Με ελάχιστες θερμίδες! Οι νόστιμες τροφές που κατευνάζουν την επιθυμία μας για γλυκό

Ποιος είπε ότι τα γλυκά είναι τόσο απαραίτητα;
Με ελάχιστες θερμίδες! Οι νόστιμες τροφές που κατευνάζουν την επιθυμία μας για γλυκό

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Είναι η αλήθεια πως όλοι όταν ακούμε την λέξη ζάχαρη, μας έρχονται στο μυαλό εικόνες των πιο λαχταριστών γλυκών, ενώ αναμφίβολα μας δημιουργείται και η ανάγκη να καταναλώσουμε το πρώτο γλυκό που θα βρούμε μπροστά μας.

Αυτό, όμως, συνδέεται και με άλλους παράγοντες όπως είναι η έλλειψη ύπνου. Ωστόσο, αν επιθυμείς να γλιτώσεις θερμίδες και να προστατεύσεις την υγεία σου υπάρχουν μερικά τρόφιμα τα οποία θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις την ανάγκη σου για γλυκό, την ώρα που θα σε αποζημιώσουν για την εγκράτειά σου με τη μοναδική τους γεύση.

Γλυκά και υγιεινά λοιπόν.

Τι μπορείς να φας αντί Ποια είναι αυτά τα τρόφιμα λοιπόν;

Μήλο

Αυτό το κατακόκκινο και ζουμερό φρούτο είναι ικανό να απομακρύνει την επιθυμία σου για ζάχαρη ήδη από τις πρώτες δαγκωνιές. Μιλάμε για ένα άψογο υποκατάστατο το οποίο μάλιστα βοηθά τόσο στη θωράκιση του οργανισμού σου όσο και στη διατήρηση της σιλουέτας.

Tip: Δοκίμασε την πιο νόστιμη εκδοχή του, αυτή με την κανέλλα που είναι και αντιοξειδωτική.

Με ελάχιστες θερμίδες! Οι νόστιμες τροφές που κατευνάζουν την επιθυμία μας για γλυκό

Φρούτα

Το μήλο είναι μία κατηγορία από μόνο του, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα φρούτα που αποδεικνύονται καλοί σύμμαχοί μας. Κρατάς μολύβι και χαρτί;

Σταφύλια, βερίκοκα, καρπούζι, σύκα, μπανάνα και πεπόνι είναι οι must τροφές που πρέπει οπωσδήποτε να εντάξεις στο καθημερινό σου διατροφικό πρόγραμμα. Λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, την ώρα που η γλυκιά τους γεύση μειώνει άμεσα την επιθυμία μας για ζάχαρη.

Μέλι

Το μέλι είναι η ιδανικότερη και πιο γλυκιά τροφή για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τη ζάχαρη. Έστω και μια κουταλιά του γλυκού σε απαλλάσσει από τον πειρασμό ενός παχυντικού γλυκού, ενώ χάρη στις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες βοηθά στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Άσε που αποτελεί ένα από τα πιο ευκολοσυνδύαστα συνοδευτικά για τροφές όπως το γιαούρτι, το γάλο ή τα φρούτα σου.

Με ελάχιστες θερμίδες! Οι νόστιμες τροφές που κατευνάζουν την επιθυμία μας για γλυκό

Βανίλια

Η βανίλια, η οποία ανήκει στην κατηγορία των μπαχαρικών, χάρη στη γλυκιά αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο είναι ό,τι πρέπει για τη μείωση της επιθυμίας μας για κάποιο παχυντικό γλυκό φουλ στο βούτυρο και τα λιπαρά.

Bonus

Σκόρδο

Γλυκό μπορεί να μην είναι και να έχεις συνηθίσει να το χρησιμοποιείς μόνο στο φαγητό, αποδεδειγμένα, όμως, το σκόρδο κατευνάζει άμεσα τη λιγούρα για ζάχαρη.