Πρωινό ξύπνημα, αυτός ο εφιάλτης: Απλοί και εγγυημένοι τρόποι για να σηκωθείς αμέσως

Για σένα που δεν είσαι πρωινός τύπος
Πρωινό ξύπνημα, αυτός ο εφιάλτης: Απλοί και εγγυημένοι τρόποι για να σηκωθείς αμέσως

Της Μάρως Καρούση

Πόσες φορές έχει τύχει, για να μην πω κάθε μέρα, να χτυπάει το ξυπνητήρι και το χέρι σου να είναι κολλημένο στο snooze; Ναι, δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να πρέπει να σηκωθείς στις 07:00 και εσύ, επειδή το μαξιλάρι είναι γλυκό και ο ύπνος σου πολύτιμος, να σηκώνεσαι στις 8 παρά τέταρτο ενώ πρέπει να είσαι κάπου στις 8:15.  

Ξέρω ότι μιλάω μέσα στην καρδιά σου και σχεδόν μπορώ να διαβάσω τις σκέψεις σου όταν μονολογείς «Τα ρούχα μου δεν ταιριάζουν, τα μαλλιά μου δεν είναι όπως πρέπει, αλλά βέβαια, αν είχα σηκωθεί την ώρα που έπρεπε τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί. Είναι τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό, από αύριο θα σηκώνομαι την ώρα που πρέπει, τέλειωσε!».

Αμ, δεν τελείωσε εδώ και όχι, δεν θα σηκώνεσαι την ώρα που πρέπει.  

Σίγουρα έχεις ακούσει και διαβάσει πολλές έρευνες που κάνουν λόγο για διάφορα tips που θα σε βοηθήσουν να σηκώνεσαι αμέσως. Όπως λόγου χάρη, να φας ξηρούς καρπούς για ενέργεια ή να κάνεις αμέσως γυμναστική για να ενεργοποιηθεί το mode ότι είσαι ξύπνιος. Και σε ρωτάω, σε ποιο παράλληλο σύμπαν ένας κοιμισμένος -και σίγουρα κουρασμένος- άνθρωπος θα έχει τα κουράγια να κάνει γυμναστική;  

Οπότε, ακολούθησε αυτά τα πολύ απλά βήματα και σου εγγυόμαστε ότι δεν θα αργήσεις ποτέ ξανά σε ραντεβού. 

Βάλε το ξυπνητήρι πιο μακριά  από το κομοδίνο 

Ο στόχος είναι να μην πατηθεί το κακό κουμπί του snooze, έτσι η λύση είναι να ακούσουμε το ξυπνητήρι μεν αλλά να μην έχουμε πρόσβαση σε αυτό δε.

Για αυτόν τον λόγο το τοποθετούμε σε ένα σημείο που δεν φτάνει το χέρι μας, έτσι ώστε να αναγκαστούμε να σηκωθούμε για να το κλείσουμε.  

Πρωινό ξύπνημα, αυτός ο εφιάλτης: Απλοί και εγγυημένοι τρόποι για να σηκωθείς αμέσως

Συγχρόνισε την καφετιέρα σου με το ξυπνητήρι σου  

Η μυρωδιά του φρέσκου καφέ το πρωί, είναι ίσως το μοναδικό στοιχείο που μας δίνει τη δύναμη να αφήσουμε τη ζεστασιά και ασφάλεια του κρεβατιού μας για να βγούμε στον (κρύο) έξω κόσμο.

Έτσι, ρυθμίζουμε τη καφετιέρα μας να ενεργοποιείται την ώρα που πρέπει να σηκωθούμε, ίσως και λίγο πριν, ώστε με το που ανοίξουμε τα μάτια μας, να μας έρθει η γλυκιά και υπέροχη ευωδία της καφεΐνης.  

Κρύο νερό 

Στις ταινίες οι λαμπερές πρωταγωνίστριες, με το που σηκώνονται από το κρεβάτι τους, πηγαίνουν και γεμίζουν την μπανιέρα τους και απολαμβάνουν ένα μπάνιο. Ναι, όταν λέω κρύο νερό εννοείται πως δεν μιλάω για αυτό. Το μπάνιο θα έρθει, αφού πιούμε την πρώτη γουλιά καφέ.

Έτσι, με το που χτυπάει το ξυπνητήρι, έχουμε στο κομοδίνο ένα ποτήρι με κρύο νερό. Με το που πιει ο κοιμισμένος σου οργανισμός το κρύο νερό, αυτό ήταν.

Αλήθεια σου λέω, πάει ξύπνησες!

Φωτεινότητα στο φουλ 

Επειδή το βράδυ σκρολάρουμε στο κινητό μας και το υπερβολικό φως μας ενοχλεί, χαμηλώνουμε τη φωτεινότητα για να μην μας ενοχλεί με αποτέλεσμα το πρωί να μένει έτσι.

Πριν κλειδώσεις το κινητό σου λοιπόν και βάλεις το ξυπνητήρι που θα αρχίσει να σου μετράει αντίστροφα, δυνάμωσε τη φωτεινότητα μέχρι εκεί που πάει, ώστε όταν χτυπήσει το πρωί και πας αμέριμνη να πατήσεις το snooze, να σε ξυπνήσει για τα καλά.