Game of Thrones: Τα μυστικά του μεγάλου φινάλε που ήδη «προδόθηκαν»

Το promo video του HBO μόλις κυκλοφόρησε.
Game of Thrones: Τα μυστικά του μεγάλου φινάλε που ήδη «προδόθηκαν»

Της Μάρως Καρούση

Το ότι το GΟΤ είναι μία από τις πιο φαντασμαγορικές/επικές/λατρεμένες/σειρές-που-μόλις-τελειώσουν-τι-κάνεις-μετά, είναι αυταπόδεικτο και δεν χρίζει ανάλυσης.

Είναι εκείνη η σειρά που το φανατικό της κοινό (δηλαδή ο μισός πληθυσμός της Γης), θα κλείσει fb, instagram, twitter και οτιδήποτε άλλο έχει πρόσβαση στο internet με το που κυκλοφορήσουν τα νέα επεισόδια.

Ο λόγος; Αν κάνεις spoiler σε άλλη σειρά, ίσως και να ξεχαστεί. Αν κάνεις spoiler στο Game of Τhrones, ίσως και να πεθάνεις.  

Game of Thrones: Τα μυστικά του μεγάλου φινάλε που ήδη «προδόθηκαν»

5 μήνες μας χωρίζουν από την τελευταία σεζόν της σειράς που καθήλωσε τον πλανήτη και μπορεί για αυτούς που δεν το έχουν δει (υπάρχετε όντως; ) να μοιάζει πολύ μακρινό, αλλά για εμάς η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει, με το δάκρυ συγκίνησης να είναι έτοιμο να κυλήσει και την επική -ναι θα την πω πολλές φορές αυτή τη λέξη εδώ- μουσική τίτλων του GOT να παίζει σε repeat στο κεφάλι μας.

Το HBO ανέβασε το promo video του 8ου και τελευταίου κύκλου της σειράς μας, ένα video που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εμβληματικές σκηνές ανά τους 7 κύκλους και πάμε να δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για το μεγάλο τέλος.

Γιατί μπορεί το Game of Τhrones να κάνει υπόκλιση εξόδου στο κοινό του, αλλά όπως φαίνεται (όχι ότι είχαμε αμφιβολία βέβαια) θα το κάνει με την βασιλική μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει.  

Το promo video μας προετοιμάζει για κλασσικότατο -αλά- Game-of-Thrones- drama  

Η κύρια πληροφορία που πήραμε από το video του HBO είναι πως η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει τον Απρίλιο του 2019.

Το θέμα είναι πως μόνο εκεί δεν εστιάσαμε, αφού ήταν «ντυμένο» με τις συγκλονιστικότερες σκηνές των κύκλων που πέρασαν, κάτι που ίσως μας προετοιμάζει για πολύ δράμα και φυσικά πολύ αίμα. Δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε και τα όσα γράφονται στις οθόνες μας εν μέσω αυτών των σκηνών, τα οποία είναι σαν να μας λένε «Ωραία, ποιος θέλετε να κάτσει στον σιδερένιο θρόνο; Ε, θα φτύσει αίμα». (Το κακό είναι πως επειδή μιλάμε για GΟΤ ίσως και να είναι κυριολεκτική αυτή φράση).

Έτσι, «κάθε μάχη, κάθε προδοσία, κάθε συμμαχία, κάθε ρίσκο, κάθε όρκος, κάθε θάνατος, όλα για τον Θρόνο».

Όλα για τον Θρόνο ρε George R.R Martin αλλά μην κλάψουμε και όλο το βασικό cast όπως ακούγεται, ναι; 

Τα σενάρια της 8ης σεζόν αυτοκαταστρέφονται

Πολλοί έχουν κατηγορήσει το HBO για εσκεμμένη διαρροή spoilers (και ενός ολόκληρου επεισοδίου). Στην τελευταία σεζόν δεν χωρούν οπαδικά. Οι παραγωγοί είπαν ότι θα κάνουν το αδύνατο δυνατό για να φυλάξουν τα μυστικά του Westeros και το έκαναν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Nikolaj Coster-Waldau (a.k.a. προσωπικά λατρεμένος Jaime Lannister), τα σενάρια που πήραν στα χέρια τους για το final season, ήταν σε ψηφιακή μορφή και με το που ολοκληρωνόταν το γύρισμα, αυτοκαταστρέφονταν σαν να παίζεις στην «επικίνδυνη αποστολή», όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος.

Game of Thrones: Τα μυστικά του μεγάλου φινάλε που ήδη «προδόθηκαν»

Συμπληρώνει πως η παραγωγή έχει φτάσει σε σημεία τρέλας φέτος, με extra info από εμάς πως όλο και πιο έντονα ακούγονται τα 3 με 4 εναλλακτικά φινάλε του Game of Thrones, ώστε να μην γνωρίζουν ούτε οι πρωταγωνιστές, ποιος θα κάτσει σε αυτό τον Θρόνο.

Το τείχος έπεσε, ο Tormund ζει

Το τέλος της έβδομης σεζόν μας αφήνει -αρχικά με το στόμα ανοιχτό- και με πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι συνέβη τώρα που έπεσε το Τείχος. Και μπορεί αυτά τα ερωτηματικά να μην αφορούν στο αν ζει κάποιος από το βασικό cast, όμως όπως πάντα έτσι και στο GOT (μην σας πούμε ότι ειδικότερα εδώ), οι δεύτεροι ρόλοι αξίζουν ακριβώς την ίδια επευφημία με τους πρώτους. 

Game of Thrones: Τα μυστικά του μεγάλου φινάλε που ήδη «προδόθηκαν»

Έτσι, όταν μάθαμε ότι δεν θα χρειαστεί να κλάψουμε τον γλυκό μας Tormund γιατί επιβίωσε από το βάναυσο αυτό γκρέμισμα του Τοίχου, μόνο συγκίνηση μπορούμε να νιώσουμε.

Βέβαια επειδή Game of Thrones ίσον -σε διαλύω συναισθηματικά με σταθερό ρυθμό- ας κρατήσουμε μικρό καλάθι και ας ενθουσιαστούμε συνετά. Στο ίδιο πακετάκι αποκαλύψεων με τον Tormund, βρίσκουμε δώρο και έναν ανταρόλυκο, αφού χωρίς να ξέρουμε αν θα είναι στην σειρά η Nymeria ή ο Ghost επιβεβαιώνουμε πως ένας από τους δύο θα εμφανιστεί σίγουρα. 

Ένας από τους σκηνοθέτες κάνει αποκαλύψεις για τις 6 mini ταινίες του GOT

Και ναι, δεν αναφέρω τυχαία ή για να σας δώσω χαρά και να σας την πάρω πίσω, πως δεν πρόκειται για επεισόδια αλλά για mini movies.

Ένας από τους 4 σκηνοθέτες της τελευταίας σεζόν, ο David Nutter, προέβη σε αποκαλύψεις για την διάρκεια των επεισοδίων και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αφού από τα 6 του 8ου κύκλου, τα μισά είναι δικά του δημιουργήματα. Έτσι, η διάρκεια τους θα υπερβαίνει την καθαρή μία ώρα, με το τελευταίο (ναι το επικό μας φινάλε) να είναι σίγουρα αρκετά μεγαλύτερο.

Game of Thrones: Τα μυστικά του μεγάλου φινάλε που ήδη «προδόθηκαν»

Ας τονίσουμε βέβαια κάπου εδώ ποιος είναι ο David Nutter, ή μάλλον ποια επεισόδια του Game of Thrones έχει σκηνοθετήσει για να καταλάβουμε βρε παιδί μου γιατί του ανέθεσαν 3 από τα 6 του τέλους. Βασικά ένα θα σας πω… Red wedding!

Τι έγινε; Ακόμα ανοιχτά τα τραύματα ε; Και εδώ μην ανησυχείτε. Ο ίδιος λοιπόν τόνισε πως θα υπάρχουν εκπλήξεις και σοκαριστικές αποκαλύψεις «…με το τελευταίο επεισόδιο να είναι… πολύ πιο έντονο από το Red Wedding». Ναι το είπε! 

Η αλήθεια είναι πως όσο και να διαλυόμαστε συναισθηματικά σε κάθε τέλος κύκλου του GΟΤ και όσο και να λέμε πως δεν θέλουμε να συμβεί αυτό και στο επίσημο φινάλε της σειράς, είναι όλα ψέματα. Το Game of Thrones το λατρέψαμε γιατί είναι εκείνη η σειρά που δεν σου πούλησε εύπεπτες σκηνούλες και αναμενόμενες εξελίξεις.

Έκανε πράξη αυτό που υπόσχονται όλοι οι άλλοι περί ανατροπών και μας σύστησε το sweet drama σε όλο του το μεγαλείο. Και ακόμα και μετά τις δηλώσεις της Sophie Turner (aka Sansa Stark) ότι ο τελευταίος κύκλος θα είναι πιο αιματηρός και πιο βασανιστικός συναισθηματικά από όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν μπορούμε να απογοητευτούμε ή στεναχωρηθούμε.

Γιατί στην τελική, για αυτό δεν το αγαπήσαμε;