Τρεις σίγουροι τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μελαγχολία της Κυριακής

Η Δευτέρα δεν θα νικήσει!
Τρεις σίγουροι τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μελαγχολία της Κυριακής

Της Μάρως Καρούση 

Και έρχεται εκείνο, το πιο βασανιστικό απόγευμα της εβδομάδας, εκείνες οι ώρες που θέλεις να παγώσει ο χρόνος και να τραγουδήσεις μόνος σου σε μια γωνιά «ωραία που ‘ναι η Κυριακή μα να ‘ταν πιο μεγάλη».

Σου έχω νέα όμως αγαπημένη μου φίλη! Μπορείς και εσύ τώρα, με 3 απλούς τρόπους να αποβάλλεις αυτή την απαίσια κυριακίλα, που το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να χωθείς κάτω από το πάπλωμα σου, με ξηρά τροφή και ίσως κανένα μπουκάλι κρασί.  

Πήγαινε μια βόλτα από το πρωί και γύρνα βράδυ 

Ξύπνα νωρίς την Κυριακή, ώστε να μην βρικολακιάσεις και το βράδυ. Πήγαινε για brunch με φίλους και χαζολόγησε όσες ώρες θες, περπάτησε και κάνε έστω και οπτικό shopping σε βιτρίνες, ξαναπιές καφέ, ξαναφάε και ένα γλυκάκι, πήγαινε ένα σινεμά ή για ένα χαλαρό κρασάκι, για να βγάλεις ό, τι υπόλειμμα στρες μπορεί να έχει μείνει μέσα σου.

Μόλις γυρίσεις σπίτι θα είσαι τόσο κουρασμένη που θα ξεχάσεις και μέρα και κατάθλιψη και όλα. 

Τρεις σίγουροι τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μελαγχολία της Κυριακής

Μην κουνηθείς από το σπίτι σου ούτε εάν κηρυχθεί  τρίτος παγκόσμιος πόλεμος 

Πάμε λοιπόν στο άλλο άκρο. Μπορεί να θες να μουχλιάσεις στον καναπέ σου και να μην θες να πας ούτε μέχρι το κρεβάτι. Ποιος θα σε κρίνει; Εγώ θα σου πω, κανείς!

Κάνε μαραθώνιο των αγαπημένων σου σειρών, παράγγειλε το πιο junk food στην ιστορία των junk food, φάε παγωτό και άνοιξε και ένα μπουκάλι κρασί.

Σου εγγυώμαι πως, αν δεν σε πιάσει το κρασί και δεν πέσεις σε food coma, θα περάσεις ζάχαρη και θα πεις πως «ναι, περνώ και μόνη μου καλά, τα καταφέρνω μια χαρά». 

Το πρωί κάνε beauté και το απόγευμα κάλεσε τις φίλες σου για καφέ 

Η Κυριακή σου ανήκει σαν μέρα και έχεις κάθε δικαίωμα να κακομάθεις το εαυτό σου όσο θέλεις. Τι εννοώ; Ξύπνα αργά, γέμισε την μπανιέρα σου με νερό και άλατα, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και μπες μέσα να χαλαρώσεις.

Τρεις σίγουροι τρόποι για να καταπολεμήσεις τη μελαγχολία της Κυριακής

Αφού περάσεις όση ώρα θέλεις και χρειάζεσαι εκεί, και αν είσαι άνθρωπος που χαίρεται να καλεί φίλους σπίτι, μπες στην κουζίνα και φτιάξε εύκολες συνταγές για καφέ. Από μπισκότα τύπου cookies, μέχρι κέικ ή και τυροπιτάκια.

Πες μου τώρα αν υπάρχει κάτι πιο ωραίο, από την μυρωδιά του φρέσκου καφέ, από την γεύση των εδεσμάτων που έφτιαξες με τα χεράκια σου (και έφεραν και οι φίλες σου, τι είναι τίποτα γουρούνες; ), και από τα χιλιοειπωμένα νέα που θα πεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους.  

Μην επηρεάζεσαι από καμία παροδική μελαγχολία. Δώσε στην Κυριακή σου το άρωμα που εσύ θέλεις!