Δεν είναι μόνο το «Home Alone»: Οι «εναλλακτικές» χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να (ξανα)δείς

Οι καλύτερες ταινίες για να μπεις για τα καλά στο Xmas mood!
Δεν είναι μόνο το «Home Alone»: Οι «εναλλακτικές» χριστουγεννιάτικες ταινίες που πρέπει να (ξανα)δείς

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Πλησιάζουμε στα μέσα Δεκέμβρη και ήδη έχουμε ξεκινήσει να προετοιμαζόμαστε για τον ερχομό της ωραιότερης εποχής του χρόνου. Χριστούγεννα λοιπόν.

Μετρώντας αντίστροφα, συγκεντρώσαμε τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες ταινίες για να αρχίσεις δειλά –δειλά να μπαίνεις στο κλίμα.

Μια το κρύο, μια ο στολισμός των μαγαζιών με υπέροχα  δέντρα και φωτάκια σε κάνουν να ανυπομονείς να απολαύσεις τις ημέρες εκείνες.

Βρες, λοιπόν, την καλύτερη παρέα, φτιάξε το αγαπημένο σου φαγητό και πάτα play στις πιο «εναλλακτικές» ταινίες που θα σε βάλουν για τα καλά στο xmas mood που όλες λατρεύουμε.

While you were sleeping (1995)

Ας γυρίσουμε πίσω στο 1995 και σε μια άκρως ρομαντική, γλυκιά και χριστουγεννιάτικη ταινία.

Η ιστορία έχει ως εξής: Η ηρωίδα που υποδύεται η Sandra Bullock, είναι υπάλληλος του σιδηροδρόμου και… μάντεψε.

Το δικό της δώρο Χριστουγέννων είναι η το ότι βρίσκει τον πρίγκιπά της στο πρόσωπο του Πίτερ, ο οποίος χρησιμοποιεί καθημερινά το τρένο. Ο έρωτας τελικά υπάρχει παντού!

Love actually (2003)

Λιγότερο εναλλακτική (μιας και όλοι την έχουν δει!), πολύ αγαπημένη.

Η βρετανική κομεντί που έσπασε ταμεία, παρουσιάζει τις ιστορίες 10 ανθρώπων που είτε ερωτεύονται και δημιουργούν σχέσεις, είτε χωρίζουν και αναζητούν απεγνωσμένα να βρουν τον έρωτα της ζωής τους. Και όλα αυτά με τη χριστουγεννιάτικη διάθεση στο φουλ.

Serendipity (2002)

Η μοίρα φέρνει κοντά τους Jonathan και Sara κάποια Χριστούγεννα αλλά η τύχη δεν είναι με το μέρος τους και έτσι δεν καταλήγουν μαζί.

Όμως επειδή το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον, συναντιούνται τα επόμενα Χριστούγεννα. Ένας πραγματικός «Έρωτας μετ’ εμποδίων»!

The Holiday (2006)

Cameron Diaz και η Kate Winslet στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Δύο γυναίκες που έχουν βιώσει μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση αποφασίζουν να ξεφύγουν από τη θλιβερή πραγματικότητα ανταλλάσσοντας σπίτια ενόψει Χριστουγέννων.

Ο έρωτας, όμως, θα σε βρεις όπου κι αν είσαι, έτσι δεν λένε;

Ε ναι! Το happy end αυτής της ταινίας θα φέρι ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη σου!