Time for Christmas! Οι πιο έξυπνοι και stylish τρόποι να στολίσεις το σπίτι σου

Πώς θα δώσεις μια «διαφορετική» χριστουγεννιάτικη νότα μέσα και έξω από το σπίτι σου.
Time for Christmas! Οι πιο έξυπνοι και stylish τρόποι να στολίσεις το σπίτι σου

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα και βρίσκεσαι μέσα σε ένα χάος επιλογών για το πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου.

Στην προκειμένη περίπτωση ο πρωταγωνιστής των εορτών είναι το σπίτι σου και εκείνες οι λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά είναι πιο σημαντικές από όσο νομίζεις. Πολύχρωμα λαμπάκια, γιρλάντες, στεφάνια διακοσμητικά και πολλά πολλά ακόμα αξεσουάρ για το σπίτι πρωταγωνιστούν αυτές τις ημέρες και σε βάζουν για τα καλά στο mood.

Ήξερες, όμως, ότι υπάρχουν μικρές στυλιστικές λεπτομέρειες μπορούν να απογειώσουν τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του σπιτιού σου;

Ιδού οι τρόποι για να αναβαθμίσεις το styling του σπιτιού σου.

Στόλισε την εξώπορτα

Ο στολισμός της εισόδου του σπιτιού σου, είναι και αυτός που δημιουργεί την πρώτη καλή εντύπωση για τον χώρο σου.

Μια πολύ ωραία και γεμάτη στυλ λεπτομέρεια είναι η επιλογή ενός μεγάλου ολοστόλιστου διακοσμητικού στεφανιού το οποίο θα κάνει την πόρτα του σπιτιού σου να μοιάζει με αρχοντικό. Σαν εναλλακτική, δύο μεγάλες χρυσοσκονάτες κορδέλες τυλιγμένες σε σχήμα δώρου είναι ό,τι πρέπει!

Time for Christmas! Οι πιο έξυπνοι και stylish τρόποι να στολίσεις το σπίτι σου

Γιρλάντες

Κι όμως, οι γιρλάντες εξακολουθούν να θεωρούνται must Xmas αξεσουάρ. Μην ξεχνάς πως ταιριάζουν σε κάθε γωνία του σπιτιού σου, κυρίως δε στις σκάλες.

Tip: Αν θέλεις να φαίνεται πιο «πλούσια» και γιορτινή η είσοδος του σπιτιού σου μια πολύ ωραία ιδέα θα ήταν να στολίσεις το τελείωμα της σκάλας σου με γιρλάντες και ανάμεσα τους να διέρχονται διαφόρων ειδών και χρωμάτων φωτάκια.

Πόσο πιο λαμπερή και όμορφη θα μπορούσε να φανεί η εξωτερική όψη της οικίας σου;

Time for Christmas! Οι πιο έξυπνοι και stylish τρόποι να στολίσεις το σπίτι σου

Στολισμένο τραπέζι

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις τις special days των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να στολίσεις το τραπέζι σου. Και κάθε πάγκο της κουζίνας σου φυσικά!

Άλλωστε, το πρώτο άτομο που πρέπει να χαρεί τον ερχομό των εορτών και όλη τη μαγεία τους είσαι εσύ η ίδια. Για αυτό και μόνο αξίζει να ξεκινήσεις σιγά σιγά να στολίζεις το κεντρικό τραπέζι του σπιτιού σου με γιορτινές πετσέτες, κόκκινα κεράκια, δίσκους γλυκισμάτων και -γιατί όχι;- με χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Warning: Όχι όλα μαζί γιατί θα προκληθεί μεγάλη αισθητική σύγχυση τόσο σε εσένα όσο και στους καλεσμένους σου!

Σαλόνι

Ακόμα κι αν ο χώρος σου δεν είναι πολλά τετραγωνικά μπορείς να τον διακοσμήσεις έτσι ώστε να δείχνει πιο φωτεινός αλλά παράλληλα και πιο μεγάλος. Σε αυτή την περίπτωση τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι σε ανοιχτά και φωτεινά χρώματα όπως είναι το λευκό ή μία απαλή απόχρωση του ροζ.

Time for Christmas! Οι πιο έξυπνοι και stylish τρόποι να στολίσεις το σπίτι σου

Δεν χρειάζεται να υπερβάλλεις με τον στολισμό! Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια σε γήινες (τι καλύτερο από τις bronze;) αποχρώσεις αρκεί.

Άντε και μερικές μικρές μπαλίτσες κρεμαστές από τα τζάμια…

«Ναι» στον στολισμό της βεράντας

Ο στολισμός του μπαλκονιού σου είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν των εσωτερικών χώρων του σπιτιού σου. Μπορείς να τολμήσεις τα γιορτινά λαμπάκια στα κάγκελα ή ακόμα και τα γυάλινα βάζα με τα χριστουγεννιάτικα κεριά στο εσωτερικό τους.

Καλή διακόσμηση λοιπόν…