Χριστούγεννα στην πόλη! Τα τρία ονειρικά στολισμένα café που σε βάζουν για τα καλά σε Xmas mood

Christmas season is on!
Χριστούγεννα στην πόλη! Τα τρία ονειρικά στολισμένα café που σε βάζουν για τα καλά σε Xmas mood

Της Μάρως Καρούση  

It’s the most wonderful time of the year που λέει και το αγαπημένο τραγούδι και έτσι είναι.

Τα Χριστούγεννα είναι εκείνη η εποχή που μπορούμε να κάνουμε όλα τα «υπερβολικά» μας πράξη και παρόλα αυτά να είναι εντάξει. Να χαρούμε υπερβολικά, να τραγουδάμε εκνευριστικά χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια στο repeat υπερβολικά και φυσικά να επισκεφτούμε τα υπερβολικά στολισμένα μαγαζιά στην πόλη μας…

Μαγαζιά που μιλούν μέσα στην παιδική ψυχή μας και ρίχνουν λίγη από εκείνη την νεραϊδόσκονη που λείπει από την μουντή Αθήνα.

Άλλωστε εάν οι γιορτές δεν θυμίζουν και λίγο σελίδες παραμυθιού, κάτι δεν πάει καλά…

Fairytale

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fairytale (@fairytale_filters_spells_) στις

Το στολίδι της Νέας Φιλαδέλφειας δεν περιμένει από τα Χριστούγεννα για να λάμψει, αφού εάν το επισκεφτείς μια τυχαία καθημερινή θα σε υποδεχτούν η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, ο Πίτερ Παν, η Χιονάτη και μια στρατιά από τα καλύτερα γλυκά της πόλης, σε μερίδες αρκετά μεγαλύτερες από το φυσιολογικό και πάντα εμπνευσμένες από τα παραμύθια.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ακολουθήσεις τον Λευκό Λαγό και να βρεθείς ή στον, από άλλη εποχή, μαγικό κήπο του ή στο εσωτερικό του μαγαζιού με τα εντυπωσιακά χρώματα και την vintage διάθεση στα καλύτερα της. Με αυτή την εισαγωγή που αποδεικνύει πως το Fairytale δεν έχει ονομαστεί τυχαία έτσι, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό πως τα Χριστούγεννα εκεί, δεν θα είναι πολύ απλή υπόθεση.

Εάν θες  λοιπόν να απολαύσεις ένα συγκλονιστικό cocktail τιραμισού & bubblegam, σπιτική ροζ λεμονάδα και καραμελόπιτα μπορείς να πας οποιαδήποτε μέρα.

Εάν θες όμως να κάτσεις στις βελούδινες πολυθρόνες, να θαυμάσεις ένα πελώριο χριστουγεννιάτικο δέντρο και να δεις και μερικά γράμματα του Άγιου Βασίλη να είναι κρεμασμένα στο ταβάνι, να πας αυτή την περίοδο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fairytale (@fairytale_filters_spells_) στις

Και άκουσε με, δεν θα φας τα συμβατικά (καθόλου όμως) γλυκά του σπουδαίου αυτού βασανιστηρίου της ζυγαριάς μας, γιατί η πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ξεδιπλώνεται μπροστά σου με τον καλύτερο τρόπο.

Ναι ναι, πέρα από τη θεματική ατμόσφαιρα έχει και θεματικά γλυκά. «Cheesecake της βασίλισσας του χιονιού» με μελομακάρονο, κρέμα κανέλας και καραμέλα βουτύρου και «Χριστουγεννιάτικο γλειφιτζούρι» με σοκολάτα, σαντιγί και μάντεψε… και άλλα γλειφιτζούρια από πάνω!  

Fairytale, Ν.Τρύπια 48-50 Ν. Φιλαδέλφεια 

Noel  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noel (@thenoelbar) στις

Ή αλλιώς η επιτομή των Χριστουγέννων στην Αθήνα. Πώς θα μπορούσε ένα μαγαζί που ονομάζεται ουσιαστικά Χριστούγεννα, να μην υμνεί με τον πιο άρτιο και στιλάτο τρόπο την πιο όμορφη και γιορτινή εποχή του χρόνου.

Το Noel σε κάνει αυτόματα μέρος της πιο μαγικής εμπειρίας των εορτών και είναι αναμφίβολα ό, τι πιο κοντινό σε χολιγουντιανό set χριστουγεννιάτικης ταινίας. Έχω πει τη λέξη Χριστούγεννα πολλές φορές; Φυσικά και το έκανα, μα έχετε πάει στο Noel;

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που μπαίνεις στην οδό Κολοκοτρώνη 59Β, νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα κατάλευκο παραμυθένιο δάσος.

Νιφάδες που αιωρούνται, κρύσταλλα στους τοίχους, πανέμορφα λουλούδια και καλικάντζαροι, σε αναγκάζουν σχεδόν να πιάσεις αγκαζέ όποιον βρεις δίπλα σου και να χορέψετε σαν να παίζετε σε musical.  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noel (@thenoelbar) στις

Μόλις εμφανίστηκε το Noel στην Αθήνα, πολλοί ισχυρίστηκαν και εγώ μαζί, πως είναι πολύ καταθλιπτικό να υπάρχει ένα μαγαζί σε μόνιμο mood Χριστουγέννων και ίσως και να είναι.

Αλλά όταν πλησιάζει αυτή η περίοδος, ε είναι αμαρτία για την τιμή της παιδικής ψυχής σου, να μην πιείς έναν καφέ εκεί. Ή και ένα coctail, αφού έχει εξαιρετικά! 

Κολοκοτρώνη 59Β, Αθήνα 

Little Kook 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LittleKook (@littlekook_) στις

Το μαγαζί που συγκεντρώνει σε ένα, όλα τα στοιχεία των παραπάνω δύο. Τι εννοούμε; Έχει το τρίπτυχο παραμύθια – γλυκά – Χριστούγεννα, αλλά προσέξτε με… όλο το χρόνο. Τι και αν πολλοί λένε πως είναι αλλόκοτο να περνάς μέσα Ιουλίου και να βλέπεις overdose χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εκεί σε αυτό το στενάκι του Ψυρρή, οι ιδιοκτήτες του απαντούν, να προσπαθήσει να βρει μια γωνίτσα να κάτσει γιατί το Little Kook, είναι υπεύθυνο για την κοσμοσυρροή στην Καραϊσκάκη.

Αλλά ας μεταφερθούμε ξανά στην περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε ό, τι σας περιγράψω για το συγκεκριμένο μαγαζί, να αγγίξει το παιδί μέσα μας.

Διώροφο αρχοντικό, στολισμένο (χριστουγεννιάτικα προφανώς) σε κάθε σημείο που βλέπεις και δε βλέπεις, με τον κάτω όροφο να είναι το δωμάτιο των ιπποτών και τον πάνω να είναι γεμάτο θεματικά δωμάτια από το καραμελόσπιτο μέχρι την Σταχτοπούτα.

Θέλω όμως να κρατήσουμε ότι, μπάλες, φωτάκια, γκι και χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι εκεί σε μόνιμη βάση, με το παραμύθι απλώς να το κάνει όλο αυτό ακόμα πιο φαντασμαγορικά φαντασμαγορικό. Φυσικά όλα αυτά γίνονται ακόμα καλύτερα όταν το πακετάκι σου έχει και μοναδικά γλυκά.

Τεράστια κέικ, πολύχρωμα cupcakes και γενικότερα ό, τι μπορεί να χωρέσει το μυαλό σου, με ένα σύννεφο από ζάχαρη και πολύ πολύ φαντασία σε μια μικρή γωνιά του Ψυρρή. Γιατί όπως λέει και το moto του Little Kook, για να ζήσεις στη μαγεία πρέπει να πιστέψεις σε αυτή!

Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, Αθήνα