Κεφάλαιο «επίπεδη κοιλιά» – Τα βήματα για την αποκτήσεις

Πόσο δύσκολο είναι τελικά;
Κεφάλαιο «επίπεδη κοιλιά» - Τα βήματα για την αποκτήσεις

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Επιθυμείς να αποκτήσεις επίπεδη κοιλίτσα και μέση – δαχτυλίδι αλλά δεν ξέρεις τι πρέπει να αλλάξεις στη διατροφή σου;

Δυστυχώς, ένα από τα «δύσκολα» να γυμναστούν σημεία στο σώμα μιας γυναίκας είναι η περιοχή της κοιλιάς.

Το σπλαχνικό λίπος είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπολεμηθεί, με τους personal trainers και τους διατροφολόγους να τονίζουν πως απαιτείται συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ποιες είναι οι πρώτες αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην καθημερινότητά σου;

Πλούσιο πρωινό

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάς την ημέρα σου είναι να τρως ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες όπως για παράδειγμα ένα μπολ δημητριακών με γάλα χαμηλό σε λιπαρά. Αν δεν σου αρέσει αυτή η επιλογή μπορείς να επιλέξεις 2 βραστά αυγά.

Κεφάλαιο «επίπεδη κοιλιά» - Τα βήματα για την αποκτήσεις

Πάντως, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα πρέπει να παραλείψεις το πρωινό σου γεύμα γιατί πέρα από το γεγονός πως ο οργανισμός σου δεν θα μπορεί να κάνει καύσεις, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πεινάς σαν… λύκος πριν το μεσημέρι και να ξεκινήσεις τα τσιμπολογήματα που κοστίζουν σε θερμίδες και συνεπώς σε κιλά.

Περπάτημα και πάλι περπάτημα

Δεν υπάρχει καλύτερη γυμναστική από το περπάτημα. Αν δεν είσαι και μεγάλη fan του γυμναστηρίου, το καθημερινό μισάωρο περπάτημα έχει αποδειχθεί σωτήριο τόσο για την υγεία όσο και για το σώμα σου. Μην παραλείπεις τον καθημερινό σου περίπατο και αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Νερό

Δεν πίνεις πολύ νερό; Μεγάλο λάθος! Η αφυδάτωση μπορεί να επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στον οργανισμό και τη σιλουέτα σου, καθώς ο μεταβολισμός σου θα παρουσιάσει δραματική πτώση. Και δεν το θέλεις αυτό, σωστά;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, επιβάλλεται να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.

Κεφάλαιο «επίπεδη κοιλιά» - Τα βήματα για την αποκτήσεις

Πράσινο τσάι

Οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού βοηθούν τον οργανισμό μας να κάνει καλύτερες καύσεις. Λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει, το συγκεκριμένο είδος τσαγιού κρίνεται ιδανικό για αδυνάτισμα.

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, να είσαι σίγουρη πως με δύο φλιτζάνια καθημερινά θα έχεις θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση κοιλιακού -και όχι μόνο- λίπους.