10 βραβεία στο Λονδίνο για τον Λάνθιμο και το «The Favourite»

Σειρά έχουν τα Oscar...
10 βραβεία στο Λονδίνο για τον Λάνθιμο και το «The Favourite»

Της Μάρως Καρούση

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται και είναι πολλά υποσχόμενη, αφού το βράδυ της Κυριακής απέσπασε 10 βραβεία στην τελετή απονομής των British Independent Film Awards, στο Λονδίνο.

Το The Favourite λοιπόν κέρδισε δέκα βραβεία, ανάμεσα τους, καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και Α’ και Β’ γυναικείου ρόλου για τις Olivia Colman και Rachel Weisz.

Τρεις πολύ σπουδαίες πρωταγωνίστριες εμπιστεύτηκαν τον Γιώργο Λάνθιμο και τους Debora Davis και Tony McNamara που υπογράφουν το σενάριο, αφού το κινηματογραφικό τιμόνι κρατούν οι οσκαρικές Rachel Weisz και Emma Stone και η εξαιρετική Olivia Colman.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Στην ουσία το The Favourite είναι μια ταινία εποχής, με αρκετά μακρινό και ρεαλιστικό (όσο μπορεί γιατί μην ξεχνάς μιλάμε για τον Λάνθιμο) σενάριο.

Το βασικό story είναι πως μεταφερόμαστε στις αρχές του 18ου αιώνα στον πόλεμο Αγγλίας και Γαλλίας με τα πιο δημοφιλή χόμπι για τους γαλαζοαίματους να είναι οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά και την ασθενική βασίλισσα Ανν να ανεβαίνει στο θρόνο με τη φίλη της όμως Σάρα να κυβερνά στην ουσία.

Και εκεί είναι που αρχίζει η ιστορία μας, αφού στο παλάτι έρχεται μια υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ και ξεκινά να διεκδικεί την θέση της πιο έμπιστης της βασίλισσας. Έτσι, επιβεβαιώνεται και ο τίτλος της ταινίας The Favourite, αφού οι δύο γυναίκες «παλεύουν» για το ποια θα αποκτήσει την εύνοια της βασίλισσας και ποια θα πραγματοποιήσει τις προσωπικές τις επιδιώξεις στο παλάτι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Favourite (@thefavouritemovie) στις

Κορυφαίες ερμηνείες, οσκαρικές σίγουρα υποψηφιότητες, στοιχεία που θυμίζουν παραμυθένια ατμόσφαιρα αλλά παράλληλα και τον κλασικό κυνισμό που έχουμε συνηθίσει από τις προηγούμενες ταινίες και ένας Λάνθιμος που δεν μας είναι γνώριμος, αφού τα σημεία της φαρσοκωμωδίας στην The Favourite υπερισχύουν και κερδίζουν έδαφος.

Η ταινία θα κάνει επίσημη πρεμιέρα στις 23 Νοεμβρίου, προλαβαίνοντας τα Όσκαρ και «φλερτάροντας» μαζί τους, με τις προβλέψεις μας να εστιάζονται αρχικά στο εξαιρετικά καλοδουλεμένο σενάριο με highlight την εξαιρετική ατάκα «Έχω στείλει να φέρουν αστακούς, λέω να τους βάλουμε να κάνουν αγώνες δρόμου και μετά να τους φάμε», με τον Λάνθιμο να κάνει μια αυτοσαρκαστική αναφορά σε προηγούμενο δημιούργημα του.

Φυσικά, δυνατή υποψηφιότητα διεκδικούν και τα μοναδικά κουστούμια της βραβευμένης με Oscar Sandy Powell όπως και ένα βραβείο Α’ ή Β’ γυναικείου ρόλου αναλογεί δικαιωματικά σε μία από τις πρωταγωνίστριες. 

Έτσι, αναμένουμε και τις εντυπώσεις του κοινού με την επίσημη πρεμιέρα του The Favourite, αν και μεταξύ μας, οι ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου είναι για τα άκρα.

Ή θα μισείς την ιδιαιτερότητα του ή θα την λατρεύεις εσαεί.