Το iconic Chanel No. 5 τώρα σε bloody red limited μπουκάλι

Συλλεκτικό με όλη τη σημασία της λέξης.
Το iconic Chanel No. 5 τώρα σε bloody red limited μπουκάλι

Του make up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Το Chanel Νο. 5 είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με κάθε γυναίκα που αποτελεί δείγμα κομψότητας και θηλυκότητας.

Δεν είναι τυχαίο όταν προς το τέλος της δεκαετίας του 50 ρώτησαν την Marilyn Monroe τι φοράει στον ύπνο της, εκείνη απάντησε «δύο σταγόνες του Chanel No. 5».

H Coco Chanel το δημιούργησε το 1922 με τη βοήθεια του αρωματοποιού Ernest Beaux. Ήταν το πρώτο άρωμα για τον διάσημο Οίκο ραπτικής και ακόμα και σήμερα ένα μπουκάλι Chanel Νο. 5 πωλείται κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Για τις top notes έχει νερόλι, περγαμόντο, λεμόνι και Ylang Ylang. Για τις heart notes έχει γιασεμί, τριαντάφυλλο και κρίνο από τις κοιλάδες της Γαλλίας.

Τέλος, για τις basic notes έχει πατσουλί, κεχριμπάρι, σανδαλόξυλο, μόσχο, βανίλια και Βέτιβερ. Το νούμερο 5 ήταν ο αγαπημένος αριθμός της Coco μιας και για εκείνη αντιπροσώπευε την αγνή ενσάρκωση ενός πράγματος, το πνεύμα και τη μυστικότητά του.

Όσον αφορά στον σχεδιασμό του μπουκαλιού, εκείνη το είχε φανταστεί σαν ένα αντίδοτο στα μέχρι τότε στερεοτυπικά σκούρα μπουκάλια άλλων Οίκων. Η μύχια σκέψη της ήταν να μπορείς να διακρίνεις τη «διαφάνεια» που θα ήθελε να χαρακτηρίζει τους ανθρώπους στη ζωή τους , γι’ αυτό το έκανε διάφανο ώστε να μπορείς να δεις μέσα από αυτό.

Με αφορμή τα φετινά Χριστούγεννα, λοιπόν, η Chanel το λανσάρει σε μια bloody red limited εκδοχή, υπενθυμίζοντας μας την επιβλητικότητα του Οίκου. Βγαίνει στο κλασσικό Chanel Νο. 5 και στο Chanel Νο. 5 L’eau, την πιο ελαφριά πουδρένια εκδοχή του.

Θα ολοκληρώσω me ένα αγαπημένο quote του ποιητή Paul Valery που η Coco αγαπούσε ιδιαίτερα :«Μια άσχημα αρωματισμένη γυναίκα δεν έχει κανένα μέλλον».