Φάγαμε, προτείνουμε: Τα 4 μαγαζιά με το καλύτερο brunch της Αθήνας

Δοκιμάσαμε και σας τα συστήνουμε (ανεπιφύλακτα!)
Φάγαμε, προτείνουμε: Τα 4 μαγαζιά με το καλύτερο brunch της Αθήνας

Της Μάρως Καρούση 

Κεφάλαιο δεκατιανό λοιπόν, γιατί ναι, το είχαμε και στην Ελλάδα από πάντα, οπότε αυτόματα απαντάμε και στην ερώτηση -είχατε και στο χωριό σας brunch;

Φυσικά και είχαμε! Τώρα λοιπόν που το έχουμε και στην πόλη μας, ας δούμε ποια είναι εκείνα τα μαγαζιά που προσφέρουν ποικιλία, ποιότητα και γεύσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς.  

Couleur Locale Athens  

Αυτό το μαγαζί έχει και το bonus της τοποθεσίας, αφού στέκεται επιβλητικά σε μια υπέροχη στοά στο πολυπολιτισμικό Μοναστηράκι, με θέα την Ακρόπολη.

Με μία καλαίσθητη και γεμάτη χρώματα ταράτσα λοιπόν, που αν πετύχεις μια ηλιόλουστη μέρα σου κόβει την ανάσα, γευόμαστε πιάτα που συνθέτουν ένα από τα καλύτερα brunch της πρωτεύουσας και σερβίρεται από τις 10 π.μ. μέχρι τις 18:00 μ.μ.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνουμε στα αυγά ποσέ σε ζύμη σφολιάτας, με παραδοσιακό σουτζούκι και ντοματίνια και στην εξαιρετική τάρτα σοκολάτας γιατί και ένα γλυκάκι δεν γίνεται να λείπει!  

Couleur Locale  Νορμανού 3, Αθήνα  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Couleur Locale Athens (@couleurlocaleathens) στις

Estrella Athens (και στην Κηφισιά)  

Αποτελεί το μοναδικό all day brunch της Αθήνας και ένας από τους λόγους που ευχαριστούμε θερμά την συμπρωτεύουσα για αυτό το θείο δώρο.

Ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, όταν ήρθε η ιδέα να συνδυαστεί η κρέμα μπουγάτσας σε κρουασάν, με το μπουγατσάν να γίνεται τάση και το Estrella να αποτελεί αυτόματα το νέο talk of the town.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τα συγκλονιστικά pancakes του, τα οποία κρύβονται κάτω από ένα εντυπωσιακό στρώμα με μαλλί της γριάς (μπορείτε να τα βρείτε στον κατάλογο ως Super Mega Hero pancakes), όπως φυσικά και τις εξαιρετικές αλμυρές (μαύρες!) βάφλες του με σολομό, αβοκάντο και cream cheese.

Πάντως, εάν έπιασε μια ξαφνική και απόλυτα κατανοητή λιγούρα, το Estrella κλείνει στις 11 μ.μ. Απλώς το αναφέρω…  

Estrella Athens Ρόμβης 24Α, Αθήνα  & Estrella  Λεβίδου 11, Κηφισιά

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Estrella Athens (@estrella_athens) στις

Kitchen lab  

Ακόμα ένα μαγαζί που έχει εστιάζει αποκλειστικά σε brunch menu και το κάνει με εξαιρετική επιτυχία, εδρεύοντας στην Αγία Παρασκευή και έχοντας την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Extra bonus του, ότι υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από χειροποίητα γλυκά, μπισκότα και γευστικότατα μελομακάρονα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, για να αγοράσεις και απολαύσεις σπίτι σου.

Ο κατάλογος του brunch του, ανανεώνεται συνεχώς με σταθερή αξία στα γλυκά τα απίστευτα Toffee pancakes του, ενώ στα αλμυρά συναντάμε ίσως το καλύτερο croque madame της πόλης με σπιτικό brioche με μπεσαμέλ, καπνιστό ζαμπόν και sause hollandaise.

Μπορείς να επισκεφτείς το Kitchen lab από τις 9 π.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ.  

Α. Τασσοπούλου 2, Αγία Παρασκευή 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kitchen Lab (@kitchenlab_official) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kitchen Lab (@kitchenlab_official) στις

Rey Pablo  

Το μαγαζί που με το brunch του, ένωσε τις δύο άκρες της Αθήνας, αφού ενώ ξεκίνησε και συνεχίζει φυσικά με τεράστια επιτυχία στη Βούλα, ανηφόρισε και προς το Μαρούσι συνεχίζοντας την φήμη του.

Οι ιθύνοντες του Rey Pablo, φαίνεται πως έχουν κάνει γύρω στα 2 με 3 μεταπτυχιακά πάνω στο brunch menu, με τις γεύσεις που συναντάς εκεί να μένουν ανεξίτηλες στον ουρανίσκο σου.

Αν έπρεπε αναγκαστικά να προτείνουμε μόνο ένα (με πόνο καρδιάς) αλμυρό και ένα γλυκό πιάτο, θα συνιστούσαμε ασυζητητί τα αυγά μάτια σε φρυγανισμένο ψωμί με crispy bacon, αβοκάντο και μαρμελάδα bacon(!) και φυσικά τις μοναδικές φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού, με φυστικοβούτυρο και πραλίνα σοκολάτας.

Το μαγαζί σερβίρει brunch μέχρι τις 18:00 και τις Κυριακές ο κατάλογος τους εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο και συνοδεύεται από jazz ήχους και μοναδικά cocktails.  

Λεωφόρος Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα  & Αγ. Κωνσταντίνου 59 – 61, Μαρούσι  

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ReyPablo_Maroussi (@reypablo_maroussi) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ReyPablo_Maroussi (@reypablo_maroussi) στις