Του make up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Ήταν το 2008 η πρώτη φορά που φόρεσα το άρωμα που έμελλε μέχρι σήμερα να γίνει η χαρακτηριστική μου μυρωδιά. Ο λόγος για το διάσημο και πλέον διαχρονικό Angel eau de parfum του οίκου Thierry Mugler.

To 1992 έγινε το λανσάρισμα του θρυλικού αρώματος υπό την εποπτεία του Olivier Cresp δημιουργώντας πανικό στα καταστήματα μιας και εκτίναξε τις πωλήσεις του γαλλικού οίκου στα ύψη. Απόλυτα λογικό, μιας και η σύνθεσή του περιλαμβάνει περγαμόντο και μανταρίνι για τις top notes, ροδάκινο, passion fruit και βερίκοκο για τις heart notes, καραμέλα, πατσουλί, βανίλια και μαύρη σοκολάτα για τις  base notes.

Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να εδραιωθεί στις καρδιές των γυναικών και όχι μόνο μιας και όταν το φορέσεις απλά δε θες να το αλλάξεις ποτέ!

Όσον αφορά στο μπουκάλι του, το κυριολεκτικά μοναδικό αστέρι του Mugler άλλαζε κάθε χρόνο ώστε να αποτελεί μια προσιτή πολυτέλεια για τους λάτρεις του μαγευτικού Angel.

Τα συλλεκτικά μπουκάλια του Angel ανά τα χρόνια

 

Το αξιοσημείωτο στη δημιουργία του μπουκαλιού είναι πως κανένας κατασκευαστής δε μπορούσε να το φτιάξει το 1990 που πρωτοδημιουργήθηκε το άρωμα γιατί ήταν ένα αστέρι με πέντε μυτερές γωνίες δημιουργία του Jean-Jacques Urcun. Το αποτέλεσμα ήταν να λανσαριστεί τελικά το 1992 ύστερα από τη διαρκή αναζήτηση κατασκευαστή γυαλιού.

Μερικές από τις διάσημες μούσες του Mugler ανά τα χρόνια είναι οι Estelle Lefebure, Jerry Hall, Bianca Balti, Naomi Watts και Eva Mendes.

H προσωπική μου αγαπημένη είναι η Naomi Watts που το 2008 έδωσε μια πιο εξωτική υπόσταση στο άρωμα.

Η διαφήμισή του με πούπουλα, γαλάζια κρύσταλλα και ένα κάστρο γεμάτο… Angels δημιουργεί κυριολεκτικά ανατριχίλα με το άκρως πολυτελές σκηνικό να καταφέρνει μόλις το δεις να σου αφήσει πλουσιοπάροχα τη χρυσόσκονή του επάνω σου…

Ένα είναι σίγουρο: Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα αρώματα και να βγουν το Angel θα είναι πάντα πρωτοπόρο αφήνοντας σου μια νοσταλγική διάθεση από τα ’90s.