Τα 4 μεγάλα λάθη των γυναικών που οδηγούν τη σχέση σε κρίση

Μήπως να αναθεωρήσεις;
Ο πεντάλογος της τέλειας σχέσης όπως την αντιλαμβάνεται ένας άντρας

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί η σχέση σου περνάει κρίση;

Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες δεν εστιάζουμε στο να λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν με τον σύντροφό μας, παρά τα καλύπτουμε μέχρι που κάποια στιγμή η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο.

Τι γίνεται, όμως, όταν εσύ φταις λιγάκι παραπάνω; Όταν υιοθετείς συμπεριφορές που φέρνουν σε δύσκολη θέση το ταίρι σου, κάνοντας τον να ασφυκτιά σε αυτή τη σχέση;

Δυστυχώς, υπάρχουν μερικές πολύ λανθασμένες αντιλήψεις που κάνουν τεράστια ζημιά και… δεν τιμούν καμιά μας.

Ποιες είναι αυτές;

Σχέση ίσον παντρειά; Μάλλον όχι!

Μάλλον έχεις μπερδέψει την σχέση με την παντρειά. Το ότι έχεις έναν σύντροφο δεν σημαίνει ότι είναι το μόνο πράγμα σε αυτό τον κόσμο το οποίο πρέπει να σε ενδιαφέρει. Ούτε πως θα πρέπει να λειτουργείς σαν κλοιός γύρω του.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν κυρίως οι γυναίκες είναι ότι όταν βρίσκουν τον κατάλληλο άνθρωπο να δεσμευτούν προσκολλώνται πάνω του, παραμερίζοντας οικογένεια, φίλους και κοινωνική ζωή. Αυτό το λάθος είναι στις περισσότερες περιπτώσεις και ο πυρήνας του προβλήματος.

Τα 4 μεγάλα λάθη των γυναικών που οδηγούν τη σχέση σε κρίση

Απωθημένα

Το ότι είχες μια αποτυχημένη σχέση στο παρελθόν δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγάλεις όλα τα απωθημένα σου στον επόμενο. Στο κάτω- κάτω ποιος νομίζεις ότι θα καθίσει να σε υπομείνει; Κανείς.

Για να μην φτάσεις, λοιπόν, ποτέ σε αυτό το σημείο προτού πάρεις την απόφαση να ξαναδεσμευτείς, βρες τα με τον εαυτό σου, συνειδητοποίησε τις επιθυμίες σου και φρόντισε να μην επαναλάβεις τα λάθη του παρελθόντος.

Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στη σχέση σου είναι να θεωρήσεις τον άλλο δεδομένο. Στο σημείο εκείνο, τον έχεις χάσει.

Προσπάθησε να δεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά και να συνεχίσεις να διεκδικείς τον σύντροφό σου όπως τον πρώτο καιρό γνωριμίας σας. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον θεωρούν σίγουρο. Μόλις αισθανθεί κάτι τέτοιο, αναζητά κάτι να τον κάνει να αισθανθεί ξανά «ιδανικός».

Μην κρύβεις ό,τι σε ενοχλεί

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να κρατάς μέσα σου πράγματα τα οποία σε ενοχλούν, απαντώντας ένα απαξιωτικό «τίποτα», κάθε φορά που κάποιος σε ρωτά τι σε προβληματίζει ή τι σε στεναχωρεί. Κυρίως όταν αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφός σου.

Μόνο με τη συζήτηση λύνονται τα προβλήματα. Ήρθε η στιγμή να το συνειδητοποιήσεις και να αφήσεις στην άκρη τους εγωισμούς.