Μπες στην ντουλάπα του: Γίνε masculin chic με τα πιο εντυπωσιακά σύνολα

Κάτι ήξερε η Coco Chanel...
Μπες στην ντουλάπα του: Γίνε masculin chic με τα πιο εντυπωσιακά σύνολα

Της Μάρως Καρούση

Τα τελευταία χρόνια το ανδρόγυνο στυλ είναι μία από τις πιο must επιλογές για τις γυναίκες και τους σχεδιαστές μόδας, με την ιστορία του να μας πηγαίνει πολύ πίσω, στις αρχές του 20ού αιώνα.

Όταν εμφανίστηκε η Coco Chanel και σχεδόν επέβαλε τα παντελόνια και το gender neutral στο γυναικείο κοινό, όλοι απόρησαν. Η μόδα, όμως, τη δικαίωσε, αφού αυτή της η προσθήκη ήταν που σηματοδότησε τις κοινωνικές αλλαγές και την πρωτοπορία στο στυλ.  

Έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες να ξεφύγουν από το στερεότυπο «φούστα – φόρεμα» και να επιλέγουν ελεύθερα μακριά από κανόνες και προκαταλήψεις.

Έτσι λοιπόν, ας δούμε μερικές από τις μεγαλύτερες stars του Hollywood στις πιο χαρακτηριστικές τους εμφανίσεις, που έδωσαν στο ανδρόγυνο look, το avant garde στοιχείο που του αρμόζει. Και ας τα υιοθετήσουμε και εμείς, απογειώνοντας τις εμφανίσεις μας!

Ποιος είπε ότι το κοστούμι είναι καθαρά ανδρική υπόθεση;

Υπάρχουν κλασσικές επιλογές εάν θέλεις να ακολουθήσεις το total suit, αφού ο τρόπος που το φόρεσε η Anne Hathaway μας δείχνει το πώς.

Στενό μαύρο παντελόνι, λευκό πουκάμισο και εξαιρετικό μαύρο ανάγλυφο σακάκι μετατρέπουν ένα απλό φαινομενικά look σε high fashion. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anne Hathaway (@annehathaway) on

Το κοστούμι για να είναι ωραίο και σικάτο, δεν πρέπει οπωσδήποτε να κινείται σε συμβατικούς τόνους.

Μπορείς να τολμήσεις να επιλέξεις ένα σακάκι και παντελόνι σε έντονο χρώμα και δη τη χειμερινή περίοδο που θα μαγνητίσεις τα βλέμματα, όπως αυτό της φωτογραφίας σε εντυπωσιακό κίτρινο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jay (@hersuitstyle) on

Επειδή, όμως, μιλήσαμε για χειμερινή σεζόν και αν ένα χρώμα τραβάει τα βλέμματα στη… μουντίλα του κρύου καιρού είναι το άσπρο, ρίξε μια ματιά και στο total white suit και είμαι σίγουρη πως θα σε μαγέψει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jimilla Ista (@jimairastyling) on

Ας δούμε και την all time classic μορφή του ανδρόγυνου στυλ. Το κλασσικό σκούρο μπλε παντελόνι, ριγέ σακάκι και γραβάτα και αν μια γυναίκα μπορεί να σου «πουλήσει» αυτό το σύνολο, είναι η Pink.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by P!NK (@pink) on

Και αν ακόμα επιμένεις πως το ανδρόγυνο στυλ δεν προσδίδει θηλυκότητα και δεν είναι sexy, για ρίξε μια ματιά στη διαφήμιση της Ruby Rose και ξανασκέψου το…