Κεφάλαιο «φρύδια»: Οι χρυσοί κανόνες για να τα βάψεις σωστά

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το μακιγιάζ των φρυδιών σου.
Κεφάλαιο «φρύδια»: Οι χρυσοί κανόνες για να τα βάψεις σωστά

Του make up artist Πέτρου Τσαμπούκου

Εδώ ανοίγουμε ένα τεράστιο κεφάλαιο στο τομέα της ομορφιάς.

Τα φρύδια από μόνα τους πλέον μπορούν να αποτελέσουν ένα ολοκληρωμένο makeup statement, με αποτέλεσμα οι απορίες σας να είναι πολλές.

Συνεχώς με ρωτάτε τεχνικές καθώς και πώς να διαλέξετε το σωστό προϊόν μακιγιάζ φρυδιών που θα ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Δώσε βάση (κυριολεκτικά!)

Το σχήμα σου είναι το σημαντικότερο βήμα για τα τέλεια φρύδια. Δεν θα σου δώσω την κοινή συμβουλή γεωμετρίας φρυδιών και αυτό γιατί έκαστος στο είδος του.

Η καλύτερη λύση είναι να εμπιστευτείς έναν ειδικό που θα ξέρει με βάση το πρόσωπο σου να δώσει το κατάλληλο σχήμα για εσένα. Έπειτα εσύ απλά κάνεις έναν καθαρισμό μόνη σου!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Faux Freckles™ (@faux.freckles) στις

Αφαίρεσε τη λιπαρότητα

Ένα πράγμα που κάνω πάντα πριν από τα μακιγιάζ μου είναι με ένα μαντηλάκι να αφαιρώ οποιοδήποτε ίχνος λιπαρότητας έχουν επάνω τα φρύδια. Είναι ο βασικός λόγος που όταν πας να τα βάψεις τα προϊόντα σου «γλιστράνε» και τρέχουν. Έπειτα, με μια χαρτοπετσέτα απλά ταμπονάρισε τα φρύδια σου.

Βάλε primer

To primer φρυδιών δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας. Είναι ένα προϊόν που θα σε βοηθήσει λόγω της σύστασης του να τιθασεύσεις τις άγριες τριχούλες (ξέρω πόσο σε εκνευρίζουν) και θα δημιουργήσει για εσένα μια βάση για οποιοδήποτε υλικό επιλέξεις να «δουλευτεί» πιο άνετα επάνω στο δέρμα σου.

Huge plus: Σου εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια!

Powder please

Βάλε ελάχιστη ποσότητα σε ένα πινέλο και στη συνέχεια πέρνα το πάνω από το primer. Λιπαρότητα – ματ 0 – 1.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beauty lover (@lillysmakeuplife) στις

Stencil... what?

Ίσως -λέω ίσως- τα stencils να μην τα ξέρεις. Είναι έτοιμα σχήματα φρυδιών που σου εξασφαλίζουν ένα σωστό (και ίδιο) σχήμα και στα δυο φρύδια.

Απλά τα φοράς, τα γεμίζεις με το υλικό της επιλογής σου και είσαι έτοιμη. Θα τα βρεις σε μεγάλες αλυσίδες με προϊόντα ομορφιάς.

Διάλεξε το σωστό υλικό

Εδώ είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι. Αν έχεις λεπτή τρίχα στα φρύδια, το ιδανικότερο προϊόν για εσένα είναι η σκιά φρυδιών.

Αυτό γιατί έχει ελαφριά και απαλή χρωστική και σου δίνει εφέ «σκίασης» χωρίς να σου τα τονίσει πολύ. Αν η τρίχα στα φρύδια σου είναι έντονη και σκληρή μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν πομάδα που είναι το δικό μου αγαπημένο (gel) το οποίο χρειάζεται και το αντίστοιχο σωστό πινέλο – γωνία για να το εφαρμόσεις!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Absolute New York Panamá?????? (@absolutenewyork.pty) στις

Η διάρκεια του είναι μοναδική και το αποτέλεσμα είναι καλογραμμένο σαν tattoo φρυδιών. Αν πάλι δεν το έχεις και πολύ με το σπορ φρύδια, η λύση είναι απλή: Μολύβι. Απλό εύκολο και γρήγορο. Πρέπει, όμως, πάντα να το έχεις καλά ξυσμένο ώστε να γράφει σωστά και με την κατάλληλη ένταση.

Το χρώμα που….αγαπούσες

Για να έχεις ένα σωστό και όχι άγριο χρώμα στα φρύδια σου πρέπει η απόχρωση που θα επιλέξεις να είναι ελαφρώς πιο ανοιχτή σαντρέ από το χρώμα των φρυδιών σου.