Τα λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αναζητώντας την ευτυχία στον έρωτα

Είναι πιο μεγάλα από ό,τι νομίζεις.
Τα δίνουν όλα! Με αυτά τα 5 ζώδια θα περάσεις καλύτερα στον έρωτα το 2019

Της Μάρως Καρούση 

Και αν έχει σπαταληθεί μελάνι για να υμνηθεί το άλλο σου μισό! Και αν έχουν αφιερωθεί ατελείωτοι καφέδες με φίλες για να αναλυθεί εκείνο το -μα δεν μου είπε «γεια, μου είπε γεια σου»…

Πολλά -και αν- μαζεύτηκαν όμως σε ένα γυναικείο μυαλό, που τα υποθετικά σενάρια αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους στυλοβάτες του.

Το πρόβλημα, όμως, δεν βρίσκεται εκεί. Είναι κρυμμένο σ’ εκείνα τα λάθη που οι περισσότερες επιμένουμε να κάνουμε κάθε φορά που ένας άνθρωπος μας ενδιαφέρει πολύ.

Ποια είναι αυτά;

Μην βάζεις τον εαυτό σου σε ρόλο σεναριογράφου, εδώ είναι ζωή

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες μόλις αποφασίζουν πως «να, αυτός είναι το άλλο τους μισό», είναι τα πολλά, πολλά, μα πάρα πολλά σενάρια και κοινά σχέδια για το μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς πλασματικές εικόνες στο μυαλό σου, φανταστικούς διαλόγους και ίσως στο φινάλε, μια ουτοπική σχέση που ποτέ δεν θα ανταποκριθεί στην πραγματικότητα γιατί πολύ απλά την έβγαλες για πρεμιέρα από την πρώτη πρόβα.

Τα λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αναζητώντας την ευτυχία στον έρωτα

Σταμάτα να εξιδανικεύεις και να ωραιοποιείς κάθε τι που δεν σου αρέσει

Έχεις βιώματα, απόψεις και εμπειρίες, που καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου, έχουν συνθέσει μια προσωπικότητα που αν μη τι άλλο είναι αποκλειστικά δική σου. Οπότε το λογικό είναι μόλις ακούς ή βλέπεις μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με τα πιστεύω σου, να την θεωρείς ξένη και ίσως να αντιδράς, σωστά;

Λάθος! Δυστυχώς πολλές γυναίκες στην προσπάθεια τους να βαφτίσουν κάποιον «το άλλο τους μισό, τοποθετούν ένα προσωρινό (ή και μόνιμο -ακόμα χειρότερα-) τοίχο στις απόψεις τους και ξαφνικά οτιδήποτε διαφορετικό με αυτές, ακούγεται μαγικό.

Μην ζεις μέσα από την ζωή του άλλου

Το βαθύτερο και πιο ουσιαστικό στοιχείο μιας υγιούς πάνω από όλα σχέσης, είναι να εξελίσσεται ο καθένας χωριστά, χωρίς να αφαιρεί οξυγόνο από τον άλλο. Η δουλειά, οι συνήθειες, οι φίλοι, η οικογένεια, αλλά πάνω από όλα ο εαυτός σου, πρέπει να έχουν τον δικό τους προσωπικό χώρο στη ζωή σου.

Μην τοποθετείς στο απυρόβλητο το πρόγραμμα του συντρόφου σου, χωρίς να δείχνεις σεβασμό και παραμελώντας αυτόματα οτιδήποτε δικό σου.

Τα λάθη που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αναζητώντας την ευτυχία στον έρωτα

Υ.Γ.  Μάθε να αγαπάς την, σε συλλεκτική έκδοση, προσωπικότητά σου και να σκέφτεσαι πως ό, τι και αν «δανειστείς» από τον σύντροφό σου, από απόψεις μέχρι όλη την ζωή του, κάποια στιγμή θα σου ζητηθεί να τα επιστρέψεις και φυσικά χωρίς κάρτα αλλαγής!

Ούτως η άλλως η ιστορία έχει δείξει πως μόνο δύο ολόκληρα μπορούν να κάνουν μια ολοκληρωμένη σχέση, δύο μισά θα την αφήνουν για πάντα μισή.