Σε απάτησε; Σύμφωνα με την επιστήμη είναι για το καλό σου

Και χάρη σου έκανε. Ή τουλάχιστον... κάπως έτσι.
Χωρισμός: 5 βήματα για να τον βιώσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται

Της Σοφίας Ψύλλια

Λογικά αυτή τη στιγμή θα αναρωτιέσαι αν έχουμε πιει ή αν όντως το εννοούμε, ότι το να είσαι απατημένη είναι για το καλό σου. Και όμως δεν έχουμε πιει! Το εννοούμε και θα σε πείσουμε με επιχειρήματα.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν κάποια στιγμή στη ζωή τους βρεθεί στη θέση της απατημένης. Μη βιαστείς να πεις πως στη δική σου περίπτωση κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς υπάρχει περίπτωση να μην το έμαθες ποτέ. Αν, όμως, είσαι από τις τυχερές που το έμαθαν, έχεις κάθε λόγο να χαίρεσαι.

Και δεν το λέμε εμείς, αλλά η επιστήμη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν βιώνεις την απιστία καταλήγεις πιο ώριμη συναισθηματικά. Μπορεί να κλάψεις, να χτυπηθείς, να αναρωτηθείς γιατί συνέβη κάτι τέτοιο, αλλά στο τέλος μόνο προς όφελος σου θα λειτουργήσει όλα αυτό.

Οι άνθρωποι γινόμαστε πιο δυνατοί και ώριμοι μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Έτσι και εσύ θα περάσεις από πολλά διαφορετικά συναισθηματικά στάδια που στο τέλος θα μάθεις να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα. Αργότερα, θα μπορείς εσύ να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και όχι εκείνα εσένα.

Σε απάτησε; Σύμφωνα με την επιστήμη είναι για το καλό σου

Η λογική θα υπερισχύει του συναισθήματος, και -πίστεψε μας- πρόκειται για την καλύτερη μέθοδο που μπορείς να ακολουθήσεις για να ξεπεράσεις την απιστία όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Ένας ακόμα λόγος είναι ότι μετά θα βρεις τον κατάλληλο για εσένα πιο εύκολα. Θα είσαι σε θέση να επιλέγεις πιο ορθά τον σύντροφό σου. Τα κριτήρια σου θα είναι διαφορετικά.

Αν και η σύγκριση σε μία σχέση είναι απαγορευτική, όσον αφορά στο θέμα της απιστίας δεν βλάπτει τόσο. Θα μπορείς να διακρίνεις παρόμοιες συμπεριφορές με τον ακατάλληλο σύντροφο του παρελθόντος, συνεπώς… δεν θα χάνεις τον χρόνο σου άδικα. Θα ξέρεις με τι έχεις να κάνεις εξαρχής.

Και το καλύτερο στο αφήσαμε για το τέλος. Βάσει ερευνών, εσύ θα καταλήξεις να έχεις μια τέλεια ερωτική ζωή, ενώ εκείνος όχι. Ο λόγος; Ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Αυτός πιθανότατα θα συνεχίσει τις εφήμερες σχέσεις και τις απιστίες, μιας και ειδικά στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα μοιάζουν προδιαγεγραμμένα.

Εσύ από τη μεριά σου, θα ξέρεις πλέον τι ζητάς και θα ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου μέσω μιας καινούριας και καλύτερης γνωριμίας.

Εξάλλου, γνωρίζοντας την πραγματική σου αξία καμία απιστία δεν θα καταφέρει να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου.