Πώς να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα -και μόνο εσένα- καθημερινά

Μήπως να αρχίσεις να αφιερώνεις λίγο χρόνο και σε εσένα;
Πώς να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα -και μόνο εσένα- καθημερινά

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Άραγε αφιερώνεις καθόλου χρόνο σε εσένα; Σε μια γεμάτη καθημερινότητα είναι φυσιολογικό να μπαίνουν πάνω από εμάς άλλες  προτεραιότητες όπως για παράδειγμα η καριέρα, ο σύντροφος, η οικογένεια.

Όμως, οφείλεις μέσα σε όλα αυτά τα πρόσωπα για τα οποία γίνεσαι θυσία να μάθεις να αφιερώνεις τον απαιτούμενο χρόνο πρώτα στον εαυτό σου. Δεν θέλει κόπο, θέλει χρόνο. Από εκείνο που αφιερώνεις σε όλες τις άλλες υποχρεώσεις, αλλά θέλει και τρόπο.

Πώς μπορείς να περιποιηθείς τον εαυτό σου μέσα στην ημέρα;

Κάνε αυτό που επιθυμείς

Μεγάλη κουβέντα το να κάνεις οτιδήποτε θες την ώρα που το θέλεις.

Τι εννοώ; Όταν επιστρέφεις στο σπίτι σου και το μόνο που επιθυμείς είναι να χαλαρώσεις για 10 λεπτά. Αλλά να είναι αυτά τα λεπτά της ημέρας αποκλειστικά για εσένα είτε ακούγοντας εκείνη την μπαλάντα από το αγαπημένο σου ροκ συγκρότημα είτε ένα χαλαρωτικό μπάνιο γεμάτο με κεριά.

Να μην αφήσεις στην άκρη την επιθυμία σου, διότι στο τέλος της ημέρας -αν όχι στο ξεκίνημα- έχεις ανάγκη να αφιερώσεις χρόνο μόνο σε εσένα.

Φτιάξε λίστα υποχρεώσεων

Ξέρεις πόσο μα πόσο πολύ ωφέλιμο είναι για εσένα να φτιάξεις μια λίστα των υποχρεώσεων που έχεις να φέρεις εις πέρας κάθε μέρα; Είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι με αυτό τον τρόπο θα έχεις προγραμματίσει όλες τις δουλειές.

Και μάντεψε! Μέσα στην καθημερινότητά σου θα αφιερώσεις χρόνο σε εσένα και μόνο, εφόσον έχεις τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις στον κατάλληλο χρόνο.

Ένα γλυκό δεν βλάπτει

Εάν κρύβεις μέσα σου μια καταπιεσμένη επιθυμία για γλυκό, τότε αγόρασε τα απαραίτητα υλικά και στρώσου στην κουζίνα. Το να φτιάξεις εσύ η ίδια το γλυκό που λαχταράς, πρώτον θα είναι διασκεδαστική διαδικασία και δεύτερον είναι μια ενέργεια που αφορά αποκλειστικά εσένα και τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Πώς να αφιερώσεις χρόνο σε εσένα -και μόνο εσένα- καθημερινά

Beauté time

Δεν χρειάζεται να έρθει το Σαββατοκύριακο για να κάνεις την μάσκα προσώπου που τόσο πολύ ήθελες. Μπορείς κάλλιστα να σηκωθείς μισή ώρα νωρίτερα το πρωί από ό,τι συνηθίζεις για να πας στην δουλειά για να κάνεις μια περιποίηση προσώπου. Έτσι , θα έχεις πιο αναζωογονημένη και λαμπερή επιδερμίδα. Γι’ αυτό μην χάνεις την ευκαιρία να κάνεις ένα ωραιότατο beauté.

Εξέφρασε τις σκέψεις σου στο χαρτί

Υπάρχει πιο ωραίο και δημιουργικό πράγμα από το να εκφράζεις όλες σου τις σκέψεις γραπτώς; Μα φυσικά και όχι. Αυτό δεν σε βοηθάει μόνο να περιγράψεις τα συναισθήματά σου αλλά ταυτόχρονα βάζει σε μια τάξη τις σκέψεις σου.

Αν υπάρχει κάτι το οποίο σου προκαλεί στεναχώρια ή ακόμα και πολλή χαρά είναι προτιμότερο να το γράψεις προτού το πεις στις φίλες σου.

Αξιολόγησε τον εαυτό σου

Ακόμα και η αυτοκριτική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην αυτοβελτίωση αλλά για να αντιληφθείς κυρίως τα ελαττώματά σου, να τα αποδεχθείς και αν γίνεται να τα αλλάξεις. Αυτός ο τρόπος είναι «θεραπευτικός» για τον εαυτό σου γιατί του αφιερώνεις τον χρόνο που έχει ανάγκη, ενώ ταυτόχρονα έχοντας ασκήσει την κριτική σου σε εσένα δεν θα σε ενδιαφέρει εύκολα η αρνητική γνώμη των υπολοίπων.

Το πιο σημαντικό; Γράψε όλα εκείνα τα πράγματα για τα οποία είσαι υπερήφανη, ώστε να έχεις κίνητρο να γίνεσαι όλο και καλύτερη.