Τα μυστικά για να δημιουργεί το σπίτι σου τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σου

Προβληματίζεσαι κι εσύ όσον αφορά στα στοιχεία που είναι σε θέση θα δημιουργήσουν καλή εντύπωση για το σπίτι σου;
Τα μυστικά για να δημιουργεί το σπίτι σου τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σου

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Αναρωτιέσαι ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που θα δημιουργήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το σπίτι σου; Αυτό το θέμα σε αφορά.

Αδιαμφισβήτητα, το σπίτι μας αντικατοπτρίζει εμάς τις ίδιες, τα γούστα και κυρίως την προσωπικότητά μας. Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να το διακοσμήσουμε -από τα χρώματα στους τοίχους μέχρι τα ριχτάρια του καναπέ- προδίδει το στυλ μας και δημιουργεί μια πρώτη εντύπωση ακόμα και σε κάποιον που δεν μας γνωρίζει τόσο καλά.

Θέλεις να κάνεις την καλύτερη εντύπωση σε κάθε άνθρωπο που περνά την πόρτα του σπιτιού σου;

Ιδού οι συμβουλές που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου:

Ευχάριστη και περιποιημένη είσοδος

Έχεις σκεφτεί πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η διαμόρφωση της εισόδου σε ένα σπίτι; Αυτό συμβαίνει για τον απλούστατο λόγο ότι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει κανείς προτού διαβεί το κατώφλι του σπιτιού σου είναι ο χώρος που δε οδηγεί στο εσωτερικό του.

Τα μυστικά για να δημιουργεί το σπίτι σου τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σου

Η είσοδος καλό θα ήταν να είναι όσο πιο απλή και minimal γίνεται προκειμένου να μην φορτώσει με πληροφορία και να μην «πνίξει» όποιον σε επισκέπτεται. Δεν τα λέμε εμείς κορίτσια, οι διακοσμητές.

Προσοχή στα χρώματα

Το χρώμα που θα επιλέξεις να πρωταγωνιστήσει στον χώρο σου αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου. Τα πιο ανήσυχα πνεύματα συνηθίζουν να επιλέγουν έντονες αποχρώσεις (κόκκινο, πορτοκαλί, φούξια -ακόμα και το υπερβολικό μαύρο!), ενώ οι πιο minimal μένουν σταθεροί στα χρώματα που δεν κουράζουν το μάτι.

Αυτό που θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως οι κοινόχρηστοι χώροι επιβάλλεται να είναι φωτεινοί και ευχάριστοι, καθώς πρόκειται για σημεία που δεν χαίρεσαι μόνο εσύ αλλά και οι καλεσμένοι σου.

Οργάνωση – καθαριότητα

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι άκρως απαραίτητο να επικρατούν στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού σου αν πραγματικά θέλεις να κάνεις καλή εντύπωση στους φιλοξενούμενούς σου.

Ένας βρώμικος, αναστατωμένος χώρος μόνο ευχάριστα συναισθήματα και καλές εντυπώσεις δεν θα μπορούσε να προκαλέσει πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σπίτι – και δη γυναικείο!

Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο;

Τα μυστικά για να δημιουργεί το σπίτι σου τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σου

Σημασία στην ευχάριστη αύρα του χώρου

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα όλων των προηγούμενων.

Το φυσικό φως, τα ευχάριστα αρώματα και τα φωτεινά χρώματα σε συνδυασμό με την καθαριότητα και την προσεγμένη διακόσμηση είναι σε θέση να δημιουργήσουν τις καλύτερες των εντυπώσεων.