Το φαινόμενο «Kardashian – Jenner» και γιατί πρέπει να πεις «όχι»

Όχι στη μίμηση, όχι στη σύγκριση...
Το φαινόμενο «Kardashian - Jenner» και γιατί πρέπει να πεις «όχι»

Της Σοφίας Ψύλλια

Η οικογένεια Kardashian – Jenner, για αυτούς τους ελάχιστους που δεν την γνωρίζουν, έγινε γνωστή μέσω ενός reality show με κεντρικό θέμα τη ζωή και τις σχέσεις μεταξύ των μελών της, του οποίου το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε το 2007.

Μέχρι σήμερα, σαρώνει σε τηλεθέαση χαρίζοντας εκατομμύρια δολάρια ετησίως στα μέλη της διάσημης οικογενείας.

Στο πέρασμα αυτών των έντεκα χρόνων, οι Kim, Kourtney και Khloe Kardashian και οι Kris, Kendall και Kylie Jenner έχουν καταφέρει να κάνουν τα ονόματά τους… brand, καταφέρνοντας να αποτελούν τις δημοφιλέστερες περσόνες στα social media παγκοσμίως.

Η επιτυχία τους δεν οφείλεται μόνο στο reality αλλά και στα social media, αφού η καθεμιά τους μετρά δεκάδες εκατομμύρια followers, τόσο στα προσωπικά της προφίλ όσο και στα επιχειρηματικά με τις σειρές ρούχων και καλλυντικών της.

Πολλά νέα κορίτσια ακολουθούν κατά γράμμα τις κινήσεις τους, ειδικά όσον αφορά στην εξωτερική τους εμφάνιση. Όλες ανεξαιρέτως οι Kardashian – Jenner έχουν κάνει περισσότερες από τρεις πλαστικές επεμβάσεις σε στήθος, γλουτούς, μέση και πρόσωπο, καθιστώντας σαφές πως δεν είναι λάτρεις της  φυσικής ομορφιάς.

Πόσο καλό κάνει, όμως, αυτό στα κορίτσια που τις θεωρούν παράδειγμα προς μίμηση; Πόσο υγιές πρότυπα αποτελούν οι ίδιες για κάθε γυναίκα που μαθαίνει να πιστεύει στην «τέλεια» ( ; ) εικόνα που όλες τους παρουσιάζουν;

Δυστυχώς, η όψη των γυναικών αυτών μόνο ανασφάλεια μπορεί να δημιουργήσει σε εκείνες που τις παρακολουθούν στα social media, πιστεύοντας στον μύθο τους. Αποτέλεσμα; Μια κουτή προσπάθεια να πλησιάσουν την εικόνα τους με ανορθόδοξες και -πολλές φορές- καταστροφικές μεθόδους.

View this post on Instagram

Come On Barbie, Let’s Go Party ?

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Οι πλαστικές επεμβάσεις, βλέπετε, δεν είναι παιχνίδι. Είναι μια αλλαγή που σε συνδυασμό με τον λάθος τρόπο σκέψης μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ποιος είπε ότι τα λεπτά χείλη ή το μικρό μπούστο δεν είναι ωραία; Όταν τα εξωπραγματικά juicy οπίσθια ενισχύουν τη γοητεία μιας γυναίκας; Πως τα φυσικά μαλλιά δεν έχουν κι αυτά τη χάρη τους;

Όλα είναι ωραία σε μια γυναίκα αρκεί η ίδια να τα αγαπά, χωρίς να επηρεάζεται από εφήμερες μόδες.

Δεν είναι κακό να θαυμάζεις κάποιον όμως πάντα με μέτρο και ποτέ συγκρίνοντας τον εαυτό σου μαζί του. Η κάθε γυναίκα έχει την δική της ομορφιά και είναι τραγικό λάθος να την αλλάξει για να μοιάσει σε κάποια άλλη.

Μάθε λοιπόν  να ξεχωρίζεις το σωστό από το λάθος και να φιλτράρεις οτιδήποτε βλέπεις, ακούς και αντιμετωπίζεις στη ζωή σου. Τα πάντα θα έχουν να σου δώσουν κάτι θετικό και κάτι αρνητικό. Είναι στο χέρι σου το τι θα κρατήσεις και τι θα πετάξεις…

View this post on Instagram

FOLLOW

A post shared by K A R D A S H I A N (@kardashianx1) on

Και εξάλλου, τι πιθανότητες έχεις να ευτυχίσεις πασχίζοντας συνεχώς να… γίνεις Kim στη θέση της Kim;