5 τροφές που «χτυπούν» την κυτταρίτιδα στη ρίζα της

Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;
Τι κάνει μια γυναίκα ερωτεύσιμη; Κι όμως, δεν είναι η εξωτερική της εμφάνιση

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Κυτταρίτιδα: Είναι αναμφισβήτητα ο μεγαλύτερος φόβος που αφορά στο γυναικείο κορμί, διότι εμφανίζεται σε επίμαχα σημεία όπως στους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά , ακόμα και στο εσωτερικό των μπράτσων.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί, το ποσοστό των γυναικών που παρουσιάζει δείγματα κυτταρίτιδας ανέρχεται στο 80%. Καθόλου μικρό, σωστά; Ακόμα και τα διάσημα «Αγγελάκια» της Victoria’s Secret αντιμετωπίζουν πρόβλημα (μικρότερο μεν, υπάρχον δε) με όλες εμάς.

Ποιες είναι, όμως, οι τροφές που θα  πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα;

Πορτοκάλι

Είναι από τα πιο ωραία και ζουμερά φρούτα όχι μόνο για να φας αλλά και για να φτιάξεις έναν τέλειο, λαχταριστό χυμό. Χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες και τη βιταμίνη C ου περιέχει, έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στη διάσπαση του λίπους αλλά και ταυτόχρονα βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.

Μήπως τώρα να κόψεις εκείνο, τον δεύτερο, τρίτο καφέ που πίνεις και να αρχίσεις τους φρεσκοστυμμένους χυμούς;

Μπρόκολο

Είναι μία από τις πιο must τροφές και αν θέλεις να απαλλαγείς από την όψη φλοιού πορτοκαλιού, θα χρειαστεί να αλλάξεις γνώμη για το συγκεκριμένο λαχανικό. Τι περιέχει; Βιταμίνες A, B1 και C αλλά και λιποϊκό οξύ που είναι υπεύθυνο για την διάσπαση σκλήρυνσης κολλαγόνου.

Ένα extra tip: Μην το παραβράσετε γιατί θα χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Αβοκάντο

Νόστιμο και ευκολοσυνδύαστο, καθώς ταιριάζει σχεδόν με κάθε φαγητό. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει βοηθούν τόσο στη μείωση της κυτταρίτιδας αλλά και στη βελτίωση της όψης του δέρματος. Δύο σε ένα λοιπόν.

5 τροφές που «χτυπούν» την κυτταρίτιδα στη ρίζα της

Μύρτιλλα

Τα μύρτιλλα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της κυτταρίτιδας, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι αρκετά δυνατά για να λειάνουν τα επίμαχο σημεία.

Καρπούζι

Μπορεί να έχει περάσει η εποχή του, αλλά το υπέροχο αυτό κατακόκκινο φρούτο, ανήκει στην κατηγόρια εκείνων με 92% περιεκτικότητα σε νερό. Όχι μόνο μειώνει από την κυτταρίτιδα, αλλά ενυδατώνει και την επιδερμίδα μας!

Bonus: Το Νερό

Ο μεγαλύτερος διαλύτης  είναι χωρίς καμία αμφιβολία το νερό. Δεν είναι μόνο ευεργετικό στοιχείο για να ζήσουμε αλλά είναι ικανό να… τα βάλει και με τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας.

Γι’ αυτόν τον λόγο συνιστάται καθημερινά να πίνουμε 2 λίτρα νερό ώστε να αποφευχθεί η κατακράτηση υγρών.

Πάντως, δε θα πρέπει να ξεχνάς πως ο εκρηκτικός συνδυασμός γυμναστικής και ισορροπημένης διατροφής είναι και ο ιδανικότερος τόσο για την απώλεια βάρους όσο και για το «χτίσιμο» του κορμιού.