Οι 4 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη μας

Και υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι για να τις καταναλώσεις.
Τρεις συνταγές για πεντανόστιμα cupcakes χωρίς ζάχαρη και χωρίς μίξερ

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις την τάση να ξεχνάς; Αν ναι, το θέμα σε αφορά.

Έχεις αναρωτηθεί ποια μπορεί να είναι τα αίτια τα οποία σε οδηγούν στην απώλεια μνήμης και στη μη συγκέντρωση εκτός από την κούραση και τις ποικίλες υποχρεώσεις;

Αυτό το οποίο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της μνήμης είναι αρχικά ο καλός ύπνος της τάξεως των 8 – 9 ωρών, καθώς και η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα αν θέλεις να δώσεις λύση στο πρόβλημά σου.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Πρωινός καφές

Ο πρωινός καφές έχει αποδεχτεί σωτήριος διότι έχει διττό ρόλο για τον οργανισμό μας. Αρχικά, διεγείρει το νευρικό μας σύστημα ενώ παράλληλα περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες όπως το τσάι. Φυσικά, θα πρέπει να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωσή του, επειδή μπορεί να προκαλέσει αϋπνία και να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

Οι 4 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη μας

Μπρόκολο

Μπορεί να μην είναι το πιο γευστικό φαγητό όμως αποτελεί θησαυρό τόσο για την υγεία μας στο σύνολό της  όσο και την ενίσχυση της μνήμης μας συγκεκριμένα. Κι αυτό διότι αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Κ, ασβεστίου και καλίου.

Οι σημαντικότερες ιδιότητες αυτού του λαχανικού, πάντως, είναι η αντικαρκινικές.

Γλυκά

Κι όμως, σε αυτή την περίπτωση τα γλυκά είναι απαραίτητα. Το μέλι και η ζάχαρη βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στο να ενισχύσουμε την μνήμη μας, διότι η γλυκόζη είναι το κυριότερο καύσιμο λειτουργίας του εγκεφάλου μας.

Σε περίπτωση που νιώσεις ότι η μνήμη σου σε εγκαταλείπει, λοιπόν, τότε μπορείς να… γλυκαθείς χωρίς τύψεις!

Οι 4 τροφές που ενισχύουν τη μνήμη μας

Ψάρια

Τα ψάρια όπως ο σολομός και οι σαρδέλες είναι απαραίτητη τροφή για μια ισορροπημένη διατροφή, αφού είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα .

Ακόμα, τα θαλασσινά αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου μας.