Χειμώνας και δεν έχεις όρεξη να βγεις; Tips για να περάσεις υπέροχα στο σπίτι

Αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σου με τον καλύτερο τρόπο.
Τρόποι για να μην σε ρίξει στο κρεβάτι ένα απλό κρυολόγημα

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Ο χειμώνας είναι για τα καλά εδώ. Σε τρομάζει η ιδέα ότι μικραίνει η μέρα και δεν θα έχεις ασχολίες όπως εκείνες τις καλές ημέρες του καλοκαιριού; Μην απελπίζεσαι καθόλου γιατί έχεις να κάνεις πολλά πράγματα στα οποία δεν πάει ο νους σου.

Φοβάσαι πως η «χειμερινή κατάθλιψη» θα χτυπήσει και τη δική σου πόρτα;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αρκεί να φερθεί έξυπνα και να μην αφήσεις την κακή διάθεση που θα σε καταβάλλει ορισμένες φορές να σου γίνει συνήθεια.

Μερικά χρήσιμα tips:

Φίλοι στο σπίτι

Πόσες φορές έχεις βρεθεί σε κατάσταση οκνηρίας μόνο και μόνο λόγω κακού καιρού και κρύου; Πες «όχι». Κάλεσε καλούς φίλους στο σπίτι, μαγείρεψε, ετοίμασε κάποιο γλυκό και βρες τρόπους να διασκεδάσεις χωρίς να χρειαστεί να βγεις έξω.

Οι βραδιές σινεμά στο σπίτι είναι ό,τι πρέπει. Τι καλύτερο;

Μπες στην κουζίνα

Όχι μόνο για φίλους ή τον αγαπημένο σου, μα και για εσένα την ίδια. Σε περίπτωση που πραγματικά δεν ξέρεις πώς να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, περιηγήσου στο ίντερνετ και επέλεξε να δοκιμάσεις νέες συνταγές που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις την πρώτη φορά, δεν χρειάζεται άγχος. Την επόμενη θα πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Χειμώνας και δεν έχεις όρεξη να βγεις; Tips για να περάσεις υπέροχα στο σπίτι

Γυμναστική is all you need

Προτού πάρεις την απόφαση να εγκαταλείψεις την ιδέα της γυμναστικής θυμήσου ότι το καλοκαίρι δεν είναι πολύ μακριά. Αν δεν είσαι λάτρης του γυμναστηρίου, πες «ναι» στο καθημερινό περπάτημα, βγάζε μεγάλες βόλτες τον σκύλο σου ή πάρε ένα όργανο γυμναστικής για το σπίτι.

Οι ορμόνες που απελευθερώνονται με τη γυμναστική, μόνο ευεξία και χαμόγελα θα σου χαρίσουν.

Διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο

Ή έστω κάποιο καινούργιο. Πρόκειται για έναν απολαυστικό τρόπο να ξεφεύγεις από την καθημερινότητα, ενώ παράλληλα μειώνονται πολύ τα επίπεδα στρες.

Λοιπόν;