Τους ζηλεύουν όλοι! Αυτά τα ζώδια είναι οι καλύτεροι φίλοι

Ποιος δίνει τις καλύτερες συμβουλές;
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν: Τα tips για να μην πάρεις... γιορτινά κιλά

Της Μάρως Καρούση 

Ναι ναι , αφού σπάσαμε το φράγμα της λογικής και του ορθολογισμού για το που πρέπει να διασκεδάσεις ανάλογα με το ζώδιο σου, θα οδεύσουμε και σε βαθύτερα μονοπάτια.

Δηλαδή, έστω ότι έχεις ένα πρόβλημα και έχεις τρεις φίλους, για παράδειγμα έναν Κριό, έναν Δίδυμο και έναν Καρκίνο (ναι, εμείς τους φίλους μας τους φωνάζουμε με τα ζώδια τους, δεν έχουν ονόματα), σε ποιον πρέπει να απευθυνθείς;  

Κριός & Λέων  

Τι; Έχεις πρόβλημα και δεν απευθύνεσαι το nanosecond που θα προκύψει, σε αυτά τα δύο ζώδια; Αρχικά ντροπή σου και να ξέρεις πως είναι ήδη χαμένο το παιχνίδι και η ζωή σου μαζί μη σου πω, αλλά θα συνεχίσω για να επιχειρηματολογήσω.

Βρε, υπάρχει καλύτερη γνώμη από του Κριού και του Λέοντα;  Όχι πες μου υπάρχει; Φυσικά και όχι αφού αυτοί οι δύο έχουν άποψη από το, γιατί τα χρωματιστά καλσόν είναι πάλι τάση, μέχρι το αν όντως συνέβη το Brexit. Θεωρείς λοιπόν πως το προβληματάκι σου, μπορεί να ξεπερνάει τις γνώσεις τους; Δε νομίζω!  

Τώρα βέβαια, αυτά που θα ακούσεις είναι πως ασχολείσαι με ανούσια θέματα, πως πρέπει να σκληρύνεις και το κλασσικό «Εντάξει, εάν ήμουν ΕΓΩ (όχι όχι ξεκάθαρα επίτηδες κεφαλαίο το εγώ) στη θέση σου, θα τα είχα κάνει όλα διαφορετικά όπου διαφορετικά ίσον σωστά, αλλά ξέρεις κάτι; τουλάχιστον θα είναι εκεί και θα σε ακούσουν!». Θα πουν την αγαπημένη τους φράση «στα ‘λεγα», αλλά θα σε σηκώσουν παράλληλα και από το πάτωμα.

Καρκίνος & Ιχθύς 

Κοίταξε τώρα να δεις τι γίνεται. Αυτά τα δύο ζώδια, ζουν, αλλά πρόσεξε με, Ζ Ο Υ Ν, για να ακούν προβλήματα και να τα βιώνουν ενίοτε. Πολύ καλοί ακροατές με, μικρές (καθόλου όμως) δόσεις υπερβολής σε διάφορα σημεία των συμβουλευτικών- παρηγορητικών τους μονολόγων.

Τους ζηλεύουν όλοι! Αυτά τα ζώδια είναι οι καλύτεροι φίλοι

Έτσι, μπορεί να ξεκινήσεις να μοιράζεσαι ένα πρόβλημα σχετικά με τη δουλειά και μια παρεξήγηση που έγινε, όμως όχι όχι όχι, δεν είναι μόνο αυτό! Εσύ δεν ξέρεις! Είναι που απειλείται η ανθρώπινη μας ύπαρξη από το σύγχρονο κυκεώνα του 21ου αιώνα, είναι που δεν ζούμε στην Αναγέννηση, είναι που η λογική έχει πάρει την θέση των συναισθημάτων, είναι που πόσο στεναχωριούνται που δεν κάνουν και μερικά μεροκάματα σε βραζιλιάνικα σήριαλ… 

Θα ακούσεις συμβουλές, άδικη δεν θα είμαι! Γιατί είναι ζώδια με έντονη ενσυναίσθηση και το πρόβλημα σου, θα γίνει και δικό τους, πολύ δικό τους, πολύ πολύ δικό τους.

Και ίσως χάσουν τον ύπνο τους, τη διάθεση τους και ενδεχομένως τα λογικά τους σε σημείο που εσύ θα έχεις ξεπεράσει το πρόβλημα σε 3 ώρες, ενώ εκείνοι σε τρία χρόνια.

Παρθένος & Αιγόκερως  

Μακάρι να σε προλαβαίναμε πριν ζητήσεις την συμβουλή από αυτά τα δύο ζώδια, γιατί άπαξ και την ζητήσεις, δένεσαι μαζί τους με γόρδιο δεσμό. Αφού τους επέλεξες για να μοιραστείς το πρόβλημα σου μαζί τους, θα βάλουν ως στόχο της ύπαρξης τους να στο λύσουν. Ό, τι και αν αυτό συνεπάγεται…

Ως ζώδια της οργάνωσης και του στόχου, θα φτιάξουν ένα σχεδιάγραμμα με όλες τις συνιστώσες και τα πρόσωπα του συγκεκριμένου προβλήματος, με φωτογραφίες, ατάκες που ειπώθηκαν και και και, (τι που καλέ; έχουν έναν κενό τοίχο ειδικά για κάτι τέτοια). 

Τους ζηλεύουν όλοι! Αυτά τα ζώδια είναι οι καλύτεροι φίλοι

Βέβαια, θα ακούσεις πράγματα που δεν ζήτησες καν να ακούσεις, αλλά είναι καθήκον τους να στα πουν. Αλλά θα ακούσεις και μια εμπεριστατωμένη (στο μυαλό τους βγάζει νόημα ναι) κριτική για το θέμα σου, το οποίο θα βαθμολογηθεί ανάλογα με τις ερμηνείες των ηρώων σου, την πλοκή και τις εκπλήξεις.

Το θέμα είναι πως ωραία θα τα πουν, αλλά καθόλου εστιασμένα στο δικό σου πρόβλημα.  

Δίδυμος, Σκορπιός & Ταύρος 

Κοίτα πώς τα έφερε η ζωή και ενώθηκε ο αέρας, το νερό και η γη, τίποτα δεν σου είμαστε τελικά. Το θέμα είναι πως αυτά τα ζώδια μπήκαν μαζί για πολλούς λόγους. Πρώτος και κύριος; Να εύχεσαι το πρόβλημα σου να μην αφορά τσακωμό μαζί τους, γιατί ό, τι και να έχει γίνει θα βγουν από πάνω.

Το θέμα είναι ότι αυτό γίνεται και στις περιπτώσεις που τους μοιράζεσαι θέματα που δεν αφορούν αυτούς. Τι εννοώ; Θα πάρουν ύφος ανακριτή, θα σε κάνουν πολύ εύκολα να νιώσεις τύψεις για τα ποσοστά λάθους που έχεις στην ιστορία σου και φυσικά θα σε φέρουν στα όρια σου, αφού η ειρωνεία είναι η καλύτερη τους φίλη.  

Όμως! Η βασική διαφορά είναι πως ο Δίδυμος θα σε ακούσει και θα σε ακούσει όση ώρα και να μιλάς γιατί μάντεψε, άλλη τόση και άλλη τόση (και άλλη τόση) μιλάει και αυτός. Από την άλλη ο Σκορπιός και ο Ταύρος, θα κάνουν πως σε ακούν και αφού σε διακόψουν θα παίξουν το αγαπημένο τους χαρτί της drama queen λέγοντας «Αυτό είναι πρόβλημα; Εγώ θα σου πω τι είναι πρόβλημα!».

Τοξότης & Υδροχόος  

Περνά περνά η μέλισσα με τα μελισσόπουλα… Ακόμα, πιο καλή συμβουλή από αυτή που μπορεί να σου δώσει ένας Τοξότης και ένας Υδροχόος. Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί είναι πολύ πιθανόν να μιλήσεις, να ακούσουν μία λέξη από ό, τι είπες και αυτό ήταν. Δεν τους νοιάζει κάτι άλλο, στο μυαλό τους διαδραματίζονται πολύ καλύτερα σενάρια από τα προβληματάκια σου. Ιστορίες από το μακρινό Θιβέτ και σκέψεις όπως «τι σημαίνει ότι δεν μπορεί μωρέ να τετραγωνιστεί ο κύκλος; Θα τον τετραγωνίσω τώρα να, δώστε μου 10 λεπτά». 

Ας πούμε όμως την αλήθεια μας! Εάν σε νοιάζονται και μπουν όντως στο on και σε ακούσουν, μόνο καλό θα σου κάνουν. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσουν ουσιαστικά, αλλά την διάθεση θα σου την φτιάξουν σίγουρα. Ο Τοξότης θα ξεκινήσει να κάνει τον κλόουν με τεράστια επιτυχία και ο Υδροχόος θα σου ρίξει 5- 6 τσιτάτα από ινσταγκραμικά quotes για τη ζωή ενώ θα ρωτάει παράλληλα πόσο κάνει ένα ταξιδάκι στον Άρη τώρα που είναι μόδα. 

*Λυπάμαι αλλά ο Ζυγός, ακόμα να αποφασίσει τι στάση θα κρατήσει και ποια συμβουλή πασπαρτού θα δώσει για να μην στεναχωρήσει κανέναν.