Σαν 3 πιτόγυρα μαζί: Αντέχεις να φας μόνος σου αυτό το έδεσμα;

Ένα από τα εδέσματα που οι δημιουργοί του θα έπρεπε να έχουν πάρει κάποιο Βραβείο Ευρεσιτεχνίας...
Σαν 3 πιτόγυρα μαζί: Αντέχεις να φας μόνος σου αυτό το έδεσμα;

Καλό το καλαμάκι, υπέροχο το τυλιχτό, υπάρχουν πολλές τίμιες και χορτάτες σκεπαστές που θα βρεις σε σουβλατζίδικα, κάποια πιο ψαγμένα σου κάνουν και φεγγαρόπιτες, αλλά ειλικρινά αν δεν έχεις φάει θρακόψωμο είναι σαν να ζεις μισή ζωή.

Μιλάμε για ένα από τα πιο ασύλληπτα πράγματα που σκέφτηκε ο ανθρώπινος νους και δη ο ελληνικός ανθρώπινος νους. Είναι ένα από τα εδέσματα που κάνουν το σουβλάκι να φοβάται τον ανταγωνισμό και να ντρέπεται να βγει στον αγωνιστικό χώρο. «Θα μας καταπιούν αυτοί» σκέφτεται. Κι έχει δίκιο. Γιατί το θρακόψωμο είναι σαν να έχει καταπιεί 3 σουβλάκια.

Δεν χρειάζεται όμως να μπούμε σε κάποια σύγκριση. Όλα είναι ωραία. Το θρακόψωμο είναι η Miss Universe του street food. Κι αν βρεις και σουβλατζίδικο να ξέρει να το κάνει, τότε δεν πιστεύω ότι θα σκεφτείς να παραγγείλεις κάτι άλλο την επόμενη φορά.

Το θρακόψωμο είναι αυτό που λέει το όνομα του. Όχι ψωμί από τη Θράκη όπως νόμιζα στην αρχή. Αν και θα βρεις μια από τις καλύτερες εκδοχές του στη Θράκη. Είναι ψωμί στη θράκα.

Σαν 3 πιτόγυρα μαζί: Αντέχεις να φας μόνος σου αυτό το έδεσμα;

Συνήθως ένα καρβέλι ολοστρόγγυλο που το βάζουν πάνω από τα κάρβουνα και το ψήνουν. Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο του, αφαιρείται η ψίχα και δημιουργείται μια γούβα για να γεμίσει με ό,τι υλικό θες εσύ. Γύρος, πατάτες, τζατζίκι, ντομάτα. Μόνο που η ποσότητα του είναι όση θα έμπαινε σε δύο τυλιχτά. Ή και τρία. Ανάλογα το πόσο κιμπάρης είναι ο ψήστης.

Κι όταν έρθει μπροστά σου το βλέπεις και δεν ξέρεις αν αξίζει να το χαλάσεις. Είναι ένας πίνακας ζωγραφικής. Χορταίνεις και μόνο που το βλέπεις. Και το καλύτερο ξέρεις ποιο είναι; Ότι δεν θα το βρεις να κοστίζει πάνω από 3.5 ευρώ. Άντε να το βρεις στα 4 κι αυτό θα σημαίνει ότι μιλάμε για παραπάνω ποσότητα ή μέγεθος στο θρακόψωμο. Πιο value for money δεν γίνεται.

Αναζήτησε το, δοκίμασε διάφορους συνδυασμούς και μετά έλα να μου πεις ευχαριστώ ή κέρασε με 2 θρακόψωμα. Θα τα δεχτώ με δυσκολία γιατί είμαι και περήφανος, αλλά θα σου την κάνω τη χάρη.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

What's Next