Τα μεγαλύτερα ψέματα που λες στον εαυτό σου για να νιώσεις καλύτερα (και δεν πρέπει)

Μήπως να αφήσεις στην άκρη τα καταστροφικά σε αυτή την περίπτωση «white lies»;
Τα μεγαλύτερα ψέματα που λες στον εαυτό σου για να νιώσεις καλύτερα (και δεν πρέπει)

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Πόσες φορές έχεις πει ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό για να δικαιολογήσεις μια κατάσταση ή μόνο και μόνο για να νιώσεις καλύτερα;

Όπως δεν σου αρέσει να σου λένε ψέματα οι δικοί σου άνθρωποι έτσι και εσύ πρέπει να αφήσεις στην άκρη τις δικαιολογίες και να παραδεχτείς μερικά πράγματα στον ίδιο σου τον εαυτό.

Το ψέμα -και δεν αναφέρομαι στο αθώο ψέμα- το μόνο που σου προσφέρει είναι αρνητικές σκέψεις για τη ζωή γενικότερα και ειδικότερα περιορίζει την όποια δυνατότητα να δεις τη θετική πλευρά της ζωής

Ποια είναι τελικά τα πιο συνηθισμένα ψέματα που λέμε στον εαυτό μας και τα οποία πάση θυσία πρέπει να σταματήσουμε;

Το παρελθόν θα με απασχολεί για πάντα

Λάθος, μέγα λάθος. Το αν θες το παρελθόν σου να σε στοιχειώνει για το υπόλοιπο της ζωής σου είναι δικό σου πρόβλημα.

Κατά κάποιον τρόπο εσύ η ίδια επιλέγεις να κάνεις μόνο κακό στον εαυτό σου. Το αν είχες μια απογοήτευση στο παρελθόν ή κάτι το οποίο σε στιγμάτισε, δε σημαίνει πως δεν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω.

Γέμισε το μυαλό σου με όσο το δυνατόν περισσότερη σκέψη γίνεται!

Τα μεγαλύτερα ψέματα που λες στον εαυτό σου για να νιώσεις καλύτερα (και δεν πρέπει)

Κι αύριο μέρα είναι

Επειδή ακριβώς ποτέ και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει, θα ήταν καλό να μην αφήνεις για αύριο πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι πάντα σκεφτόμαστε πως έχουμε πολύ χρόνο ενώ στην πραγματικότητα ο πραγματικός χρόνος που έχουμε είναι το τώρα. Οτιδήποτε θέλεις να κάνεις (και μπορείς να κάνεις) κάντο τώρα!

Εάν είχα αυτό που θέλω θα ήμουν ευτυχισμένη

Για να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένη θα πρέπει να αρχίσεις να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις ήδη στη ζωή σου. Με το αναλώνεται κανείς σε καταστάσεις και σκέψεις άνευ ουσίας ή και κάνοντας εικασίες  για πράγματα που θα ήθελε διακαώς να αποκτήσει, μόνο στεναχώρια προκαλεί.

Εάν αρχίσουμε να εκτιμάμε έστω και λίγο αυτά που έχουμε καταφέρει ή τους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας, αυτομάτως θα αρχίσουμε να βλέπουμε την ζωή αλλιώς.

Δεν μπορώ να τα καταφέρω

Δικαιολογία για να μην προσπαθήσεις, σωστά; Κάθε φορά που λες αυτό το πράγμα στον εαυτό σου, ειλικρινά τον κοροϊδεύεις ασυστόλως.

Τα πάντα μπορείς να καταφέρεις, αρκεί να θέτεις σε καθημερινή  βάση νέους στόχους που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Όλα χρειάζονται τρόπο και όχι κόπο.

Τα μεγαλύτερα ψέματα που λες στον εαυτό σου για να νιώσεις καλύτερα (και δεν πρέπει)

Ποτέ δεν θα έχω αυτό που θέλω

Όποιος λέει αυτή τη φράση στον εαυτό του προκαλεί την τύχη του. Μην ξεχνάς, όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να μην τα περιμένει κανείς ουρανοκατέβατα.

Για να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά θες οφείλεις να σταματήσεις να μεμψιμοιρείς και να προβείς σε πράξεις και να διεκδικήσεις με οποιονδήποτε τρόπο αυτό που ονειρεύεσαι.