Τα χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που οφείλεις να αναγνωρίζεις

Είσαι σίγουρη πως ξεχωρίζεις τους ψεύτικους φίλους;
Τα χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που οφείλεις να αναγνωρίζεις

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Η φιλία, δυστυχώς, για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού αποδεικνύεται απλά μια λέξη χωρίς νόημα. Στην πραγματικότητα, όμως, οι φίλοι που επιλέγουμε να έχουμε δίπλα μας αν το θέλουν κι εκείνοι μπορούν να γίνουν η δεύτερη οικογένειά μας.

Ο ιερός αυτός δεσμός κανονικά θα έπρεπε να είναι από τις μεγαλύτερες μορφές ανιδιοτελούς αγάπης. Είναι , όμως, τα πράγματα πάντα έτσι;

Ιδιαίτερα στην εποχή μας, οι λυκοφιλίες μόνο λίγες είναι, με αποτέλεσμα εκείνος που επιλέγει να αγαπήσει και να δώσει, να καταλήγει πληγωμένος από συμπεριφορές που ένας πραγματικός φίλος δεν θα είχε ποτέ.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που προδίδουν αυτού του είδους τις «φιλίες»;

Δεν σε αγαπούν για αυτό που είσαι

Έχεις παρατηρήσει ότι τα επιφανειακά άτομα προσπαθούν με κάθε τρόπο να σε αλλάξουν γιατί δεν τους αρέσεις όπως πραγματικά είσαι;

Μόλις συναντήσεις τέτοιου είδους ανθρώπους απομακρύνσου όσο ταχύτερα μπορείς. Ο σωστός και πραγματικός φίλος θα σε επιλέξει και θα σε βάλει στη ζωή του επειδή είσαι ξεχωριστή και δεν θα θέλει για κανέναν απολύτως λόγο να σε αλλάξει.

Τα χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που οφείλεις να αναγνωρίζεις

Οι φίλοι στις δύσκολες ώρες φαίνονται

Φίλος που δεν έχει ζήσει μαζί σου έναν χωρισμό, μια απογοήτευση ή ένα περιστατικό που σε έχει στιγματίσει δεν επιτρέπεται να λέγεται φίλος σου.

Αυτός που δεν συμμερίζεται τον πόνο σου ή την ανάγκη σου να βυθιστείς κι εσύ στις μαύρες σκέψεις, τότε πρέπει εσύ η ίδια να αναθεωρήσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις δύσκολες στιγμές τα άτομα που συνήθως μένουν να μας στηρίξουν πέρα από την οικογένειά μας είναι ελάχιστοι φίλοι.

Τα χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που οφείλεις να αναγνωρίζεις

Ζήλεια

Οι δήθεν φίλοι όταν σε βλέπουν να εξελίσσεσαι τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο δεν πρόκειται να συμμετέχουν ούτε μια στάλα στην χαρά σου. Αντιθέτως, η έκφραση του προσώπου τους προδίδει τη ζήλεια που αισθάνονται εκείνη την στιγμή για εσένα.

Ενδέχεται να βρεθούν δίπλα σου και σε μια στεναχώρια, αλλά περισσότερο για να βιώσουν την αδυναμία σου και να πάρουν οι ίδιοι δύναμη, παρά για να σε στηρίξουν.

Τα χαρακτηριστικά των ψεύτικων φίλων που οφείλεις να αναγνωρίζεις

Κάνουν guest εμφανίσεις

Μιλάμε για τα άτομα που εμφανίζονται στη ζωή σου από το πουθενά μόνο όταν σε έχουν ανάγκη. Δεν θα ρωτήσουν ποτέ τι κάνεις, παρά θα σπεύσουν να σου πουν τα δικά τους νέα, τους δικούς τους προβληματισμούς και -φυσικά- να σου ζητήσουν κάποια χάρη.

Δεν χρειάζεται να πούμε πως όταν εσύ χρειάζεσαι κάτι, είναι άφαντοι.

Σωστά;