Τα 4 «αθώα» ψέματα που κάθε γυναίκα λέει στον σύντροφό της

Τα white lies που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν.
Τρόποι για να μην σε ρίξει στο κρεβάτι ένα απλό κρυολόγημα

Της Σοφίας Ψύλλια  

Μια σχέση πρέπει να βασίζεται σε αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη. Αυτά δεν τα διαπραγματευόμαστε. Την αλήθεια, όμως, θέλουμε να τη συζητήσουμε λίγο.

Υπάρχουν δυο κατηγορίες ψεμάτων: Τα ψέματα που δεν βλάπτουν κανέναν, γνωστά και ως «λευκά ψέματα» και τα ψέματα που αποτελούν σοβαρές αιτίες χωρισμού. Η πρώτη κατηγορία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και οι επιπτώσεις της περιορίζονται σε καβγάδες των δυο λεπτών, με το ζόρι πέντε.

Αντιθέτως, η  δεύτερη κατηγορία απαγορεύεται ρητώς και δια ροπάλου σε μια σχέση.

Εμείς θα αναφερθούμε σε κάποια από τα πιο συνηθισμένα white lies που λέει μια γυναίκα και πλέον μοιάζουν να έχουν γίνει… τρόπος ζωής.  

Ποια είναι αυτά;

«Σε πέντε λεπτά θα είμαι έτοιμη»

Το πιο γνωστό και χιλιοειπωμένο ψέμα. Τι να κάνεις όταν δεν χωράς πλέον στο αγαπημένο σου τζιν, το μαλλί σου δεν θέλει να συνεργαστεί με το πιστολάκι και το eyeliner είναι πιο στραβό και από τον πύργο της Πίζας;

Δεν φταις εσύ, δεν τα είχες προγραμματίσει όλα αυτά. Καταβάλλεις υπέρμετρη προσπάθεια και αντί οι άνδρες να το εκτιμήσουν, νευριάζουν που περιμένανε για «πέντε λεπτάκια».

«Δεν πεινάω πολύ, θα τσιμπήσω λίγο από το δικό σου»

Πάντα αυτό λες και καταλήγεις να του τρως όλο το πιάτο. Και εννοείται πως αργότερα ρωτάς με το πιο αθώο βλέμμα του κόσμου «Γλυκάκι; Δεν θα πάρουμε;»

Ένας άνδρας θεωρεί πολύ ελκυστικό μια γυναίκα να τρώει χωρίς ντροπές και συνάμα έτσι νιώθει απευθείας οικειότητα μαζί της. Αυτό που δεν θεωρεί επιτρεπτό, όμως, είναι να του τρώνε το φαγητό.

Την επόμενη φορά είτε πεινάς, είτε όχι, σου προτείνουμε να παραγγείλεις δικό σου πιάτο.

Τα 4 «αθώα» ψέματα που κάθε γυναίκα λέει στον σύντροφό της

 

«Δεν θα αργήσω, μόνο σε ένα μαγαζί θέλω να πάμε» 

Εσύ φταις που στο πρώτο μαγαζί δεν σε κολάκευε κανένα ρούχο; Όχι βέβαια. Αν έχετε πάει για να ψωνίσεις μόνο εσύ, μέχρι τρία μαγαζιά είναι αποδεκτό να τον πας. Αν, όμως, τον αναγκάσεις να κάνετε τον γύρο του Mall πέντε φορές, είναι λίγο λογικό να νευριάσει, δεν νομίζεις;

Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να του πεις εξαρχής την αλήθεια, ότι έχεις σκοπό να πας σε πέντε μαγαζιά από τρεις φορές. Θα περάσεις τέλεια και μόνη σου, μην ανησυχείς.  

«Σε συμπαθούν όλες οι φίλες μου». 

Αν με τις φίλες σου τα λες όλα και με λεπτομέρειες, είναι σχεδόν αδύνατον να τον συμπαθούν. Καταρχάς, παραδέξου το, ούτε αυτός τις συμπαθεί. Είναι ένα αναγκαίο ψέμα για να μπορείτε να βγαίνετε όλοι μαζί και να υπάρχει μια ωραία ατμόσφαιρα.

Σε αντίθεση με σένα, εκείνες ακόμα θυμούνται τον λόγο που μαλώσατε και σε έκανε να κλάψεις, εκείνο το βροχερό απόγευμα της Τετάρτης. Οπότε μην έχεις την απαίτηση να λιώνουν στο άκουσμα του ονόματός του.  

P.S. Αν δεν έχεις πει ποτέ ένα από τα παραπάνω ψέματα, σε περιμένει μια θέση στο Guinness World Records.