Για τους λάτρεις του εξωτικού φαγητού: Τα καλύτερα έθνικ μαγαζιά της πόλης

Γεύσεις που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ...
Για τους λάτρεις του εξωτικού φαγητού: Τα καλύτερα έθνικ μαγαζιά της πόλης

Της Μάρως Καρούση

Όσο περνούν τα χρόνια, η γαστρονομία εξελίσσεται και οι γευστικοί μας κάλυκες σπάνια πλέον συμβιβάζονται με συνηθισμένα εδέσματα.

Ως συνέχεια αυτού, η πρωτεύουσα και τα εστιατόριά της γεμίζουν με πρωτότυπες προτάσεις και ιδέες, γεύσεις από άλλες κουλτούρες, αυθεντικότητα και πάνω από όλα, γευστική εξέλιξη με άποψη.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι εκείνα μαγαζιά στην Αθήνα που μέσα από τα μοναδικά πιάτα που προσφέρουν, στέκονται ικανά να σε μεταφέρουν νοητά στον δικό τους τόπο!

Nikkei

Στη Λεβέντη 3 στο Κολωνάκι εδρεύει ένα μαγαζί που μας σύστησε μια όχι και τόσο διαδεδομένη γευστική παλέτα και αυτή είναι η περουβιανή.

Όντας κοσμικό, με urban ύφος και στοιχεία που δένουν άρτια όπως τα χρωματιστά νήματα που θυμίζουν αργαλειό και τα ψάθινα φωτιστικά στις γωνιές του μαγαζιού, σε μεταφέρει αυτόματα στην πιο εξωτική ατμόσφαιρα.

Το κεφάλαιο του φαγητού φυσικά είναι ο πρωταγωνιστής στο Nikkei, με ενδεικτικές αναφορές στα εξαιρετικά χτένια με πουρέ αβοκάντο και wasabi και στα μοναδικά αφράτα ψωμάκια γεμιστά με τουρσί και πανσέτα που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

 

View this post on Instagram

 

Look at that Tuna Latke. Props to our talented chefs for creating such a masterpiece. #OnlyAtNikkei

A post shared by Japanese-Peruvian Cuisine (@nikkeiph) on

Η fusion γαστρονομική ροή του Nikkei συνεχίζεται και στο κομμάτι των ποτών φυσικά, αφού το παλαιωμένο ρούμι και η τεράστια ποικιλία σε τεκίλα, δημιουργεί τις πιο ανατρεπτικές εκρήξεις στους ουρανίσκους μας.

Svejk

Στη Ρουμπέση 6 στον Νέο Κόσμο υπάρχει ένα μοναδικό εστιατόριο που προάγει και αυτό μια «ξένη» στα αυτιά μας κουζίνα και αυτή είναι η τσέχικη. Το μαγαζί προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο το παραμυθένιο ύφος της Πράγας και αυτό είναι εμφανές από την πρώτη κιόλας εικόνα που παίρνεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Швейк ?? (@svejk_good) on

Τα τσέχικα και σλοβάκικα πιάτα, τα οποία όπως αναφέρουν οι πελάτες που μετατρέπονται αυτόματα σε θαμώνες, είναι σε πολύ χορταστικές μερίδες και σε εισάγουν με τον καλύτερο τρόπο στη φιλοσοφία της κουζίνας τους.

Οι σλοβάκικες τσέπες, όπως τις ονομάζουν, οι οποίες είναι ένας μοναδικός συνδυασμός από πατάτα και πίτα, γεμιστό με ζαμπόν και μανιτάρια, όπως φυσικά και τα πολύ γνωστά γκούλας, κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος με πικάντικη σάλτσα, δύσκολα μπορούν να σε κρατήσουν μακριά του.

Α, και φυσικά μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και μία από τις εξαιρετικές μπύρες του Svejk, απογειώνει το γεύμα σας στον ύψιστο βαθμό του.

Indian Masala

Στην λαοφιλή και πολυπληθέστατη Ερμού 129, στο Θησείο, βρίσκεται ένα από τα top ινδικά της πόλης. Σημείο σταθμός φυσικά, η ατμοσφαιρική πίσω αυλή με την έθνικ μουσική να δημιουργεί το πιο άρτιο κλίμα.

Μην ανησυχήσεις εάν δεν προτιμάς τις ιδιαίτερα καυτερές γεύσεις αφού το Indian Masala, προσφέρει και λιγότερο πικάντικα εδέσματα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Masala Indian Restaurant (@tasteofmasala) on

Πιο συγκεκριμένα, να δοκιμάσεις το διάσημο Chicken tikka masala, την τραγανή τους σαλάτα με γιαούρτι και αν είσαι vegan να προτιμήσεις το κίτρινο dahl, μια μοναδική σούπα με φακές και αρωματικά.

Pink Flamingo

Στην Σκούφου 2-4 στο Σύνταγμα, ο αγαπημένος μας σεφ Βασίλης Καλλίδης, άνοιξε ένα street food κινέζικο μαγαζί και έκανε μόδα το flamingo, πολύ πριν γίνει τάση. Δεν θα σταθώ στο πόσο κόσμο μαζεύει, γιατί το επισκέπτεται όλη η Αθήνα αλλά θα σταθώ στο τι σου συνιστώ ασυζητητί να παραγγείλεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pink Flamingo Dim Sum (@pinkflamingo_dimsum) on

Έτσι, στις πρώτες σου επιλογές θα είναι οπωσδήποτε τα dumplings με κοτόπουλο, τα κινέζικα ψωμάκια, bao, με τραγανό κοτόπουλο και φυσικά για τελείωμα, μ ο ν α δ ι κ ό παγωτό με σος μάνγκο και ροζ λεμονάδα.

Εσύ ακόμα παραγγέλνεις ιταλικό;