Λάθη στη δίαιτα: Γιατί ενώ στερείσαι τα πάντα δεν χάνεις κιλά;

Ας δούμε τους λόγους για τους οποίους ο δείκτης στην ζυγαριά δεν λέει να υποχωρήσει.
Λάθη στη δίαιτα: Γιατί ενώ στερείσαι τα πάντα δεν χάνεις κιλά;

Της Σόφης-Τζίνας Προίσκου

Έχεις κάνει αυστηρή δίαιτα και γυμναστική  για να χάσεις βάρος αλλά καταλήγεις συνεχώς να επιστρέφεις στα ίδια κιλά; Τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος.

Το γεγονός ότι μπαίνεις στην διαδικασία να κάνεις διατροφή για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν σημαίνει πως η προσπάθεια σταματάει εκεί.

Η δίαιτα γίνεται ακριβώς για να μάθουμε να τρώμε σωστά στην καθημερινότητά μας. Αν σκέφτεσαι διαρκώς κάθε είδους fast food που στερήθηκες για να χάσεις βάρος τότε  άλλαξε αμέσως αυτό που κάνεις.

«Μα τι κάνω λάθος και επανέρχομαι στο μηδέν;». «Πολλά λάθη», είναι η απάντηση.

Fast food is always on my mind

Το ότι έχεις φτάσει στον πολυπόθητο στόχο απώλειας κιλών και βλέπεις θεαματική αλλαγή στο σώμα σου δεν σημαίνει πως θα επανέλθεις στις αρχικές σου διατροφικές συνήθειες.

Λάθη στη δίαιτα: Γιατί ενώ στερείσαι τα πάντα δεν χάνεις κιλά;

Βγάλε από το μυαλό σου τα τηγανιτά, τα  λαχταριστά burgers και γενικότερα τα παχυντικά φαγητά. «Παν μέτρον άριστον» που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Ακόμα και οι απολαύσεις θέλουν μέτρο αλλιώς δεν θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Έλλειψη νερού

Καλά διάβασες. Η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θες να χάσεις γρήγορα και αποτελεσματικά κιλά. Οι ειδικοί συνιστούν 1- 2 λίτρα νερό ημερησίως, εφ’ όσον βέβαια τηρούνται  όλοι οι υπόλοιποι διατροφικοί κανόνες και δεν παραλείπονται.

Λάθη στη δίαιτα: Γιατί ενώ στερείσαι τα πάντα δεν χάνεις κιλά;

Άστατος ύπνος

Όπως σίγουρα θα έχεις ακούσει αλλά και πιθανότατα σε έχει συμβουλεύσει ο διατροφολόγος σου, η έλλειψη ύπνου συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην μη απώλεια κιλών.

Αυτό συμβαίνει διότι ο άστατος ύπνος διαταράσσει τον μεταβολισμό και μας οδηγεί σε λάθος διατροφικές επιλογές όπως για παράδειγμα τα γλυκά ώστε να αναπληρώσει ο οργανισμός τα στοιχεία που χρειάζεται.

Επομένως , 8-10 ώρες ύπνου πρέπει απαραιτήτως να τις εντάξεις στον βραδινό σου ύπνο.

Λάθος δίαιτα

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, η επιλογή δίαιτας που είναι ελλιπής σε ζάχαρη, αλάτι και άμυλο είναι… ιδανική για να ξαναπάρεις στο άψε σβήσε τα κιλά που με κόπο και ιδρώτα έχασες.

Λάθη στη δίαιτα: Γιατί ενώ στερείσαι τα πάντα δεν χάνεις κιλά;

Πάντα -μα πάντα- επιλέγουμε τη διατροφή που ταιριάζει στα δικά μας μέτρα και συμβουλευόμαστε τον κατάλληλο διατροφολόγο για να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Και για να μην πάρουμε εις διπλούν τα κιλά που χάσαμε, φυσικά.

Μόνο μέσω της ισορροπημένης  διατροφής θα έρθει η θεαματική αλλαγή στο σώμα μας. Και χωρίς να στερείσαι τις απαραίτητες τροφές που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

Ακολούθησε τα σωστά βήματα τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά.