Skincare: Μάθε να φοράς σωστά τις κρέμες σου

Πόσο σίγουρη είσαι πως γνωρίζεις όλα τα βήματα;
Skincare: Μάθε να φοράς σωστά τις κρέμες σου

Του make up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Κεφάλαιο «ομορφιά» και συγκεκριμένα «υγεία της επιδερμίδας».

Πολλές είναι σίγουρα οι φορές που έχεις αναρωτηθεί πώς λειτουργούν οι κρέμες καθώς και με ποια σειρά φοριούνται.

Ως λάτρης της ιεροτελεστίας του skincare θα σου αναλύσω εδώ τον σωστό τρόπο να φοράς τα αγαπημένα σου προϊόντα.

Βήμα 1ο

Το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου. Στη συνέχεια κάνε απαλή απολέπιση με ένα προϊόν της αρεσκείας σου ώστε να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας σου. Επίσης, με το peeling πρώτο καταφέρνεις να προκαλέσεις υπεραιμία άρα καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Βήμα 2ο

Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσεις με ένα προϊόν που αφροποιείται το πρόσωπό σου. Λόγω του ότι θα έχουν ανοίξει οι πόροι το καθαριστικό σαπούνι θα μπει βαθιά μέσα στο δέρμα και θα στο καθαρίσει πολύ πιο αποτελεσματικά.

Skincare: Μάθε να φοράς σωστά τις κρέμες σου

Βήμα 3ο

Τώρα είναι η ώρα του serum . Εδώ χρειάζεται κάποια προσοχή. Εάν είσαι λιπαρή πρέπει να διαλέξεις ένα προϊόν που να μη περιέχει λάδι μέσα. To serum προετοιμάζει το δέρμα να δεχτεί σωστά την ενυδατική σου, που είναι το επόμενο βήμα.

Βήμα 4ο

Η ενυδατική εφαρμόζεται με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις και σε καμία περίπτωση δε την απλώνουμε κοντά στην περιοχή των ματιών. Επίσης σημαντικό κομμάτι του προσώπου μας είναι ο λαιμός και το ντεκολτέ στα οποία δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε την κρέμα μας.

Βήμα 5ο

Το τελευταίο μας βήμα είναι η κρέμα ματιών. Εάν είσαι έως 25 μια απλή ενυδατική αρκεί. Από 25 ετών και επάνω λόγω του ότι χάνεται σταδιακά το κολλαγόνο και η ελαστίνη στην επιδερμίδα μας καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς μια ήπια αντιρυτιδική κρέμα ματιών για πρόληψη.

Με ταμποναριστές κινήσεις και μόνο με τον παράμεσο, εφαρμόζεις την κρέμα στο κόκκαλο του ματιού από κάτω και κυκλικά αποφεύγοντας να πας κοντά στα μάτια γιατί από την θερμότητα που έχουν μπορεί να σου προκαλέσει ερεθισμό.

Αυτά είναι τα βήματα που ακολουθώ εδώ και 10 χρόνια μαζί με 2 λίτρα νερό κάθε μέρα και εάν τα ακολουθήσεις πιστά κι εσύ, θα δεις τα θαυματουργά αποτελέσματα της σωστής ενυδάτωσης στην επιδερμίδα σου!