Οι αποφάσεις που πρέπει (επιτέλους) να πάρεις για να αλλάξεις τη ζωή σου

Ξεκίνα... χθες.
Οι αποφάσεις που πρέπει (επιτέλους) να πάρεις για να αλλάξεις τη ζωή σου

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις βαρεθεί να αισθάνεσαι μόνιμα καταπιεσμένη για να χωράς στα κοινωνικά «καλούπια» ώστε να μην σε παρεξηγεί ο κόσμος;

Μάθε λοιπόν πως ο κόσμος οτιδήποτε και να κάνεις πάντα μα πάντα θα βρίσκει τρόπους να σε κατακρίνει ακόμα και αν είσαι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου.

Αν η καθημερινότητά σου έχει μετατραπεί σε μια βαρετή ρουτίνα και έχεις αρχίσει να βουλιάζεις ψυχολογικά πρέπει να δεις άμεσα τη ζωή αλλιώς.

Με ποιους τρόπους θα το πετύχεις αυτό;

Κάνε αυτό που πραγματικά επιθυμείς

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για μια δημιουργική προσωπικότητα από το να τις επιβάλλουν τι θα πει και πως θα φερθεί ώστε να είναι αρεστή. Εδώ ξεκινά και το μεγαλύτερο πρόβλημα διότι δυστυχώς δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή είναι μικρή και πως δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους.

Για αυτόν τον λόγο προσπάθησε να ξεφύγεις από οτιδήποτε σε κάνει δυστυχισμένη και ξεκίνα να κάνεις πράγματα που πραγματικά σε ευχαριστούν.

Εξέφρασε ελεύθερα την άποψή σου

Εδώ βέβαια κρύβεται και ένας μικρός κίνδυνος παρεξηγήσεων σε περίπτωση που ειπωθούν λόγια και κυρίως οι αλήθειες που τόσο καιρό ήθελες να πεις σε μερικά άτομα.

Όμως, επειδή δεν θέλεις να βρεθείς σε μια τέτοια δύσκολη θέση, φρόντισε πρώτα να «φιλτράρεις» τα λόγια σου και έπειτα να εκφέρεις την άποψή σου εφόσον έχεις τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Οι αποφάσεις που πρέπει (επιτέλους) να πάρεις για να αλλάξεις τη ζωή σου

Κάτι σημαντικό: μην κρατάς μέσα σου όσα προκύπτουν από καταστάσεις που σε ενοχλούν, μίλησε ανοιχτά γιατί διαφορετικά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να συσσωρευτούν συναισθήματα που θα βλάψουν εσένα και μόνο εσένα.

Προσπάθησε να «τσαλακωθείς»

Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά στην πραγματικότητα απαιτεί χρόνο.

Το να είσαι συνέχεια σοβαρή και να μην μπορείς να είσαι ο εαυτός σου είναι πρώτα από όλα κουραστικό και δεύτερον αλλοιώνει την προσωπικότητά σου. Μήπως πρέπει να αλλάξεις λίγο τον τρόπο σκέψης σου;

Αυτό που ήθελες εχθές κάνε το τώρα

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί κανείς να κάνει στον εαυτό του είναι συνεχώς να αναβάλλει για αόριστο χρόνο τις πραγματικές του επιθυμίες. Για παράδειγμα, αν για εσένα είναι όνειρο ζωής να επισκεφθείς έναν συγκεκριμένο ταξιδιωτικό προορισμό και έχεις την δυνατότητα να το κάνεις , α το κάνεις τώρα!

Γίνε πιο κοινωνική

Άσε στην άκρη για λίγο τον φανταστικό κόσμο των social media και ζήσε στην πραγματικότητα. Με το να κάθεσαι και να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων το μόνο που καταφέρνεις είναι να απογοητεύεσαι.

Βρες αφορμές να επικοινωνείς με περισσότερο κόσμο ανταλλάσσοντας απόψεις.