Κεφάλαιο καριέρα: Οι συμβουλές που θα σου δώσουν οι επιτυχημένες γυναίκες

Η επιτυχία απαιτεί θυσίες. Πώς θα φτάσεις στην κορυφή;
Κεφάλαιο καριέρα: Οι συμβουλές που θα σου δώσουν οι επιτυχημένες γυναίκες

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Πώς γίνεται μερικές γυναίκες να καταφέρνουν να συνδυάζουν οικογένεια, φίλους και επαγγελματική επιτυχία;

Όπως οι ίδιες θα σου πουν, το «μυστικό» τους βρίσκεται στην επιτυχημένη συνταγή της στρατηγικής τους. Οι γυναίκες αυτές προσπαθούν οι μεγάλες αλλαγές που επιθυμούν και υπόσχονται στον εαυτό τους να είναι άμεσες και όχι… μελλοντικές, έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δημιουργούν πάντα ένα πλάνο για το τι πρόκειται να κάνουν την επόμενη μέρα.

Μπορεί να φαντάζει δύσκολο -ίσως ιδεατό- όμως είναι εύκολο αν εφαρμόσεις τη δική τους συνταγή της επιτυχίες.

Θετικός τρόπος σκέψης και ευγένεια

Η μέρα τους θα φροντίσουν να ξεκινήσει με την καλύτερη και πιο θετική σκέψη για να παίρνουν δύναμη και να θέτουν τους απαραίτητους στόχους για την επαγγελματική τους ανέλιξη. Προσπαθούν να αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους τους με ευγένεια και καλοσύνη.

Περιορίζουν τη στεναχώρια τους

Το ήξερες ότι οι πραγματικά επιτυχημένες γυναίκες επιτρέπουν στον εαυτό τους μόνο 20 λεπτά στεναχώριας; Κι όμως! Ακόμα και την στεναχώρια τους την φιλτράρουν και βάζουν όρια ώστε να μην τους επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και αποσυντονιστούν.

Η ολική επαναφορά είναι για εκείνες απλά θέμα χρόνου.

Έχουν πλάνο

Για οτιδήποτε και αν κάνουν στην καθημερινότητά τους πάντα θα έχουν φροντίσει φτιάξουν ένα εύκολα εφαρμόσιμο πλάνο για κάθε ανάγκη τους αλλά και για κάθε υποχρέωση που έχουν να φέρουν εις πέρας.  Δεν θα τις δεις ποτέ να περιμένουν να προετοιμαστούν τελευταία στιγμή. Είναι πάντα έτοιμες για «μάχη».

Επιδιώκουν νέες εμπειρίες

Αυτές οι γυναίκες επειδή ακριβώς είναι επιτυχημένες δεν μπορούν με τίποτα να παραμείνουν μέσα στην «ασφάλεια» που τους παρέχει μια δυνατή σχέση, μια καλή δουλειά και τα χρήματα που βγάζουν.

Συνεχώς επιθυμούν να κάνουν αλλαγές στην ζωή τους για να φτάσουν στο ζενίθ της επαγγελματικής -και όχι μόνο- επιτυχίας τους.

Μήπως ήρθε η ώρα να βάλεις κι εσύ σε εφαρμογή το δικό τους πρόγραμμα;