Βαριέσαι τη γυμναστική; Τρόποι για να το διασκεδάσεις περισσότερο από όσο φαντάζεσαι

Τα tips που θα σε κάνουν να αλλάξεις άποψη για τη γυμναστική.
Βαριέσαι τη γυμναστική; Τρόποι για να το διασκεδάσεις περισσότερο από όσο φαντάζεσαι

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Αν κάθε φορά που ακούς τη λέξη «γυμναστική» σου έρχεται… ίλιγγος τότε σίγουρα κάτι δεν κάνει σωστά.

Το ότι βρισκόμαστε μόλις μια ανάσα από τα Χριστούγεννα, δηλαδή τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια και πολλά -μα πολλά- γλυκά, σημαίνει ένα πράγμα: Θερμίδες!

Μήπως έχεις αρχίσει να αναθεωρείς ήδη όσον αφορά στο αν σου αρέσει η ιδέα της γυμναστικής;

Είναι απολύτως κατανοητό να νιώθεις εξουθενωμένη έπειτα από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά και το μόνο που θέλεις να είναι απλά να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να απολαύσεις την αγαπημένη σου σειρά.

Όμως, επειδή το να αθλείσαι με οποιοδήποτε τρόπο είναι ένα δώρο τόσο για την σωματική σου αλλά και για την ψυχική σου υγεία υπάρχουν τρόποι οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις ολοκληρωτικά τη σκέψη σου και εν συνεχεία την καθημερινότητά σου, εντάσσοντας τη γυμναστική σε αυτή.

Βάλε στόχους

Είναι το πιο απαραίτητο και must στοιχείο γενικότερα στην ζωή του κάθε ανθρώπου να θέτει σε καθημερινή βάση νέους στόχους όμως πάντα σύμφωνα με τις ικανότητες και τον χρόνο που διαθέτει.Αυτό θα πρέπει να συμβεί και με την απόφασή σου με το να ξεκινήσεις ένα είδος γυμναστικής.

Για παράδειγμα σημείωσε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να γυμναστείς , είτε για απώλεια βάρους ,είτε για ψυχική ευεξία , είτε για διατήρηση της σιλουέτας σου.

Το να μπορέσεις να προσδιορίσεις αυτό που έχεις σαν ιδέα στο μυαλό σου είναι και η αρχή για να επικεντρωθείς στον εκάστοτε στόχο σου!

Βαριέσαι τη γυμναστική; Τρόποι για να το διασκεδάσεις περισσότερο από όσο φαντάζεσαι

Βρες το είδος γυμναστικής που σου ταιριάζει

Δεν είναι ανάγκη να πας σε γυμναστήριο για να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι, διότι υπάρχουν καλύτερες και κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου λύσεις. Είσαι κορίτσι έξω καρδιά και λατρεύεις τον χορό;

Τότε ξεκίνα μαθήματα χορού σε όποιο είδος σου αρέσει. Όχι μόνο θα αγαπήσεις τη γυμναστική αλλά θα δεις και θεαματικά αποτελέσματα στο κορμί σου. Αν πάλι είσαι πιο τολμηρή, μπορείς να ξεκινήσεις μία πολεμική τέχνη.

Τι καλύτερο;

Βρες παρέα

Αν δεν είσαι μοναχικό άτομο, η καλύτερη λύση είναι να βρεις την κατάλληλη παρέα για να γυμναστείς.

Μπορείς είτε να βρεις κοινές ώρες με τον σύντροφό σου για να τον δεις και περισσότερο είτε να πείσεις τις φίλες σου να ενταχθείτε σε ένα πρόγραμμα zumba (ή οποιοδήποτε άλλο αερόβιο πρόγραμμα) για να περάσετε και ευχάριστα αλλά και να μην βαρεθείς ούτε στιγμή!

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Η γυμναστική όχι μόνο είναι ευεργετική για το σώμα αλλά αποτελεί και έναν αποτελεσματικό τρόπο για πνευματική διαύγεια. Ακόμα και κουρασμένη να είσαι έστω και μισή ώρα γρήγορου περπατήματος θα σε αναζωογονήσει και θα σε γεμίσει ενέργεια. Κάθε φορά που νιώθεις πως σε εγκαταλείπει ο εαυτός σου, λοιπόν,  σήκω από την καρέκλα σου και ξεκίνα το περπάτημα.

Βαριέσαι τη γυμναστική; Τρόποι για να το διασκεδάσεις περισσότερο από όσο φαντάζεσαι

Όρισε εσύ το πότε θα γυμναστείς

Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα το να γυμνάζεσαι επειδή απλά «πρέπει» να το κάνεις και όχι διότι πραγματικά το επιθυμείς και το έχεις ανάγκη.

Αν για παράδειγμα έχεις δύο διαθέσιμες ημέρες την εβδομάδα για γυμναστική, μην πιεστείς για περισσότερες.

Στην γυμναστική δεν υπάρχουν «πρέπει». Υπάρχει «θέλω» και «χρειάζομαι»!