Φέτος τον χειμώνα δεν θα βάλεις κιλά: Ιδού ο τρόπος

Τα «μυστικά» για να παραμείνεις στα κιλά σου είναι πιο απλά από ό,τι θα φανταζόσουν ποτέ.
Αποταμίευση: Το «μυστικό» για να βάλεις χρήματα στην άκρη χωρίς στερήσεις

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Ο μεγαλύτερος φόβος των γυναικών κάθε χειμώνα είναι να μην πάρουν κιλά. Μιλάμε,βλέπετε, για μια εποχήπουδεν μας εμπνέει ιδιαιτέρως ούτε για δίαιτα ούτε για γυμναστική.

Υπάρχει,όμως,τρόπος να μην μας κοστίσει αυτό σε πόντους και έξτρα βάρος.

Πώς θα το πετύχουμε; Σημείωνε.

Ξύπνησε νωρίτερα το πρωί

Μπορεί στις 07:00 το πρωί να μην έχει κάνει την εμφάνισή του ο ήλιος, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχεις λόγο να σηκωθείς από το κρεβάτι σου. Κοιμήσου νωρίς, ξύπνα πρωί και… άδραξε τη μέρα. Ξυπνώντας νωρίς και έχοντας συμπληρώσει 7 – 8 ώρες ύπνου, αποφεύγεις τις λιγούρες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μειώνεις την πιθανότητα επιθυμίας για γλυκό.

«Όχι« στην υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία στο σπίτι

Ακούγεται κάπως αλλόκοτο αυτό αλλά είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η υπερβολική ζέστη μειώνει τα επίπεδα ενέργειάς μας και μας κάνει συνεχώς να αποζητούμε φαγητό και λιχουδιές.

Δεν λέμε να τουρτουρίζεις, φυσικά, αλλά να καταπολεμήσεις την ανάγκη σου να καις σόμπες και καλοριφέρ στο φουλ όλη μέρα.

Φέτος τον χειμώνα δεν θα βάλεις κιλά: Ιδού ο τρόπος

Βγες από το σπίτι

Βρες χρόνο να δεις φίλους, να βγεις για ένα φαγητό ή να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά. Όχι μόνο θα κάψεις περισσότερες θερμίδες από ό,τι θα έκαιγες αν… βούλιαζες στον καναπέ σου, μα επιπλέον θα σταματήσεις να ψάχνεις συναισθηματική διέξοδο στο φαγητό.

Βάλε πρόγραμμα

Βάλε σε μία τάξη τις καθημερινές σου υποχρεώσεις σου και ανάλογα με το πρόγραμμά σου φτιάξε και ένα απλό αλλά σωστό διατροφικό πλάνο. Για παράδειγμα, αν η δουλειά σου ξεκινάει στις 08:00 το πρωί και τελειώνει στις 18:00 το απόγευμα, επιβάλλεται να ετοιμάσεις μερικά ταπεράκια. Το να μένεις νηστική δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Αντιθέτως, θα κάνει πολύ κακό στον μεταβολισμό σου.

Φέτος τον χειμώνα δεν θα βάλεις κιλά: Ιδού ο τρόπος

«Όχι» στους πολλού καφέδες

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν ότι ο καφές μπορεί να μειώσει το αίσθημα της δίψας τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις.

Οι πολλοί καφέδες – θερμιδικές βόμβες μέσα στην ημέρα σίγουρα θα σου στοιχίσουν σε βάρος πριν καν το καταλάβεις. Αρκέσου σε έναν μόνο, με λίγη ζάχαρη και ιδανικά χωρίς γάλα και παράλληλα φρόντισε να καταναλώνεις αρκετούς φυσικούς χυμούς (όχι του εμπορίου φυσικά) και πολύ νερό.