Εσύ ξέρεις γιατί πρέπει να χαμογελάς; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Οι ευεργετικές ιδιότητες του χαμόγελου είναι πολλές.
Εσύ ξέρεις γιατί πρέπει να χαμογελάς; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι το αντίδοτο σε κάθε μας δυσκολία είναι το χαμόγελο; Αν δεν γελάς καθημερινά τότε ήρθε η ώρα να αρχίσεις να το κάνεις. Οι λόγοι; Πολλοί.

Η παγκόσμια ημέρα χαμόγελου καθιερώθηκε το 1999 από τον Harvey Ball και γιορτάζεται κάθε πρώτη Παρασκευή του Οκτώβρη. Ο ίδιος πίστευε ότι το γέλιο είναι το φάρμακο της ψυχής μας και όπως αποδεικνύεται σήμερα δεν είχε άδικο.

Αγχολυτική  δράση

Ακόμα και τον καλύτερο ψυχολόγο του κόσμου να επισκεφθείς η πρώτη συμβουλή που θα σου δώσει για ψυχική γαλήνη είναι το να βρίσκεις στο καθετί πράγμα που κάνεις τον λόγο να χαμογελάς.

Δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από το να γελάς, διότι εκείνη την στιγμή μειώνονται οι ορμόνες οι οποίες παράγουν στρες με αποτέλεσμα να πέφτουν και οι παλμοί της καρδιάς σε περίπτωση ταχυκαρδίας. Ξεκίνα την ημέρα σου πάντα με ένα χαμόγελο ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος.

Γίνεσαι ομορφότερη

Έχεις αναλογιστεί ποτέ γιατί οι γυναίκες που έχουν θετική αύρα και χαμογελούν ακόμα και στις δύσκολες ημέρες τους είναι πολύ πιο ελκυστικές στους άντρες; Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι έχοντας θετική αύρα, μοιάζουν να πατούν γερά στα πόδια τους και δίνουν την αίσθηση ότι δεν τους φοβίζει τίποτα.

Μήπως να αρχίσεις να χαμογελάς συχνότερα;

Εσύ ξέρεις γιατί πρέπει να χαμογελάς; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Αντίο ρυτίδες

Έχει παρατηρηθεί πως οι γυναίκες που γελούν συχνότερα γερνύν πολύ πιο αργά σε σύγκριση με τις λιγότερο χαμογελαστές.

Καλύτερος ύπνος

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα αϋπνίας ή έχεις ανήσυχο ύπνο δεν οφείλεται μόνο στο άγχος που έχεις καθημερινά λόγω των πολλών υποχρεώσεων αλλά κυρίως στο ότι δεν έχεις μάθει να ζεις με γερές δόσεις γέλιου.

Μην ψάξεις να βρεις λύση σε ηρεμιστικά ή οτιδήποτε συναφή, γιατί απλούστατα η λύση βρίσκεται μέσα σου. Το χαμόγελο, βλέπεις, βοηθά στην απομάκρυνση άγχους κατά την ώρα του ύπνου.