Τα ζευγάρια που κανείς δεν αντέχει στα social media – Μήπως κι εσύ το έχεις παρακάνει;

Πότε τα social media ξεκινούν να επηρεάζουν τη σχέση σου;
Τα ζευγάρια που κανείς δεν αντέχει στα social media - Μήπως κι εσύ το έχεις παρακάνει;

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια στην εποχή μας είναι ότι αγαπούν να υπερπροβάλλουν την ευτυχισμένη ( ; ) τους ζωή στα social media.

Όταν είσαι ευτυχισμένος και ερωτευμένος το μόνο που σε ενδιαφέρει να το ζήσεις με τον σύντροφό σου και να το προστατεύσεις όσο γίνεται, από την υπερέκθεση και -γιατί όχι;- το κακό το μάτι.

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  έχουν εισβάλλει με τις ευλογίες σας για τα καλά στην σχέση και την ευτυχία σας;

Μήπως ανήκετε κι εσείς στη κατηγορία των ζευγαριών που οι φίλοι… απεχθάνονται στα social media;

Αν σε κάθε έξοδό σας αντί να μιλάτε για πράγματα που σας ενδιαφέρουν και να απολαμβάνετε τον χρόνο που είστε μαζί, αναλώνεστε σε πόζες και φωτογραφίες, τότε ναι, υπάρχει πρόβλημα. Αλήθεια, πόσο ερωτευμένος είσαι όταν το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να φωτογραφηθείς απλά και μόνο για να σε θαυμάσουν στα social media;

Τα ζευγάρια που κανείς δεν αντέχει στα social media - Μήπως κι εσύ το έχεις παρακάνει;

Αυτό, βέβαια, δεν είναι το μόνο ανησυχητικό. Έχεις μετρήσει ποτέ πόσες ώρες κρατάς στα χέρια σου το smartphone σου;

Όταν ένας από τους δύο συντρόφους καταναλώνει πολλές ώρες στο κινητό του, είναι λογικό και επόμενο να υπάρξουν παράπονα από την άλλη πλευρά. Ακόμα, τέτοιου είδους συμπεριφορές προδίδουν σαφή έλλειψη ενδιαφέροντος κυρίως αν το θέμα πέσει στο τραπέζι, συζητηθεί και δεν αλλάξει το παραμικρό.

Κατά γενική ομολογία, πάντως, οι ψυχολόγοι συμφωνούν στο ότι τα ζευγάρια που προβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο τον έρωτα, τις ωραίες στιγμές που περνούν μαζί (στο κρεβάτι, στις εξόδους ή τα ταξίδια) και τη σχέση τους στο σύνολό της, σπανίως έχουν καλή κατάληξη.

Αιτία; Δυστυχώς, το ενδιαφέρον του ενός προς τον άλλο είναι μειωμένο εξ αρχής…