3 δολοφόνοι που έψαξαν τα θύματά τους στο «Φως στο Τούνελ»: Τα μοιραία λάθη που τους πρόδωσαν

Η στιγμή που η κάμερα της Νικολούλη γίνεται από σύμμαχος των δολοφόνων, το αδιάσειστο στοιχείο της ενοχής τους...
3 δολοφόνοι που έψαξαν τα θύματά τους στο «Φως στο Τούνελ»: Τα μοιραία λάθη που τους πρόδωσαν

Της Μάρως Καρούση 

Αν η υποκριτική τους τέχνη και στάση, είχε πείσει όλο τον κόσμο που τους παρακολουθούσε να αναζητούν αγωνιωδώς και με αληθινή μέχρι τότε θλίψη τους δικούς τους ανθρώπους, τότε αυτές οι υποθέσεις θα είχαν μείνει ανεξιχνίαστες σε σκονισμένους φακέλους, διάσπαρτων αστυνομικών τμημάτων.

Ευτυχώς, όμως, για τη δικαίωση αυτών των τριών θυμάτων που έχασαν την ζωή τους τόσο άδικα και απρόσμενα, οι υποθέσεις αυτές δεν έμειναν χωρίς να βρουν τη λύση τους, αφού ακόμα και στην πιο «καλοκουρδισμένη» παράσταση, κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Τα δάκρυα δεν έπεισαν, οι μαρτυρίες μπλέχτηκαν και οι μάσκες έπεσαν.

Ας δούμε λοιπόν τις τρεις πιο συγκλονιστικές «ερμηνείες» των ενόχων που δεν κατάφεραν να ξεγελάσουν την Αγγελική Νικολούλη. 

«Η θλιμμένη σύζυγος»

Θύμα: Αχιλλέας Τέντας, 58 ετών

Θύτες: Μαρία Τέντα & Νικόλαος Κωτούλας

2001, 8 Δεκεμβρίου, Βόλος. Ο άτυχος έμπορος δερμάτων, δολοφονείται στυγνά από τον εραστή της γυναίκας του, Νικόλαο Κωτούλα με τον ίδιο και την Μαρία Τέντα να εξαφανίζουν το πτώμα σε ένα πηγάδι, ενώ στη συνέχεια το μπαζώνουν.

Το σχέδιό τους ήταν καλά οργανωμένο, αφού η σύζυγος είχε ρίξει υπνωτικό στην πεθερά της ώστε να μην υποψιαστεί κάτι, με το παράνομο ζευγάρι να αφήνει το αμάξι του Αχιλλέα Τέντα στο λιμάνι του Βόλου, ώστε να δικαιολογήσουν την απουσία του τις επόμενες μέρες.

Αφού περνούν λίγες ώρες, η υποτιθεμένη τραγική φιγούρα – σύζυγος, τηλεφωνεί στην αστυνομία για να δηλώσει την εξαφάνιση του άντρα της, ούσα συγκλονισμένη και οριακά υποβασταζόμενη.

Εάν δεν είχαν επιμείνει τα παιδιά τους που όσο και αν περνούσαν οι μέρες, δεν υπήρχε κάποιο δείγμα ζωής από τον πατέρα τους, τότε η υπόθεση ίσως να είχε σταματήσει εκεί. Όμως όχι, χάρη σε αυτή την επιμονή η υπόθεση φτάνει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη με την αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της αλήθειας να έχει ξεκινήσει.

Η σύζυγος παρουσιάζεται εμφανώς καταρρακωμένη και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Έχουν περάσει χίλια δυο από το μυαλό μου. Μήπως πήγε κάπου να σκεφτεί και να ξαναγυρίσει. Λείπει από μένα πολύ και από το σπίτι, αλλά πιο πολύ από εμένα». 

Η Μαρία και ο εραστής της, όμως, πέφτουν στο κλασικό ατόπημα του πανικού, αφού θορυβημένοι από το συνεχές και αδιάκοπο ψάξιμο της υπόθεσης, συναντιούνται το ίδιο βράδυ με τους αστυνομικούς να τους συλλαμβάνουν.

Ύστερα από λίγες μέρες ομολόγησαν και καταδικάστηκαν και οι δύο σε ισόβια κάθειρξη.

«Η καλλονή από τη Βέροια»

Θύμα: Κική Κούσογλου, 20 ετών

Θύτης: Δάνος Μουρατίδης

2005, 11 Απριλίου, Βέροια. Αναμφίβολα μια από τις πιο πολύκροτες υποθέσεις της εκπομπής «Φως του Τούνελ» που συγκλόνισε την κοινή γνώμη και απασχόλησε την εκπομπή για εβδομάδες.

Ο επί 5 χρόνια σύντροφος της Κικής Κούσογλου τυφλώνεται από ζήλεια μόλις η ίδια του αποκαλύπτει πως θέλει να χωρίσουν, με αποτέλεσμα να βγει εκτός εαυτού. Η άτυχη κοπέλα σε μια προσπάθειά της να τον ηρεμήσει, κάνει την τραγική κίνηση να διανυκτερεύσει στο σπίτι του, με τον ίδιο να την στραγγαλίζει έχοντας τη στην αγκαλιά του και να θάβει το σώμα της με την βοήθεια του ξάδερφού του.

Η συνέχεια τον βρίσκει να κάνει την ερμηνεία της ζωής του, προσποιούμενος τον θλιμμένο γαμπρό στην μητέρα της κοπέλας και τον ανήσυχο φίλο στην Αγγελική Νικολούλη δηλώνοντας πως η Κική τον άφησε για κάτι καλύτερο.

Ειδικότερα, αναφέρει και το υποτιθέμενο αναπάντητο μήνυμα που έστειλε στην «μοναδική γυναίκα της ζωής του» όπως την αποκαλούσε, στο οποίο έγραφε: «Όπως νομίζεις εσύ. Ελπίζω να είσαι ευτυχισμένη. Καλά να περνάς, φιλάκια».

Ένα μήνυμα που έστειλε στην γυναίκα που στεκόταν νεκρή δίπλα του… 

3 δολοφόνοι που έψαξαν τα θύματά τους στο «Φως στο Τούνελ»: Τα μοιραία λάθη που τους πρόδωσαν

Η δημοσιογράφος όμως δεν πείθεται. Ο Δάνος Μουρατίδης ξεκίνησε να αντιδρά στις συνεχείς ερωτήσεις και πιέσεις της εκπομπής, με τον χρόνο να σταματάει πλέον να μετράει υπέρ του.

4 μήνες μετά η αλήθεια αποκαλύπτεται, όταν η αστυνομία βρίσκει πως το σήμα του μηνύματος που στάλθηκε στην Κική, προερχόταν από την ίδια κεραία με το κινητό της άτυχης κοπέλας.  Και η αυλαία πέφτει. Ο ίδιος ομολογεί.

«Την τράβηξα πάνω μου. Δεν θυμάμαι αν φώναζε ή αν είπε κάτι. Όταν την άφησα, δεν κουνιόταν. Έπιασα το σφυγμό της. Διαπίστωσα πως δεν αναπνέει. Εκείνη την ώρα τα έχασα. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να την εξαφανίσω. Δεν ξέρω τι έπαθα. Λες και δεν ήμουν εγώ», είπε.

Η ετυμηγορία;  Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού, χωρίς κανένα ελαφρυντικό… 

«Η μαύρη χήρα»

Θύμα: Θανάσης Λάμπρου, 42 ετών 

Θύτης: Δήμητρα Βούλγαρη 

2014, 8 Δεκεμβρίου, Αργολίδα. Στην αυλή φιλικού σπιτιού του ζευγαριού, βρίσκεται νεκρός ο καπετάνιος Θανάσης Λάμπρου, αφού τραυματίζεται θανάσιμα από δύο σφαίρες σε κεφάλι και θώρακα.

Το όπλο του φόνου, ήταν ένα περίστροφο το οποίο ανήκε στο θύμα και βρισκόταν σε ένα σημείο στην οικεία του που μόνο ο ίδιος γνώριζε. Μάλλον όμως γνώριζαν και άλλοι.

Η γυναίκα του, παρότι αποδείχτηκε ότι γνώριζε πως ο Θανάσης Λάμπρου ήταν νεκρός, ανάγκασε την 10χρονη κόρη τους, να πάνε μαζί στο νοσοκομείο. Είχε φανεί πως η «μαύρη χήρα» θα ξεπερνούσε κάθε όριο.

3 δολοφόνοι που έψαξαν τα θύματά τους στο «Φως στο Τούνελ»: Τα μοιραία λάθη που τους πρόδωσαν

Εμφανίστηκε, ύποπτα ψύχραιμη στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, όσο περιέγραφε την σχέση που είχε με τον άντρα της, ακυρώνοντας όλες τις κατηγορίες της οικογένειας του θύματος για εξωσυζυγικές της σχέσεις και εντάσεις μεταξύ τους.

Αντιθέτως, η ίδια κατηγορεί με τη σειρά της τους συγγενείς του νεκρού συζύγου της αλλά και την αστυνομία Ναυπλίου ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της, δηλώνοντας ένθερμα πως θα κάνει τα πάντα για να βρει το δολοφόνο του άντρα της.

Οι αντιφάσεις στα λόγια της, όμως, είχαν ήδη ξεκινήσει και οι αποκαλύψεις πως το σπίτι που βρέθηκε νεκρός ο σύζυγος της ήταν μια βίλα οργίων, ενίσχυσαν ακόμα πιο έντονα τις υποψίες. Ο Θανάσης Λάμπρου φαίνεται πως βρέθηκε εκεί, για να πιάσει τη γυναίκα του με τον εραστή της και αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή για τη ζωή του και τον θάνατο του.

Στα νύχια του θύματος βρέθηκε γενετικό υλικό της Δήμητρας Βούλγαρη, με την ίδια ναι μεν να έχει ομολογήσει ύστερα από πιέσεις της αστυνομίας, αλλά χωρίς να έχει υπογράψει την κατάθεσή της.

Η ποινή της; Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ένας πιθανός συνεργός και εραστής – φάντασμα και μια μαύρη χήρα που αρνείται τα πάντα μέχρι σήμερα…