Οι 4 top ελληνικοί προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Ετοιμάσου για την ομορφότερη και πιο λαμπερή περίοδο του χρόνου επιλέγοντας τον αγαπημένο σου προορισμό.
Οι 4 top ελληνικοί προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Χριστούγεννα στην Ελλάδα; Μακράν η καλύτερη επιλογή διότι πραγματικά δεν θα ξέρεις ποιον προορισμό να πρωτοδιαλέξεις!

Έχοντας απομείνει ελάχιστες ημέρες μέχρι την πιο γιορτινή ημέρα του χρόνου, εμείς συγκεντρώσαμε τους καλύτερους προορισμούς για εσένα με μια συμβουλή: Να αρχίσεις να ετοιμάζεις τις βαλίτσες σου.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι καλή παρέα και φυσικά καλή διάθεση για να περάσεις τη γιορτινή αυτή περίοδο όπως ακριβώς έχεις ονειρευτεί.

Οφείλεις στον εαυτό σου να περάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς.

Πού θα πας λοιπόν;

Τρίκαλα Θεσσαλίας

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένας από τους top προορισμούς για τα Χριστούγεννα καθώς τα τελευταία χρόνια με τον «Μύλο των Ξωτικών» έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Είναι ένα φαντασμαγορικό θέαμα όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ενήλικες.

Οι 4 top ελληνικοί προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Το μεγαλύτερο θεαματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο δημιουργήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2011  και έκτοτε αυτός ο παραμυθένιος κόσμος είναι γεμάτος από ξωτικά, γλυκά, φωτάκια με τον Άη Βασίλη να περιμένει μικρούς και μεγάλους να ζήσουν το όνειρο!

Πέρα από αυτό το καταπληκτικό event, τα Τρίκαλα είναι μαγευτικά κυρίως την εποχή αυτή καθώς με το που φτάσει κανείς στο κέντρο θα αντικρίσει τον πανέμορφα στολισμένο Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη.

Οι 4 top ελληνικοί προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Μπορείς να διασχίσεις την οδό Ασκληπιού η οποία είναι κατάμεστη από καφετέριες και μαγαζιά ενώ λίγο παραπέρα κοντά στα λεγόμενα Μανάβικα θα εντυπωσιαστεί ακόμα και ο πιο απαιτητικός καλοφαγάς, αφού υπάρχουν όλων των ειδών οι ταβέρνες και για όλα τα γούστα!

Ελάτη – Περτούλι

Δεν νομίζω να έχει επισκεφθεί κανείς αυτό το μέρος και να μην έχει μαγευτεί!

Η Ελάτη, η οποία απέχει μόλις 40 λεπτά από τα Τρίκαλα είναι το θαύμα της φύσης καθώς είναι γεμάτη από πυκνά ελατοδάση, λιβάδια και το χιονισμένο τοπίο είναι το λιγότερο εκθαμβωτικό. Μέσα στην Ελάτη θα βρεις πέτρινα αρχοντικά που μας γυρνούν σε παλαιότερες εποχές καθώς και αξιοζήλευτα σαλέ που θυμίζουν κάτι από Άλπεις.

Οι 4 top ελληνικοί προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Υπάρχουν πολλά καταλύματα σε προσιτές τιμές ,τα οποία στα περισσότερα η θέα είναι στο χιονισμένο βουνό και με θέα που σου κόβει την ανάσα. Έχει εκπληκτικά μαγαζιά με πολύ ζεστή αλλά και ταυτόχρονα γιορτινή ατμόσφαιρα για να απολαύσεις την ζεστή σοκολάτα σου δίπλα στο τζάκι αλλά και παραδοσιακές ταβέρνες. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Αυτό που σίγουρα πρέπει να επισκεφθείς είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Περτουλίου για να μπεις για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων κάνοντας σκι ή…βόλτα με το έλκηθρο.

Καλάβρυτα

Ας αφήσουμε για λίγο την Θεσσαλία και ας μεταφερθούμε στην μικρή γραφική κωμόπολη της Αχαΐα;. Αν επιθυμείς πραγματικά να ζήσεις το ονειρεμένο ζηλευτό σκηνικό που βλέπουμε στις χολιγουντιανές ταινίες και ζηλεύουμε τότε έχεις επιλέξει τον καταλληλότερο προορισμό και θα σου πω ακριβώς το γιατί.

Κράτα σημειώσεις γιατί θα σου χρειαστούν!

Οι 4 top ελληνικοί προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Αρχικά, διαθέτει το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο το οποίο βρίσκεται στο όρος Χελμός και έχει όχι μία αλλά έντεκα διαφορετικές πίστες ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας ενώ παράλληλα για τους λάτρεις του χουχουλιάσματος υπάρχει ένα μοναδικό ξύλινο σαλέ για να απολαύσουν τη ζεστή και λαχταριστή τους σοκολάτα δίπλα στο χιόνι.

Στην ενδοχώρα θα συναντήσει κανείς πολλές καφετέριες και εστιατόρια αλλά πρέπει να οπλιστείς με υπομονή διότι ο κόσμος ξεπερνάει κάθε προσδοκία!

Αράχωβα

Στον νομό Βοιωτίας κρύβεται μία πανέμορφη κωμόπολη. Και το όνομα αυτής, Αράχωβα. Είναι το μέρος το οποίο δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο, επειδή ακριβώς  υπηρετεί τα γούστα δύο κατηγοριών. Αφενός των νεότερων που έχουν έρθει αποφασισμένοι να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας και αφετέρου εκείνων που επιδιώκουν τη χαλάρωση, την ξεκούραση και την απόλαυση που μας χαρίζει το καλό φαγητό.

Οι 4 top ελληνικοί προορισμοί για ονειρεμένα Χριστούγεννα

Το στοιχείο εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως παρά το πλήθος κόσμου που τη επισκέπτεται, οι ντόπιοι κάτοικοι έχουν κρατήσει  τα παραδοσιακά της στοιχεία.

Αυτό που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις, είναι να επισκεφτείς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, τις παραδοσιακές ταβέρνες για να απολαύσεις το ρακόμελό σου δίπλα στο ζεστό τζάκι ενώ έξω θα χιονίζει και φυσικά να κάνεις μια βόλτα στα μπαράκια που σφύζουν από κόσμο!

Η επιλογή είναι δική σου…