Τα 3 + 1 αρσενικά που μας έκαναν να εθιστούμε στη Marvel

4 ήρωες του σπουδαίου Stan Lee που άγγιξαν και τις γυναίκες. Θα καταφέρεις να επιλέξεις μόνο έναν;
Τα 3 + 1 αρσενικά που μας έκαναν να εθιστούμε στη Marvel

Της Μάρως Καρούση 

Ο Stan Lee, δημιουργός αμέτρητων χαρακτήρων της Marvel Comics απεβίωσε στις 12/11/2018 σε ηλικία 95 ετών, με την ένατη τέχνη να πενθεί για τον μεγάλο ευεργέτη της.

Μερικοί από τους διασημότερους ήρωες των παιδικών μας -και όχι μόνο- χρόνων ανήκουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος διαμόρφωσε την pop κουλτούρα και έδωσε στους πρωταγωνιστές του την ανθρώπινη χροιά που τους απογείωσε.

Φυσικά, ως γυναίκες, δεν θα μπορούσαμε να μην εξετάσουμε και την ερωτική πλευρά αυτών των ηρώων, αφού καλός ο Batman, καλός και ο Superman, αλλά η γοητεία του Ironman ξεπερνάει και το σύμπαν της DC και της Marvel…

Ironman 

Ο (πολύ) γοητευτικός  

Τα 3 + 1 αρσενικά που μας έκαναν να εθιστούμε στη Marvel

Θα προσπαθήσω να διαχωρίσω το γεγονός πως τον ενσαρκώνει -καταπληκτικά- ο Robert Downey Jr και θα συνεχίσω με τους λόγους που ο Tony Stark, εντάξει, είναι μεγάλο κελεπούρι.

Ο Ironman δεν χρειάζεται εντυπωσιακά συνθετικά στο όνομά του, είναι από μόνος του εξαιρετικά εντυπωσιακός και το ξέρεις (και το ξέρει και αυτός!). Πολύ έξυπνος, γεγονός που του απέφερε ακόμα περισσότερα δισεκατομμύρια και τεράστια δύναμη και πολύ αστείος, γεγονός που του απέφερε την κορυφαία θέση στην καρδιά μας.

Μπορεί να θέλει να φαίνεται αρκετά σκληρός και οριακά αναίσθητος, αλλά σε πολλές σκηνές έχει αποδειχτεί η ευαισθησία του, με εμάς να είμαστε σίγουρες πλέον πως ο δισεκατομμυριούχος εκδικητής, είναι ένας αρκετά ενδιαφέρων τύπος.

Βέβαια κάποιες φορές, πέρα από την στολή του, φοράει και το κουστούμι του κακού παιδιού, κάτι που δεν μας «κλωτσάει» καθόλου, γιατί εκεί είναι που έρχεται η sεxy ειρωνεία του, έτοιμη να πεταχτεί σε κάθε φράση που δέχεται, είτε υπάρχει λόγος είτε όχι φυσικά.

Και αν δεν σας πείσαμε, δείτε το βίντεο… τα λέει καλύτερα ο ίδιος με μια φράση.

Wolverine 

O (πολύ) σκοτεινός τύπος

Τα 3 + 1 αρσενικά που μας έκαναν να εθιστούμε στη Marvel

Θα προσπαθήσω ξανά να διαχωρίσω το γεγονός πώς τον ενσαρκώνει -καταπληκτικά- ο Hugh Jackman και θα συνεχίσω με τους λόγους που ο Logan είναι εκείνος ο τύπος που θα κολλήσεις άσχημα μαζί του.

Συχνά κυνικός, εσωστρεφής και σε μια γωνιά του μπαρ που συχνάζεις, να πίνει ένα ουίσκι σκέτο. Είναι τόσο ελκυστικός γιατί δεν το προκαλεί, δεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή πάνω του και του αρέσει να κρατά αυτό το τόσο γοητευτικό πέπλο μυστηρίου γύρω από τον εαυτό του.

Ο Wolverine αρέσει ίσως τόσο πολύ, γιατί σε έναν κόσμο με ήρωες και καλά παιδιά, έχει τον ρόλο του σκληρού αντιήρωα και ξεχωρίζει, πίνει, καπνίζει, είναι αρκετά προβληματικός και δημιουργεί στις γυναίκες την επιθυμία του «θέλω να σε αλλάξω και να σε φέρω στον ίσιο δρόμο».

Στην ουσία ναι μεν είναι ένας σκοτεινός τύπος που θες να μάθεις καλύτερα, όμως αυτά που κάνει δεν είναι και πολύ ηθικά για να τα αντέξει το στομάχι σου.  Γιατί όπως λέει και ο ίδιος «I’m the best there is, at what I do, but what I do, isn’t very nice».  

Captain America  

Το (πολύ) καλό παιδί 

Τα 3 + 1 αρσενικά που μας έκαναν να εθιστούμε στη Marvel

Δεν θα μπω καν στον κόπο να αναφέρω ξανά πόσο δύσκολο είναι να διαχωρίσω ΚΑΙ τον Chris Evans από τον Captain America και θα συνεχίσω με τους λόγους για τους οποίους ο Steve Rogers είναι το καλό παιδί που σίγουρα δεν θα θες να τον κεράσεις απλώς μια πάστα.

Άντρας μιας άλλης εποχής (κυριολεκτικότατα) και ένας ήρωας του διπλανού σύμπαντος βρε παιδί μου. Προσιτός, χαμογελαστός, με μια παλιομοδίτικη αλλά τόσο σύγχρονη παράλληλα γοητεία, ο Captain America είναι τόσο αγαπητός και στο γυναικείο κοινό, γιατί μπορεί να μην πετάει, να μην εκτοξεύει ιστούς αράχνης από τους καρπούς του ή λέιζερ από τα μάτια, αλλά είναι ένας ρεαλιστικός ήρωας που πολεμάει πάντα για το κοινό καλό.

Είναι ο κύριος που θα σου ανοίξει την πόρτα για να μπεις, θα σου τραβήξει την καρέκλα για να κάτσεις, θα ζητήσει -εξαιρετικά συγκινητικά- συγγνώμη από τον καλύτερο του φίλο όταν νιώθει πως έφταιξε και θα δηλώσει πως « No matter what, I promise, if you need me, I’ll be there».

Honorable mention  

Thor

  Τα 3 + 1 αρσενικά που μας έκαναν να εθιστούμε στη Marvel

O Θεός (κυριολεκτικά). Τελεία.