Μήπως δεν είναι τόσο ερωτευμένος όσο εσύ; Τα αδιάψευστα στοιχεία που τον προδίδουν

Πώς θα καταλάβεις πως τα συναισθήματά σου δεν έχουν ανταπόκριση.
Τα σημάδια που προδίδουν πως ήρθε η ώρα να φύγεις από μια σχέση

Της Μάρως Καρούση 

Το «Απλώς δεν σε γουστάρει» είναι βιβλίο, ταινία, κορυφαία διαπίστωση της Miranda από Sex & the City και μια πικρή αλήθεια με την οποία οι περισσότεροι οι άνθρωποι θα έρθουν κάποια στιγμή αντιμέτωποι στη ζωή τους.

Γιατί η θλιβερή πραγματικότητα είναι πως σχεδόν κανένας άντρας δεν αποτελεί μια εξαιρετικά περίπλοκη μηχανή μηνυμάτων και χειρισμών, πολλές φορές απλώς δεν σε θέλει όσο εσύ.  

Αρχικά, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εννοούμε ότι απλώς δεν σε θέλει αρκετά, γιατί θέλω να πιστεύω πως όσο ερωτευμένοι και αν είμαστε μπορούμε να αντιληφθούμε την περίπτωση του να μην μας θέλει καθόλου.

Ενώ εκεί στο «αρκετά», υπάρχουν ελαφρυντικά. Είναι που «πνίγεται» και δεν έχει χρόνο να σε δει; Είναι που δουλεύει μωρέ πολύ και δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα μήνυμα; Είναι που δεν ευθυγραμμίζονται και αυτοί οι πλανήτες με τίποτα; Και έτσι, παίρνοντας αυτό σαν lead in, εφοδιάσου με θάρρος και ας δούμε τα σημάδια που προδίδουν πως δεν είναι τόσο ερωτευμένος όσο εσύ.

Μήπως δεν είναι τόσο ερωτευμένος όσο εσύ; Τα αδιάψευστα στοιχεία που τον προδίδουν

Του έχεις στείλει μήνυμα εδώ και αρκετές ώρες αλλά εκείνος δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει

Εσύ όμως απτόητη και με τις παρωπίδες του έρωτά σου θα τον δικαιολογήσεις όσο μπορείς. Η πικρή αλήθεια είναι πως όσο πιεσμένος και αν είναι, όση δουλειά και να έχει ένας άνθρωπος, είναι ρεαλιστικά αδύνατο να μην βρει 2 λεπτά (και ούτε) για να σου απαντήσει σε ένα μήνυμα.

Ας κάνουμε βέβαια ένα disclaimer πως όταν λέμε αρκετές ώρες εννοούμε όντως αρκετές, όχι 25 λεπτά! 

Έστω ότι σου απαντάει, θα το κάνει μονολεκτικά

Όταν ο άλλος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας και κατ’ επέκταση να εξελίξει το ό,τι συμβαίνει, δεν απαντάει έτσι ώστε η κουβέντα να μην μπορεί να συνεχιστεί. Έτσι, όταν η απάντηση που δεχόμαστε δεν δέχεται άλλη απάντηση, μην το τραβάς από τα μαλλιά μόνο και μόνο για να νιώθεις ότι μιλάς μαζί του.

Μήπως δεν είναι τόσο ερωτευμένος όσο εσύ; Τα αδιάψευστα στοιχεία που τον προδίδουν

Δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τη ζωή σου

Μπορεί να έχεις πάρει μόλις προαγωγή, να πέρασες κάποιο μάθημα στο πανεπιστήμιο, να πήρες πτυχίο, να πήρες το Όσκαρ, μάντεψε όμως ποιος δεν θα ενδιαφέρεται.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω για να πειστείς έτσι; 

Μήπως δεν θέλει σχέση;

Υπάρχει εκείνο το μεγάλο και αιώνιο μπέρδεμα -συνήθως στους γυναικείους εγκεφάλους, την αλήθεια μας θα την πούμε-  να επενδύουμε συναισθηματικά μόλις ξεκινάμε κάτι ερωτικό.

Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε το τί είναι τί, απλώς κάποιες φορές μας αποσυντονίζουν τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε από τον άλλο. Απλώς, όταν σε αναζητάει την Τρίτη στις 2 το βράδυ ενώ γενικά δεν έχει δώσει κάποια σημεία ζωής το τελευταίο διάσημα, μην του δώσεις αντικλείδια του σπιτιού σου και της καρδιάς σου, ναι; 

Μήπως δεν είναι τόσο ερωτευμένος όσο εσύ; Τα αδιάψευστα στοιχεία που τον προδίδουν

Μήπως μία ξεκάθαρη συζήτηση θα σας σώσει;