Είσαι κουρασμένη; Οι στάσεις ύπνου που σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση

Πόσο σίγουρη είσαι πως κοιμάσαι σωστά;
Είσαι κουρασμένη; Οι στάσεις ύπνου που σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση

Της Σοφίας Ψύλλια

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά στο θέμα του ύπνου. Πολλές φορές τυχαίνει να ξυπνάμε και να έχουμε πόνους στην μέση, στο σβέρκο και σε πολλά ακόμη σημεία του σώματος. Αυτό οφείλεται στην κακή στάση ύπνου που έχουμε υιοθετήσει.

Το σώμα μας για να ξεκουραστεί πραγματικά πρέπει καθ΄όλη τη διάρκεια του ύπνου να χαλαρώνει στη σωστή στάση που θα του προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση.

Η συνήθεια δεν είναι εύκολο να αλλάξει ειδικά σε αυτό το θέμα. Αν παρατηρείς, όμως, ότι κάθε πρωί που ξυπνάς έχεις πόνους στο σώμα σου πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που κοιμάσαι επειγόντως.

Τελικά, όμως, ποιες είναι οι σωστές στάσεις ύπνου που θα σου προσφέρουν γαλήνιο ύπνο και πρωινά ξυπνήματα χωρίς πόνους;

Ανάσκελα

Μια από τις πιο αγαπημένες στάσεις ύπνου. Στα θετικά της συγκαταλέγεται το ότι βοηθάει τα όργανα να λειτουργούν άψογα το βράδυ αφού δεν τα πιέζει καθόλου.

Θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις ένα μαξιλάρι στο κάτω μέρος της σπονδυλικής σου στήλης για να έρθει το σώμα σου σε πλήρη ευθεία ώστε να κάνεις -με διαφορά- τον πιο ξεκούραστο ύπνο.

Το μοναδικό αρνητικό της είναι πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, ειδικά αν κοιμάσαι πολύ βαριά, να ροχαλίζεις…

Είσαι κουρασμένη; Οι στάσεις ύπνου που σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση

Μπρούμυτα

Ας το παραδεχτούμε, τους πιο καλούς ύπνους τους έχουμε κάνει μπρούμυτα!

Ειδικά μετά από ένα ατελείωτο ξενύχτι με πολύ ποτό που το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πέσεις στο κρεβάτι σαν να βουτάς στο κενό, αυτή είναι η σωτήρια στάση.

Καλό είναι, όμως, να μην την προτιμάς πολύ συχνά, διότι επιβαρύνει τα όργανα και το αναπνευστικό σύστημα και δεν σου επιτρέπει να αναπνέεις με τόση ευκολία όσο άλλες στάσεις.

Τέλος, κάνει κακό στην επιδερμίδα του προσώπου λόγω της πολύωρης επαφής της με το μαξιλάρι.

Στάση εμβρύου

Επίσης μια στάση ύπνου που βρίσκεται στις πρώτες μας επιλογές. Είναι κατάλληλη για γυναίκες που κυοφορούν αλλά όχι τόσο για τις υπόλοιπες…

Όσες επιλέγετε αυτόν τον τρόπο ύπνου μπορεί στο μέλλον, αν όχι ήδη, να ξυπνάτε με πόνους στο σβέρκο και στη μέση. Επειδή τα συγκεκριμένα μέρη του σώματος έχουν με τον τον τρόπο αυτό κλίση προς τα πλάγια, το σώμα επιβαρύνεται και είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσετε πιασμένες.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για το ποια στάση ύπνου είναι η καταλληλότερη για εσάς.