Κάνεις δίαιτα; Τι μπορείς να φας από delivery χωρίς τύψεις!

Δεν χρειάζεται να πεις «όχι».
Κάνεις δίαιτα; Τι μπορείς να φας από delivery χωρίς τύψεις!

Της Μάρως Καρούση 

Είμαστε λίγες μέρες πριν την γιορτινή περίοδο και αυτό σημαίνει ένα πράγμα¨Φαγητό, φαγητό, φαγητό!

Έτσι, επειδή αποκλείεται να βάλουμε νερό στο κρασί μας στα φαντασμαγορικά τραπέζια των Χριστουγέννων και θα δοκιμάσουμε ότι υπάρχει πάνω σε αυτό χωρίς όριο και σαν να μην φτιάχτηκαν ποτέ ζυγαριές σε αυτή τη Γη, ας προσπαθήσουμε να συγκρατηθούμε αυτές τις ημέρες.

Το θέμα είναι πως γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να τρώμε όταν είμαστε στο σπίτι μας αλλά δεν ξέρουμε τι μπορούμε και αν μπορούμε να φάμε κάτι από τα αγαπημένα μας delivery. Ε, λοιπόν φίλη μου μπορούμε!

Οπότε πάμε να δούμε τι είναι θερμιδικά σωστό, στους τρεις πιο πιθανούς καταλόγους της γειτονιάς μας.

Πιτσαρία

Πας με την παρέα σου για πίτσα και είσαι σε διατροφή. Λες το κλασσικό «Εντάξει μωρέ θα πάρω μια Caesar, τι ψυχή έχει;». Έχει και παραέχει. Και μαζί με την ψυχή, έχει και 550 ολόκληρες θερμίδες.

Η επιλογή που θα κάνεις είναι, ναι-ναι πολύ καλά θα διαβάσεις, πίτσα!

Κάνεις δίαιτα; Τι μπορείς να φας από delivery χωρίς τύψεις!

Δύο κομμάτια πίτσα μαργαρίτα έχουν μόλις 350 θερμίδες και αν το ζυμάρι είναι ολικής άλεσης, μπορεί να φας και τρία.

Not bad για πίτσα, not bad!

Σουβλατζίδικο

Ο νόμος είναι πως όταν κάνεις διατροφή και πας σε σουβλατζίδικο, πρέπει να φας καλαμάκια κοτόπουλο και πίτα ολικής. Ναι, αυτό σίγουρα είναι μια πολύ καλή λύση αλλά κάπως συμβατική και ολίγον τι άνοστη.

Κάνεις δίαιτα; Τι μπορείς να φας από delivery χωρίς τύψεις!

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις το σουβλάκι σου κανονικά (ή αν μιλάμε για την αγαπημένη συμπρωτεύουσα την πίτα γύρο) και απλώς να επιλέξεις κοτόπουλο και μια σος γιαούρτι ή μουστάρδα.

Τα λαχανικά που θες φυσικά τα προσθέτεις κανονικά και στο μόνο που θα κάνεις σκόντο θα είναι στις πατάτες. Μικρή θυσία για 170 θερμίδες έτσι;

Κινέζικο

Όλα εξαρτώνται από το τι θα επιλέξεις να έχουν τα noodles σου μέσα. Δηλαδή αν βάλεις καραμελωμένα κοτόπουλο, γλυκόξινη σάλτσα και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα δεν είσαι στον σωστό δρόμο.

Κάνεις δίαιτα; Τι μπορείς να φας από delivery χωρίς τύψεις!

Εάν όμως επιλέξεις ρυζομακάρονα με κοτόπουλο ή γαρίδες, όσα μα όσα λαχανικά θέλεις (πρόσεξε, όχι τηγανητό αυγό μέσα) και μια σος teriyaki, θα πάρεις μόλις 310 θερμίδες.

Κάπως έτσι, και θα φας απ’ έξω και δεν θα είσαι εκείνη η κοπέλα του -εγώ-μόνο-σαλάτα-τρώω-κάνω-διατροφή και θα είσαι και έτοιμη να χαρείς σε όλο του το μεγαλείο τις λιχουδιές των γιορτών!

Τι άλλο να ζητήσεις;