Ανδρική ζήλεια: Ποιες οι αιτίες και πώς να το αντιμετωπίσεις σωστά

Σε ζηλεύει ο σύντροφός σου και δεν ξέρεις πώς να το διαχειριστείς; Αυτό το θέμα σε αφορά.
Ανδρική ζήλεια: Ποιες οι αιτίες και πώς να το αντιμετωπίσεις σωστά

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Βρίσκεσαι σε μία σχέση και ο σύντροφος σου σε ζηλεύει σε σημείο ανησυχητικό; Μπορεί στην αρχή να μοιάζει κολακευτικό όλο αυτό το ενδιαφέρον όμως και η ζήλεια έχει τα όριά της. Από τη μία μεριά, το φαινόμενο αυτό υποδεικνύει έντονο ενδιαφέρον από μεριά του, από την άλλη, όμως, δυσκολεύει τη ζωή και των δυο σας.

Όσο για τη μεταξύ σας σχέση; Βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το θέμα χρίζει άμεσης αντιμετώπισης, ενώ συχνά απαιτείται η εμπλοκή ειδικού για να καταφέρεις να βγεις αλώβητη από την άσχημη αυτή κατάσταση.

Πώς μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση όσο ακόμα τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στα άκρα;

Η απάντηση βρίσκεται στην αιτία που ο σύντροφός σου ξεκινά να σε ζηλεύει.

Αποζητά επιβεβαίωση

Αν δεν είσαι και ο πιο εκδηλωτικός άνθρωπος που υπάρχει, τότε θα πρέπει να αρχίσεις σιγά – σιγά να του εκδηλώνεις περισσότερο τα συναισθήματά σου στον σύντροφό σου γιατί όντως η στάση σου απέναντί του μπορεί να του δημιουργεί ανασφάλειες.

Μήπως στον πρώην σου ήσουν πιο εκδηλωτική;

Άπαξ και ξεκινάει κάθε τόσο να σου κάνει αυτή την ερώτηση σημαίνει ότι έχει πολλές ανασφάλειες και δεν θα μπορέσει συναισθηματικά να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με εσένα. Η σύγκριση με το παρελθόν είναι δείγμα ότι δεν μπορεί να επικεντρωθεί στη σχέση που έχετε και πως αδυνατεί να καταλάβει ότι το παρελθόν είναι παρελθόν.

Ανδρική ζήλεια: Ποιες οι αιτίες και πώς να το αντιμετωπίσεις σωστά

Δεν ξέρει πώς να σου εκδηλώσει το ενδιαφέρον του

Αν είστε στην αρχή της σχέσης σας τότε σε έναν βαθμό είναι φυσιολογικό να μην ξέρει πως να σου εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Από την άλλη αν κάθε φορά που βγαίνετε και κάποιος σε κοιτάζει και σου κάνει σκηνές ζηλοτυπίας προσπάθησε να του εξηγήσεις ότι όποιος και αν σε κοιτάξει εσύ θες μόνο εκείνον ,ίσως έτσι καταλάβει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τι μπορείς εσύ να κάνεις για όλα αυτά; 

Μίλησε του για αυτό που σε ενοχλεί

Το καλύτερο πράγμα σε μία υγιή σχέση είναι να υπάρχει διάλογος ώστε να επιλύονται όλα τα προβλήματα που σας απασχολούν. Πόσο μάλλον αυτό της ζήλειας. Αν σε ενοχλεί ο τρόπος που ενδιαφέρεται για εσένα εξήγησε του το χωρίς φωνές και υστερίες. Μόνο καλό θα σας κάνει…