Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Ή αλλιώς... οδηγίες από αρσενικό σε θηλυκό...
Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Γράφει ο Γιώργος Χ. Αναγνώστου

Ελάτε πείτε την αλήθεια. Πάνω κάτω όλοι, κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε βαρεθεί να βρισκόμαστε σε σχέση.

Το να είσαι συνεχώς πάνω από ένα κινητό και όλη την ώρα πίκι πίκι στο chat, να περιμένεις πρώτα να δεις τι θα κάνει «το άλλο σου μισό» για να κανονίσεις κι εσύ το βραδάκι σου ανάλογα -Champions League ποτέ- και γενικά να «στήνεις» διαρκώς το ραντεβού με τον εαυτό σου για να κάνεις ο, τι «πρέπει”»είναι αποκρουστικά.

Είμαι σίγουρος πως ήδη έχουμε όλοι ένα τέτοιο -κακό, πολύ κακό- παράδειγμα σχέσης στο μυαλό μας.

Πώς, όμως, μπορούμε να δούμε από διαφορετική σκοπιά το όλο θέμα και να μετατρέψουμε μια, καθ’ ομολογία, τοξική σχέση σε παράδεισο αμοιβαίας επαφής και επικοινωνίας;

Εντάξει, ίσως να υπερβάλλω λίγο στον χαρακτηρισμό, αλλά καταλάβατε τι εννοώ.

Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Ας δούμε λοιπόν την άγραφη πλάκα της σχέσης ή αλλιώς τον ιερό πεντάλογο:

1. Ου εξαρτηθείς

Μιλάμε για κάθε είδους εξάρτηση που ξεκινάει από τα μηνύματα έως την τηλεφωνική επικοινωνία και από την καθημερινή έως την ολοήμερη επαφή. Ακόμα και από την πολύ ανησυχητική στενή σχέση με τους γονείς της.

Ειδικά το τελευταίο, οδηγεί καμία φορά σε περίεργα μονοπάτια (Εκκλησίας, ανθοδέσμης, κουμπάρων κλπ) χωρίς καν να το καταλάβεις. Αφήστε λίγο την προσμονή να κυριαρχήσει ρε παιδιά. Μην πέφτετε με τα μούτρα!

Μέτρον άριστον που έλεγαν και οι αρχαίοι…

2. Ου ψευδομαρτυρήσεις

Εδώ κρατάμε ατόφια την εντολή του Μεγάλου, απλά την ερμηνεύουμε κατά το δοκούν. Από την πρώτη γνωριμία ακόμα, προσπάθησε να είσαι ειλικρινής. Μη λες ούτε μικρά ψέματα για να το παίξεις κάποιος που δεν είσαι. Be yourself!

Και προφανώς, αν κάποιο από τα αναγνωριστικά ραντεβού, ξέρετε αυτά τα πρώτα που είναι όλα μέλι γάλα και μεσ’ τις γλύκες, συμπίπτει σε μέρα και ώρα με αγώνα της ομαδάρας, επιλέξτε την ομαδάρα.

Δημιουργεί αυτόματα δεδικασμένο για το μέλλον της σχέσης. Be smart!

3. Τίμα τον εαυτό σου και τη σχέση σου

Η σειρά παίζει μεγάλο ρόλο. Αν δεν είσαι εσύ καλά με την πάρτη σου, δε θα είναι ούτε η σύντροφός σου μαζί σου και, κατά συνέπεια, το μεταξύ σας δεν θα τσουλάει. Το παν είναι να καταλάβεις από την αρχή τις ανάγκες της, όπως και αυτή τις δικές σου και να συμφωνείτε ότι μόνοι και παράλληλα μαζί, θα περνάτε στιγμές που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

4. Το εγωκεντρίζειν εστί αποφυγείν

Είναι χαρά να δίνεις. Ναι μεν να υπολογίζεις τον εαυτό σου και να μην τον «ρίχνεις» αλλά μη φτάνεις στο άλλο άκρο. Όλοι ξέρουμε πόσο ωραίο είναι το συναίσθημα που νιώθουμε, όταν βλέπουμε τα μάτια της να λάμπουν από ευτυχία μετά από μια έκπληξη που της κάναμε, διαλέγοντας να δούμε το αγαπημένο της έργο στο θέατρο ή στο σινεμά.

Άσε που, αν είναι νορμάλ άνθρωπος και σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο, την ιντριγκάρεις να ψάξει πως θα ξεπεράσει τη δική σου έκπληξη μελλοντικά. Μέσα από την “πρόκληση” η σχέση βελτιώνεται.

5. Να παραδέχεσαι

Εντάξει έχει τη φάση του να το παίζεις ματσό και σκληρός. Δε λέω, εγείρει τα βλέμματα, εντυπωσιάζει, αλλά για πόσο; Άσε που θέλει και κάποια όρια, μην καταντήσεις ο γιος του… νικάω.

Παραδέξου ότι κατά βάθος σ’ αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες. Ότι έκλαψες λίγο στον Τιτανικό. Ότι θες να απολαύσεις ένα ρομαντικό δείπνο και δεν είσαι μόνο «πίτσα – μπύρα». Να ελίσσεσαι ανάμεσα σε Πέτρο Κωστόπουλο και Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ακραία παραδείγματα, αλλά το ‘χουμε το νόημα.

Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Αυτά είναι τα βασικά. Σίγουρα καθένας έχει διαφορετικά standards για μια σχέση και το πώς θα κινηθεί μέσα σε αυτή.

Βάλτε όμως αυτόν τον πεντάλογο στο ψυγείο με μαγνητάκι, εκεί δίπλα από τη δίαιτα που ξεκινάει κάθε «από Δευτέρα» και μην ξεχνάτε να αγαπάτε…