Χωρισμός: 5 βήματα για να τον βιώσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται

Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
Χωρισμός: 5 βήματα για να τον βιώσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Η αλήθεια είναι πως κάθε χωρισμός είναι σαν ένας «μικρός θάνατος» και συνήθως προκαλεί πολύ πόνο, ανάλογα με το δέσιμο που είχες με τον πρώην σύντροφό σου.

Σε αυτή την περίπτωση, για μερικές μέρες έχεις το δικαίωμα και επιβάλλεται να επιτρέψεις στον εαυτό σου να εκφράσει την λύπη που νιώθεις μέσα σου, την απογοήτευση και τον θυμό που σε καταβάλλει.

Όμως, κάποια στιγμή θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως όποια σχέση είναι να τελειώσει , θα τελειώσει. Κι εσύ πρέπει να το δεχτείς και να προχωρήσεις παρακάτω ,γιατί -να είσαι βέβαιη- πως σε περιμένουν τα καλύτερα.

Πώς θα καταφέρεις να βιώσει την ψυχοφθόρα αυτή κατάσταση όσο πιο ανώδυνα γίνεται;

Πάρε τον χρόνο σου

Κάθε κύκλος που κλείνει χρειάζεται και τον αντίστοιχο χρόνο. Έτσι λοιπόν και σε έναν χωρισμό πρέπει να πάρεις τον χρόνο σου, να συνειδητοποιήσεις την παρούσα κατάσταση και να εκφράσεις τα συναισθήματά σου όποια και αν είναι αυτά.

Δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος ώστε να πάψεις να είσαι συναισθηματικά ράκος. Αυτό θα το καθορίσουν τα συναισθήματά σου που θα αλλάζουν μέρα με την ημέρα.

Χωρισμός: 5 βήματα για να τον βιώσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται

Ζήτα την παρέα των φίλων σου

Ο πραγματικός σου φίλος θα κριθεί εκείνη τη σημαντική στιγμή που έχεις την ανάγκη να στηριχτείς πάνω του. Μη διστάσεις να πάρεις τηλέφωνο τους δικούς σου ανθρώπους και να τους πεις όσα ακριβώς νιώθεις χωρίς δισταγμό.

Να θυμάσαι πάντα πως οι καλοί φίλοι θέλουν πάντα το καλό μας, οπότε αν τυχόν σε μαλώσουν για την κατάσταση που βρίσκεσαι άκουσε τους και μην κρατάς μούτρα. Κάτι ξέρουν και εκείνοι…

Το παρελθόν είναι παρελθόν

Μην κάνεις ποτέ το λάθος να βάλεις το τραγούδι που σου είχε αφιερώσει, να κοιτάξεις φωτογραφίες σας από τις κοινές σας διακοπές και όλα τα συναφή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις ακόμα χειρότερα.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα καταφέρεις τίποτα. Άσε τον χρόνο να γιατρέψει τις πληγές σου και μην κάνεις αναδρομή στο παρελθόν γιατί σύντομα θα καταλάβεις ότι όλα γίνονται για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.

Χωρισμός: 5 βήματα για να τον βιώσεις όσο πιο ανώδυνα γίνεται

Εργασιοθεραπεία

Το καλύτερο φάρμακο ενάντια στον χωρισμό είναι η εργασιοθεραπεία. Προσπάθησε μέσα στην ημέρα να εντάξεις μια πλειάδα υποχρεώσεων στη ζωή σου. Πέρα από τις υποχρεώσεις της δουλειάς, καλό κάνει το διάβασμα και η γυμναστική. Απασχόλησε το μυαλό σου με οποιονδήποτε τρόπο σε ευχαριστεί και σε κάνει να ξεχάσεις την κατάσταση.

Επικεντρώσου σε εσένα

Μάθε να ακούς και λίγο τις ανάγκες που έχει ο εαυτός σου, προσπάθησε έστω και μία φορά βάλεις εσένα πάνω από όλους τους άλλους και κάνε πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη. Θυμήσου: Πάνω απ’ όλα εσύ!