Χρυσές Σφαίρες: Οι υποψηφιότητες, οι απουσίες και οι δικές μας προβλέψεις

Ηχηρή απουσία ενός φαβορί στην κατηγορία της σκηνοθεσίας.
Ο έρωτας δεν νικά πάντα: Ταινίες που όλες αγαπήσαμε αλλά… δεν είχαν happy end

Της Μάρως Καρούση 

Δεν ξέρω αν είστε από εκείνους που συντονίζονται την ακριβή ώρα προβολής, να θαυμάσουν αρχικά και μετά να παρακολουθήσουν, τα βραβεία κινηματογράφου και τηλεόρασης.

Ξέρω σίγουρα όμως ένα πράγμα: Ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως οι Χρυσές Σφαίρες ή αλλιώς ο προάγγελος των Όσκαρ, είναι μια από τις μεγαλύτερες και πιο φαντασμαγορικές γιορτές της τηλεόρασης.

Έτσι, επειδή εμείς είμαστε αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι, μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τη 76η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, ξεκίνησε η λίστα με τις προβλέψεις μας, τι ήταν αναμενόμενο και τι όχι, και φυσικά οι ηχηρές απουσίες κάποιων φαβορί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes) στις

Οι Χρυσές Σφαίρες αρχικά είναι τα βραβεία των ξένων ανταποκριτών του Hollywood, με όλον τον κόσμο να γνωρίζει πως θεωρούνται κάτι σαν την πρόβα generale των Όσκαρ, των βραβείων δηλαδή της αμερικανικής ακαδημίας κινηματογράφου.

Ειδικά φέτος υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη γιορτή του κινηματογράφου, αφού έχει ελληνικό άρωμα, με τον Λάνθiμο και το πολύ διάσημο του πλέον «The Favourite» να έχει πέντε υποψηφιότητες.

Ας δούμε όμως τις πιο γνωστές κατηγορίες των βραβείων και τους υποψηφίους τους.

Καλύτερη Σκηνοθεσία

Ξεκινάμε λοιπόν με την έκπληξη των φετινών Χρυσών Σφαιρών, αφού η ταινία που προαναφέραμε απουσιάζει από εδώ, με τον Λάνθιμο να μην διεκδικεί προς έκπληξη όλων το βραβείο για την σκηνοθεσία του Favourite. Αντιθέτως, και προς μεγάλη μας χαρά καθώς η ταινία ήταν εξαιρετική, ο Βradley Cooper και το A Star is Born, διεκδικεί το πολυπόθητο βραβείο.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται και οι Alfonso Cuarón για το Roma, ο Peter Farrelly για το Green Book Spike Lee και ο  BlacKkKlansman Adam McKay για το Vice.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A ⭐️ Is Born (@gagaxbradley) στις

Καλύτερη δραματική ταινία

Οι προβλέψεις μας για την καλύτερη δραματική ταινία, εστιάζονται σε δύο. Στο A Star is Born που όπως αναφέραμε μας άρεσε πολύ και φυσικά στο Bohemian Rhapsody, που κέρδισε κοινό και κριτικούς από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το βραβείο διεκδικούν και το If Beale Street Could Talk, Black Panther και BlacKkKlansman.

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία

Αυτή η κατηγορία προσωπικά μιλώντας, έχει ξεκάθαρο νικητή.

Όσο και να υπεραγαπώ τον Bradley Cooper ο οποίος είναι υποψήφιος σε αυτή την κατηγορία, το βραβείο ανήκει στον Rami Malek για τον συγκλονιστικό τρόπο με τον οποίο ερμήνευσε τον Freddie Mercury στο Bohemian Rhapsody.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brian Harold May (@brianmayforreal) στις

Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική ταινία

Την απόλυτη έκπληξη, ευχάριστη φυσικά, αποτελεί η υποψηφιότητα της  Lady Gaga αφού ναι μεν οι κριτικές που απέσπασε ήταν εξαιρετικές, αλλά κανείς δεν το πίστευε μέχρι να δει το όνομά της στα nominees των Golden Globes. Σπουδαίες κριτικές έχει λάβει και η Glen Close για το The Wife και αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο φαβορί σε αυτή την κατηγορία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A Star Is Born (@starisbornmovie) στις

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια στην κατηγορία καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ, στις κατηγορίες Α’ Γυναικείου με την Olivia Colman και Β’ Γυναικείου με τις Rachel Weisz και Emma Stone αλλά και καλύτερου σεναρίου που υπογράφουν οι Debora Davis και Tony McNamara.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Οι Χρυσές Σφαίρες φυσικά δεν περιορίζονται στα νέα της έβδομης τέχνης, αφού και η τηλεόραση «γιορτάζει» εκείνη τη μέρα. Ιδιαίτερη, όμως, μνεία θα γίνει στην συγκλονιστική δεύτερη σεζόν του American Crime Story με το Assasination of Gianni Versace να διεκδικεί 4 βραβεία, καλύτερης μίνι σειράς, Β’ Γυναικείου ρόλου με την Penelope Cruz στο ρόλο της Donatella, Β’ Ανδρικού ρόλου με τον Edgar Ramirez στο ρόλο του Gianni Versace και την ομοιότητα τους να συγκλονίζει και φυσικά Α’ Ανδρικού ρόλου με τον ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό Darren Criss να αποτελεί αδιαφιλονίκητο φαβορί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη American Crime Story FX (@americancrimestoryfx) στις

Η 76η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών στις 6 Ιανουαρίου του 2019, θα έχει παρουσιαστές τον Andy Samberg και τη  Sandra Oh με τους υπεύθυνους να δηλώνουν πως αποτελούν το τέλειο δίδυμο για αυτά τα βραβεία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Globes (@goldenglobes) στις


Και εμείς κλείνουμε τις προβλέψεις μας με το Shallow, ένα τραγούδι που όχι μόνο διεκδικεί ασυζητητί την νίκη, αλλά αποτελεί και κορυφαία τάση στα παγκόσμια charts από την πρώτη στιγμή που βγήκε…