Εξακολουθούν να εμπνέουν: 5 γυναίκες που επηρεάζουν μέχρι σήμερα το στυλ σου

Ο χαρακτηρισμός που τους ταιριάζει είναι... επίγειες θεές.
Εξακολουθούν να εμπνέουν: 5 γυναίκες που επηρεάζουν μέχρι σήμερα το στυλ σου

Της Σοφίας Ψύλλια

Τα κριτήρια για να αξιολογηθεί κάτι ή όμορφο η όχι είναι πάντα υποκειμενικά. Υπάρχουν, όμως, κάποιες παρουσίες που δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι είναι εκθαμβωτικές.

Ποιος, άλλωστε, μένει ασυγκίνητος μπροστά στο μεγαλείο της γυναικείας ομορφιάς;

Πέντε γυναίκες  από τις πλέον διάσημες και επιτυχημένες στη βιομηχανία του θεάματος, με εκατομμύρια θαυμαστές και το όνομά τους να έχει συνδεθεί άρρηκτα με το στυλ και τον ερωτισμό, βρίσκονται μέχρι σήμερα στην κορυφή της λίστας με τα ωραιότερα θηλυκά του κόσμου.

Αμφιβάλλεις πως το δικό τους στυλ παίζει μέχρι σήμερα σημαντικό ρόλο στις τάσεις της μόδας που κάνουν την εμφάνισής τους κάθε σεζόν;

Marilyn  Monroe

Το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας και ομορφιάς.

Μισός αιώνας έχει περάσει από τον θάνατό της και δεν έπαψε να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας ούτε λεπτό. Όλος ο κόσμος έχει υποκλιθεί στην ομορφιά της, με το ξανθό μαλλί της και το κατακόκκινο κραγιόν που συνήθιζε να φορά να αποτελούν statement στο στυλ των τολμηρών γυναικών.

Το γεγονός πως έφυγε πολύ νέα από την ζωή, στην ηλικία των 36 χρόνων, για πολλούς τη βοήθησε να μείνει για πάντα στο απόγειο της δόξας και της ομορφιάς της.

Brigitte Bardot

Ή αλλιώς… «Και ο θεός έπλασε την γυναίκα». Ή απλά, η ευρωπαϊκή απάντηση στη Marilyn.

Καθόλου τυχαίος ο τίτλος της ταινίας που την καθιέρωσε και την έκανε παγκοσμίως γνωστή. Στην εποχή της, ήταν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για κάθε άνδρα. Έχει στο ενεργητικό της αρκετούς γάμους και ένα παιδί που δεν το μεγάλωσε η ίδια, για να κάνει την ανέμελη ζωή της.

Με κορμί από τα λίγα και μακριά, ξανθά μαλλιά δεν άργησε να εξελιχθεί σε σύμβολο του sex που κάθε αρσενικό ήθελε στο κρεβάτι του. Και η Brigitte όταν κάποιος της άρεσε, δεν έλεγε όχι…

Τα μεγάλα της καπέλα, το πάντα έντονο eyeliner και τα σαρκώδη της χείλη δεν ξεχάστηκαν ποτέ…

Monica Bellucci

Μια γυναίκα που όλες θαυμάζουμε και όλοι οι άνδρες θα ήθελαν να έχουν πλάι τους.

Η Ιταλίδα καλλονή έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με την ταινία «Malena» το 2000. Η προσωπικότητα της την έκανε ακόμα πιο όμορφη στα μάτια του κόσμου.

«Το πιο σημαντικό είναι η αυτοπεποίθηση. Εάν αισθάνεστε καλά όλα φαίνονται μια χαρά. Εάν αισθάνεστε άβολα θα μεταφέρεται στους άλλους την ανασφάλεια σας», έχει πια η ίδια.

Δεν είναι τυχαία το απόλυτο θηλυκό, πάντως,  γιατί τις συμβουλές που δίνει μοιάζει να τις κάνει πράξη.

Audrey Hepburn

Το σύμβολο της μόδας και την κομψότητας.

View this post on Instagram

?

A post shared by ᴀᴜᴅʀᴇʏ ʜᴇᴘʙᴜʀɴ (@hepburnsource) on

Το όνομα της έγινε παγκοσμίως γνωστό μετά τη συμμετοχή της στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s». Η Βρετανή ηθοποιός υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες stars όλων των εποχών. Σύμφωνα με την ίδια «η ομορφιά μιας γυναίκας δεν βρίσκεται στο πρόσωπό της αλλά αντανακλάται στην ψυχή της».

Naomi Capbell

Γνωστή και ως «μαύρη γαζέλα» ήταν, είναι και πάντα θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα super models όλων των εποχών.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite. Από τότε έχει διανύσει χιλιόμετρα πασαρέλας και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Οίκους μόδας.

Έχει δηλώσει πως δεν έγινε ποτέ αγγελάκι της Victoria’s Secret γιατί πολύ απλά… η εταιρεία δεν μπορούσε να την πληρώσει.

Με περιουσία που αγγίζει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα το λέγαμε.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά της προς τους συνεργάτες της, παραδόξως, δεν την εμπόδισε να εκτοξευτεί στην κορυφή της λίστας με τα πιο επιτυχημένα και ακριβοπληρωμένα μοντέλα που υπήρξαν ποτέ.