Τρόποι για να μην σε ρίξει στο κρεβάτι ένα απλό κρυολόγημα

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι πρέπει να κάνεις για μην σε εξαντλήσει ένα απλό κρυολόγημα;
Τρόποι για να μην σε ρίξει στο κρεβάτι ένα απλό κρυολόγημα

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά και τα πρώτα κρυολογήματα έκαναν την εμφάνισή τους. Οι πιο ευάλωτοι οργανισμοί ήδη πήραν μία γεύση των πρώτων συμπτωμάτων.

Αν κι εσύ δεν φροντίζεις όσο πρέπει τον εαυτό σου, τον παραμελείς, δεν ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή και είσαι εξαντλημένη από τις υποχρεώσεις τότε επιβάλλεται να αναθεωρήσεις.

Αν φυσικά, δεν επιθυμείς, να… σε ρίξει στο κρεβάτι ένα απλό κρυολόγημα.

Ποιοι παράγοντες θα σε βοηθήσουν να «χτίσεις» ένα γερό ανοσοποιητικό και να αποφύγεις τα κρυολογήματα και τη γρίπη της εποχής;

Σωστή διατροφή

Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους ο οργανισμός μας εξαντλείται εντελώς με το που εμφανιστεί η πρώτη γρίπη είναι ακριβώς επειδή δεν τρεφόμαστε σωστά, χαρίζοντας του τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία που τον θωρακίζουν.

Καθημερινά είναι υποχρέωσή σου να φροντίζεις τον εαυτό σου και να μην αμελείς να τρως σωστά, καταναλώνοντας γεύματα που περιλαμβάνουν τροφές από όλες τις απαραίτητες διατροφικές ομάδες.

Τρόποι για να μην σε ρίξει στο κρεβάτι ένα απλό κρυολόγημα

Και πορτοκαλάδες. Πολλές φρεσκοστυμμένες πορτοκαλάδες. Η βιταμίνη C κάνει θαύματα!

Γυμναστική

Νόμιζες πως θα γλίτωνες από την γυμναστική; Σαφώς και όχι. Οποιουδήποτε είδους γυμναστική -ακόμα και 15 λεπτά περπάτημα- θεωρείται παράγοντας – κλειδί για την άμυνα του οργανισμού σου για να αποφύγεις μια ίωση. Γι’ αυτό βάλε άμεσα τη γυμναστική στο καθημερινό σου πρόγραμμα. από ένα κρυολόγημα.

Ύπνος

Κοιμηθείτε, κάνει καλό! Ο καλός, ποιοτικός ύπνος είναι επιτακτική ανάγκη για έναν υγιή οργανισμό. Όσο φορτωμένο και να είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα προσπάθησε να βάλεις σαν προτεραιότητα τον βραδινό σου ύπνο, συμπληρώνοντας τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά. τουλάχιστον ξεκούρασης.

Τρόποι για να μην σε ρίξει στο κρεβάτι ένα απλό κρυολόγημα

Ειδάλλως, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εξουθενωθείς και να χρειαστείς αρκετό καιρό για ανάρρωση σε περίπτωση που αρρωστήσεις.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως εποχής, οφείλεις να κρατάς τον οργανισμό σου δυνατό και ενυδατωμένο. Και μόνο με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής θα το πετύχεις αυτό. Φάει σωστά,αθλήσου, βρες χρόνο για σένα.

Και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Πόσο μάλλον ένα απλό κρυολόγημα…