Της Μάρως Καρούση

Το Sex and the City παρότι έκανε την παρθενική του εμφάνιση το 1998 διατηρεί τον πιο σύγχρονο και διαχρονικό χαρακτήρα που είχε ποτέ σειρά.

Χρίστηκε δικαίως, ως ο απόλυτος οδηγός… επιβίωσης για το γυναικείο κοινό, σύστησε στο ανdρικό φύλο το άβατο του θηλυκού εγκεφάλου και αν μη τι άλλο αποτέλεσε τη χολιγουντιανή έκδοση του πιο στυλάτου φεμινιστικού κινήματος.

Το σύμβολο του Sex and the City, η αγαπημένη Carrie Bradshaw, πέρα από τα μαθήματα στυλ που μας χάριζε σε κάθε πλάνο, μοιράστηκε μαζί μας και τις εμπειρίες που αποκόμισε από τις «κινηματογραφικές» της σχέσεις.

Ας δούμε λοιπόν τις top 3 φράσεις της που έχουν γράψει ιστορία, στη σειρά που έφερε στο προσκήνιο την ανεξαρτησία και την σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών!

Αλήθεια Νο1

«Ερωτεύτηκα πραγματικά τον Mr. Big ή απλά ήμουν εθισμένη στον πόνο; Στον εξαίσιο πόνο του να θέλεις κάτι τόσο ανεπίτευκτο;»

Η Carrie για πρώτη φορά, έκανε το να είσαι κολλημένη με κάποιον, σωστό! Μας έδειξε πως όταν θέλεις πραγματικά έναν άνθρωπο, τον διεκδικείς και του συγχωρείς, αν όχι τα πάντα, πάρα πολλά.

Πριν το reunion! Οι 3 μεγαλύτερες αλήθειες που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw για τις σχέσεις και τους άντρες

Πάνω από όλα, όμως, δικαιολόγησε στις γυναικείες μας συνειδήσεις, ότι είναι εντάξει να πονέσεις και εντάξει να μην σε θέλει όσο τον θέλεις εσύ.

Με λίγα λόγια, «νομιμοποίησε» το να είμαστε που και που drama queens. Αλλά πάντα υπέρλαμπρες με συγκλονιστικά παπούτσια, έτσι;

Αλήθεια Νο2

«Ψάχνω την αγάπη. Την αληθινή αγάπη. Αυτή που σε γελοιοποιεί, σε δυσκολεύει και σε καταβροχθίζει. Τη -δε-μπορούμε-να-ζήσουμε-ο-ένας-μακριά-από-τον-άλλο-αγάπη!»

Ένα μόνο σχόλιο αρμόζει σε αυτή τη φράση: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Επιτέλους ακούστηκε η μεγαλύτερη αλήθεια που μπορεί να βγει από το στόμα μιας γυναίκας.

Η Carrie έψαχνε αυτή την αγάπη όχι για να ζήσει τον απόλυτο έρωτα και να χαθούν μαζί στο ηλιοβασίλεμα, την έψαχνε γιατί ήξερε πως της αξίζει και μας έμαθε να μην συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό.

Αλήθεια Νο3

«Μάλλον δεν είναι γραφτό για κάποιες γυναίκες να είναι εξημερωμένες»

Και εδώ είναι η στιγμή, που όσοι Μr. Big και αν πέρασαν και όσοι Aiden αν βρέθηκαν στο δρόμο της, ένα πράγμα έμεινε αλώβητο: Η προσωπικότητά της.

Πριν το reunion! Οι 3 μεγαλύτερες αλήθειες που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw για τις σχέσεις και τους άντρες

Κανείς δεν στάθηκε ικανός -και ευτυχώς δηλαδή-, να αλλάξει την κοσμοθεωρία, τις απόψεις και τον χαρακτήρα της πρωταγωνίστριάς μας, αφού ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια για να ευχαριστήσει απλά το ηθικά σωστό για το κοινό.

Η Carrie είχε μια ισχυρά δομημένη προσωπικότητα που όπως λέει και η μεγαλειώδης φράση της, δεν εξημερώθηκε ποτέ!

*Bonus

«Η πιο συναρπαστική, προκλητική και σημαντική σχέση από όλες είναι αυτή με τον εαυτό μας».

Πριν το reunion! Οι 3 μεγαλύτερες αλήθειες που μας δίδαξε η Carrie Bradshaw για τις σχέσεις και τους άντρες